Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Όποτε ακούτε την έκφραση "Κλιματική Αλλαγή", να βάζετε στην θέση της την "Ζήτηση για Ενέργεια"


Prominent scientists warn UN Secretary-General Guterres

A group of 500 prominent scientists and professionals, led by the CLINTEL co-founder Guus Berkhout, has sent a registered letter to the Secretary-General of the UN, António Guterres. They warn the Secretary-General that “Current climate policies pointlessly and grievously undermine the economic system, putting lives at risk in countries denied access to affordable, reliable electrical energy.”

They add: “We urge you to follow a climate policy based on sound science, realistic economics and genuine concern for those harmed by costly but unnecessary attempts at mitigation.”

Νομίζω ότι περίπου 10 χρόνια αφού ξεκίνησα να γράφω (τέλη 2008 ξεκίνησα στο antinews) , η "αλήθεια" με κοιτάει κατάματα, αλλά απλά φοβάμαι να την συνειδητοποιήσω.

Η επιστολή των 500 διακεκριμένων επιστημόνων λέει ότι οι "πολιτικές για το Κλίμα" θα υπονομεύσουν σοβαρά και χωρίς λόγο το οικονομικό σύστημα, διακινδυνεύοντας ζωές σε χώρες που δεν θα έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια".  Και, προσθέτουν, "σας παροτρύνουμε να ακολουθήσετε μία κλιματική πολιτική που βασίζεται στην επιστήμη, σε ρεαλιστικά οικονομικά και μέριμνα για αυτούς που θα βλαφτούν από τις ακριβές και άχρηστες προσπάθειες μετριασμού της Κλιματικής Αλλαγής.

10 χρόνια αργότερα νομίζω ότι οι αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες δεν είναι συνέπειες. Ήταν και είναι το ζητούμενο. Ή, το "ελεγχόμενο ζητούμενο".

Η "Κλιματική Αλλαγή" είναι πολιτική, ή "γεωπολιτική" επιλογή. Χρειάζεται για να επιτευχθούν ορισμένοι στόχοι. Για να διορθωθούν "λάθη" που δημιουργήθηκαν πριν το 1990. Και η  Κλιματική Αλλαγή δεν έχει σχέση με κανένα "κλίμα" ή με κάποια "θερμοκρασία". Ή μάλλον έχει, αλλά έχει με την μεταφορική έννοια του "κλίματος" και της "θερμοκρασίας", όχι με την πραγματική.

Όταν γίνονται τέτοιες "επιλογές", ανοίγονται και διάφορες "ευκαιρίες", μερικές ελεγχόμενες, μερικές ανεξέλεγκτες. "Ευκαιρίες" για τους ισχυρούς και πονηρούς, "παρενέργειες" για τους υπόλοιπους.

Στην χώρα μας ζούμε την Κλιματική Αλλαγή" από το 1973-1979 και τις παρενέργειές της από το 2000.

Τα έχει πει και τα λέει η ExxonMobil...: Η κοινωνική πρόοδος είναι συνυφασμένη με την ενέργεια (σελ. 6).   Τα δημογραφικά ευνοούν την ...Αφρική και την Ινδία,  το παγκόσμιο ΑΕΠ θα διπλασιασθεί μεταξύ 2000 και 2040, με μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Κίνα και στην Ινδία (σελ. 7). Η αγοραστική δύναμη αυξάνει και η μεσαία τάξη επίσης (στην Ασία) (σελ. 8). Και έβγαλε το γραφηματάκι που μου άνοιξε τα μάτια, το αντικατέστησε με δύο άλλα, πιο διακριτικά, στην σελίδα 9 και όλα τα λεφτά είναι στην σελίδα 47:


Είμαι σίγουρος ότι θα νομίζετε ότι παραμιλάω...

Όπου ακούτε την έκφραση "Κλιματική Αλλαγή" να βάζετε στην θέση της την έκφραση "Ζήτηση για ενέργεια" και ὅπερ ἔδει δεῖξαι.

Μην χάνετε τον καιρό σας με την πραγματική Κλιματική Αλλαγή, δεν είναι τίποτα, ο θεός Απόλλωνας είναι, που έχει κεσάτια και ζοχάδες, ή οι ...αμαρτίες σας και πρέπει να πάτε να μετανοήσετε. Αν η "Κλιματική Αλλαγή" επηρεάζεται από το CO2, να θυμάστε μόνο ότι τα αιολικά είναι ενεργειακά ασήμαντα, και στην ασημαντότητά τους, δεν μειώνουν καν CO2.  Τα αιολικά είναι φόρος στην ενέργεια, χωρίς τα ίδια να παράγουν χρήσιμη ενέργεια. Αλλά είναι εξαιρετικός φόρος.

4 σχόλια:

Dimit είπε...

Ο Χατζηδακης παντως προχωραει στην απολιγνιτοποιηση της ΔΕΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ?????

kamini είπε...

Ναι θα έχουμε ρεύμα, όταν φυσάει, να είναι ημέρα και να έχει καλό καιρό να μπορούν τα καράβια να μεταφέρουν υγροποιημένο Φυσικό αέριο (LNZ)

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι το κατανοούμε αλλά τι μπορούμε να πράξουμε; Οι ισχυροι έκαναν και θα συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο. Τι να περιμένουμε για το μέλλον σε έναν κόσμο που τεχνολογία τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς και οι άνθρωποι ωθούνται να τρέχουν σαν τρελοί ... με το χειρόφρενο σηκωμένο. Ευχαριστούμε. Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορούμε να εθελοτυφλούμε τόσο. Πολύ αγραμματοσύνη!