Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Τα αιολικά είναι Ψεύτικη Ενέργεια. Fakepower! Που σημαίνει: "Πληρώνετε κορόϊδα κερατιάτικα..."


Συχνά γράφω ότι οι ΑΠΕ (και οι άλλες λεγόμενες ΑΠΕ) είναι επιδότηση μερικών Γερμανών εξαγωγέων... Και είναι. Ωστόσο η πιο αυστηρή και αμείλικτη κριτική κατά των ΑΠΕ και της δήθεν ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ είναι στην Γερμανία. Όπου, τα τελευταία 10 χρόνια έχει τεκμηριωθεί ότι οι λεγόμενες ΑΠΕ και ειδικά τα αιολικά:
  1. Είναι ενεργειακά ασήμαντες
  2. Εμφανίζονται σαν ποσοστά της ηλεκτροδότησης, αλλά δεν ηλεκτροδοτούν!
  3. Η ενσωμάτωσή τους στα δίκτυα είναι πανάκριβη
  4. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες
  5. Δεν μειώνουν εκπομπές CO2, δηλαδή χρήση συμβατικών καυσίμων
  6. Υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις και μόνο ...υποχρεωτικά!
  7. Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους
  8. Στήθηκαν σαν εξαγωγικός κλάδος
  9. Αυξάνουν την εξάρτηση από το Ρώσικο αέριο
  10. Είναι παλαβή ενεργειακή πολιτική (αυτό, από το αφεντικό της ...Siemens!)
Και τώρα, από την Γερμανία: Fakepower! Ψεύτικη Ενέργεια, ψεύτικη Ισχύς.

 
https://www.mmnews.de/politik/125577-politik-ohne-physic

Το άρθρο βασικά σαρκάζει την πολιτική άνοδο των "Πράσινων" στις ευρωεκλογές της Γερμανίας με την επισήμανση ότι η ενεργειακή μετάβαση σε ΑΠΕ και ο έλεγχος των εκπομπών του CO2 που υποτίθεται ότι θα πετύχει, παραβιάζουν τους νόμους της Φυσικής και της κοινής λογικής.

"...Ο ένας παραλογισμός είναι η σχεδιαζόμενη μείωση εκπομπών CO2 στα αυτοκίνητα. Αλλά αυτό επιτυγχάνεται μόνο με μείωση της οδήγησης, την μείωση της μέγιστης ταχύτητας σε πχ 80 χλμ/ώρα (για μείωση της αντίστασης του αέρα) και την αύξηση της αποδοτικότητας των κινητήρων (με κινητήρες να δουλεύουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες και με ανύπαρκτα τα απαραίτητα υλικά ). Όσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτά καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και είναι πιο ρυπογόνα από αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Και όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, αυτοί που προωθούν ΑΠΕ και την κατάργηση της χρήσης άνθρακα σαφώς και είναι άσχετοι με την πραγματική ηλεκτροδότηση. Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά εξαρτώνται από τον καιρό, και όχι από την ζήτηση για ρεύμα. Η ενσωμάτωσή τους και η απαραίτητη εξισορρόπηση για την ευστάθεια των δικτύων είναι τόσο πολύπλοκη και ακριβή που καθιστά αυτά τα αιολικά και φωτοβολταϊκά, ψεύτικη ενέργεια: Δεν την έχεις όταν την χρειάζεσαι, και όταν την έχεις πληρώνεις για να την απορρίψεις!..."


https://www.naeb.info/

Αιολικά (επίγεια και θαλάσσια), φωτοβολταϊκά, βιομάζα κλπ:  Fakepower!

Πολλές επιδοτήσεις (συν σχετικές χρεώσεις δικτύου, εφεδρειών και λοιπής ενσωμάτωσης), για ονομαστικά ποσοστά ηλεκτροδότησης που όμως δεν είναι ηλεκτροδότηση. Το αποτέλεσμα? Η αποβιομηχάνιση και η καταστροφή της Γερμανίας. Και το άρθρο λέει ωμά: Besser ein  Ende mit Schrecken für die geschätzten 300.000 Energiewende-Arbeitsplätze als  ein Schrecken ohne Ende: Καλύτερα να χαθούν οι 300.000 θέσεις εργασίας αυτών που ασχολούνται με ΑΠΕ στην Γερμανία, παρά να συνεχίσει αυτή η φρίκη. Και, προσθέτω εγώ, αυτοί μάς εξάγουν αυτή την φρίκη! Εμείς την εισάγουμε.Το 70% όλων των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζεται στην Γερμανία, είναι για εξαγωγές.

Και αν αυτά σας ακούγονται πρωτοφανή, τα έχω μεταφέρει σε αυτό το ιστολόγιο από το 2010. Και προκύπτουν από τα πιο επίσημα στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής, κατανάλωσης, κόστους και "εκπομπών CO2":  Η ηλεκτροδότηση στην Γερμανία και το αφήγημα για τις ΑΠΕ.

Ήταν ηλίθιος ο Παπακωνσταντίνου? Ο Μανιάτης? Και αυτός ηλίθιος? Και ο Σταθάκης? Δεν είναι ηλίθιοι. Κάνουν αυτό που τους λένε οι χωματουργοί που παίρνουν ποσοστά από αυτές τις Γερμανικές εξαγωγές, με πρόσχημα ότι τις επιθυμεί και κάποιος εμπορικός ακόλουθος κάποιας πρεσβείας και, φυσικά, οι οικωλόγοι.

Την ψεύτικη ενέργεια την προωθούν ψεύτες και από την ψεύτικη ενέργεια βγάζουν λεφτά απατεώνες. Η μόνη χρήση της ψεύτικης ενέργειας είναι για να συντηρεί ψεύτες και απατεώνες. Αν πρέπει να τους πληρώνουμε, ας βάλουμε φόρο υπέρ ψευτών και απατεώνων: Θα είναι πιο ...τίμιο.

Ευχαριστώ τον Κ. για τον σύνδεσμο. Και κάντε μια χάρη στον εαυτό σας...: Προσέξτε ότι πουθενά δεν έγραψα για περιβάλλον, νατούρες, βιοποικιλότητες και τοπία.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: