Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Το δεύτερο σοκ τιμών ρεύματος: Χρεώσεις μεταφοράς και δικτύου.


https://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/strompreise-der-zweite-preisschock-netze-werden-kostentreiber-der-energiewende/24218440.html

Η είδηση (από την Handelsblatt) είναι ότι τα κόστη δικτύου (μεταφορά και διασυνδέσεις σε εμάς) ξεπέρασαν τις χρεώσεις του Νόμου EEG (ETMEAΡ σε εμάς). Και δημιουργήθηκε και νέα πρόσθετη χρέωση. Και όλα αυτά για τις ΑΠΕ. Ποτέ η Γερμανία δεν είχε τόσο ακριβό ρεύμα.  

Τα ίδια γράφτηκαν και στο https://www.cleanenergywire.org/factsheets/what-german-households-pay-power.  Που αναφέρει και πρόσθετη χρέωση σε καταναλωτές, για να μην επιβαρύνονται αντίστοιχα οι βιομηχανικοί χρήστες. Το κόστος του ρεύματος, η χοντρική τιμή, με κόκκινο χρώμα, είναι χαμηλή. Η τιμή στον καταναλωτή, στα ύψη.


Αν ρίξετε μια ματιά στους 1-2 τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος, θα προσέξετε ότι εκτός από το ΕΤΜΕΑΡ, έχουν εκτιναχθεί και οι χρεώσεις ΑΔΜΗΕ: Καλώδιο Κυκλάδων. Και έπεται καλώδιο Κρήτης, καλώδιο Ανατολικού Αιγαίου, καλώδιο βραχονησίδων...

Και πάντα θυμίζω τρία πράγματα:

1) Εξοικονόμησαν καύσιμα, ή, αν προτιμάτε CO2, οι Γερμανοί? Δεν προκύπτει. Και επειδή οι Γερμανοί είναι μεγάλο ποσοστό της "Ευρώπης", αν υπήρχε εξοικονόμηση, θα το μαθαίναμε, δεν νομίζετε? Θα φαινόταν στις μελέτες, δεν θα φαινόταν?

2) Η ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ στην Γερμανία, είναι σχεδιασμένη εξ αρχής, κατά δήλωσή τους, σαν εξαγωγική δραστηριότητα. Αυτοί πληρώνουν για εξάγουν μηχανήματα ΑΠΕ. Εμείς εισάγουμε μηχανήματα ΑΠΕ.

3) Στην χώρα μας, απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση τέτοιων ειδήσεων. Επιτρέπονται μόνο οι ψευδολογίες και η παραπληροφόρηση των ΑΠΕτεώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: