Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Το άρθρο που ανέβασε και μετά κατέβασε το energypress



Το άρθρο αυτό, λέει αυτά που θεωρώ προφανή, τεκμηριωμένα εκ των προτέρων από στοιχειώδη φυσική και αριθμητική και τεκμηριωμένα από έγκριτες, έγκυρες και αδιαμφισβήτητες ειδήσεις εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια (σε εξειδικευμένες δημοσιεύσεις) και τουλάχιστον 3 χρόνια σε απλά και σοβαρά ΜΜΕ της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Στον Δ. Σουφλέρη που φαίνεται να απορεί για την έλλειψη επιστημονικού ή ...δημοκρατικού διαλόγου, την συμπάθειά μου, αλλά δεν υπάρχει διάλογος. Δεν τολμούν να έχουν διάλογο. Ξέρουν ότι οι ΑΠΕ είναι απλά μηχανάκι να παίρνουν ποσοστά από Γερμανικούς κεφαλικούς φόρους που παριστάνουν τις "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας".  Ξέρουν ότι οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν καύσιμα --  είδα τα θλιβερά τους επιχειρήματα στην σχετική ανάρτηση. Ξέρουν ότι δεν υπάρχουν χωρίς επιδοτήσεις -- απόδειξη οι παρατάσεις του Σταθάκη και του Χατζιδάκη και οι δήθεν πλειστηριασμοί αλλά με ελάχιστες τιμές.

Οι ΑΠΕτζήδες μας είναι η λέρα που κατασκευάστηκε επί ΠΑΣΟΚ και ειδικά επί Σημίτη. Χωματουργοί Γ' κατηγορίας και τέως λαθρέμποροι, μερικοί πιο χυδαίοι από τους άλλους, άλλα όλοι τα ίδια,  που είδαν ευκαιρία σε μεσιτείες και χρήση των χωματουργικών που τους ξέμειναν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αξιοποίηση των υπαλλήλων που έχουν "φτιάξει" και ελέγχουν μέσα στα Υπουργεία, στην ΡΑΕ και στην ΔΕΗ.  Ελπίζουν στο 10-20% από τα 2 δις που ξέρουμε ότι πετάμε σε ΑΠΕ. Οι Κυβερνήσεις τους τα δίνουν είτε επειδή για αυτό εκλέχτηκαν, είτε επειδή παραμυθιάζονται ότι έτσι θα σώσουν τον ενεργειακό κλάδο όπως ...έσωσαν τον τραπεζικό! Το σώσατε ωρέ το τραπεζικό? Έτσι θα σώσετε και το ενεργειακό.

Με αφήνουν αδιάφορο τα βουνά και οι Νατούρες και το Κλίμα. Δηλαδή προτιμώ τα ελεύθερα βουνά, την Ελληνική ύπαιθρο όπως την ήξερα και είμαι πιστός οπαδός της ιδέας ότι το Κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, ζούσα το 1975, το CO2 είναι μάλλον κομψή δικαιολογία για φορολόγηση της ενέργειας και οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές  CO2, αλλά οι φόροι και οι υφέσεις είναι μανούλες για να μειώσουν κατανάλωση καυσίμων.

Αλλά οι ιδιοκτήτες του κάθε energypress δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες της ΕΛΕΤΑΕΝ, Γερμανοί εξαγωγείς ενεργειακά άχρηστων σκουπιδιών, με ποσοστά σε ντόπιους μαυραγορίτες που θα διαλύσουν, κυριολεκτικά την Ελλάδα, για την ψευδαίσθηση ότι θα ζήσουν άλλη μία μέρα.

Πληρώνουμε ήδη 2 δις για ΑΠΕ. Και θα διπλασιαστεί ο λογαριασμός. Συν πληρώνουμε για αέριο που είναι η βαθύτερη διαπλοκή.  Ο μόνο λόγος που το ρεύμα δεν έχει εκτιναχτεί στα ύψη είναι επειδή οι Βούλγαροι είναι φτωχότεροι από εμάς και τους περισσεύει φτηνό ρεύμα που εισάγουμε εμείς -- κάτι σαν τα αμνοερίφια του Πάσχα, για να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές.

Στην Κυβέρνηση το λέω πια ωμά, αν ακούνε και μπορεί να ακούνε αλλά δεν τολμάνε:
  • Φορολογείστε μας 3, 4, 5 όσα δις τον χρόνο. Φόρο στο αλάτι, κεφαλικό φόρο, ό,τι θέλετε.
  • Μοιράστε  τα 3, 4, 5 δις όπου εσείς θέλετε, σε Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους, σκατάδες,  πιτσικόμηδες, λαμόγια, σκεπατζήδες, δασάρχες, επίορκους και σε όποιον εσείς γουστάρετε (και στους "δημοσιογράφους" του κάθε energypress, Σκάει, ΡΑΕ, παράγοντες φυσικού αερίου, ΕΛΕΤΑΕΝ) κλπ.  Κρατήστε και τα ποσοστά σας εάν σας τα έχουν τάξει, εάν δεν σας έχουν τάξει, συγγνώμη.
  • Ξηλώστε και πετάξτε κάθε τι που λέγεται "μηχάνημα ΑΠΕ". Τον συρφετό των ΑΠΕτεώνων θα τον ταΐζετε χωρίς τις ΑΠΕ, από τα 5 δις ετησίως.
  • Θα μας βγει πιο φθηνά το ρεύμα και θα έχουμε γλυτώσει την χώρα μας.  Κάτι σαν να πληρώνουμε για το μολύβι για να μην ξηλώνουν τον Παρθενώνα. 
Μπορεί να μην αναφέρουν σήμερα τα Ελληνικά ΜΜ"Ε" την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν κρύβεται, έχουν γραφτεί πολλά, και στο εξωτερικό, κάποια στιγμή κάποιος θα σας πει "μα σάς τα έλεγα". Ξέρω, θα είστε αλλού, δεν θα σας νοιάζει.  Αλλά η ζημιά στην χώρα θα είναι εκεί να το θυμίζει.

Θα είμαι υποστηρικτής κεφαλικού φόρου 3-5 δις ετησίως για να προλάβουμε την ζημιά -- θα πληρώνουμε 3-5 δις, ούτως ή άλλως...

Θα αρχίσω να λέω "Σώστε το Κλίμα, βάλτε φόρο 5 δις ετησίως και αφήστε ήσυχα τα βουνά"

Μεταξύ μας, αγαπητέ κ. Σουφλέρη, τα περί Κλίματος είναι πια θρησκεία. Θα τολμούσατε να αμφισβητήσετε την σωτηρία της ψυχής σε παπάδες του Θεοδόσιου του Μέγα? Κάπως έτσι ... ΔΕΝ χρειάζεται να ασχολούμαστε με το Κλίμα... Οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα για να το βελτιώσουν. Απλά επιδοτούν τους Γερμανούς, το Γερμανικό Κλίμα. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως το άρθρο του Σουφλέρη υπάρχει στο Ιντερνέτι, χα χα! https://ishareslide.net/view-doc.html?utm_source=document-to2NdjK

archaeopteryx είπε...

αφού έβαλα σύνδεσμο... Φυσικά και υπάρχει: https://perivallonkaipolitiki.wordpress.com/2019/10/28/3668/

Ιωσήφ είπε...

https://www.americanthinker.com/blog/2019/10/gift_to_climate_alarmists_exposes_global_warming_junk_science_in_12_minutes.html

October 9, 2019
'Gift to climate alarmists' exposes global warming junk science in 12 minutes
By James Stansbury

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο με τα γραφήματα είναι καλό, του 6:42 είναι καλό.
Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

1,9 cent για φωτοβολταικα στην αμερικη ποιος μπορει να τα ανταγωνιστει? Απο μπουρδες χορτασαμε!

archaeopteryx είπε...

8.56, αν δεν ήσουν στόκος, θα ήξερες ότι το 1,9 δεν περιλαμβάνει το κόστος. Αλλά κυνηγός επιδοτήσεων είσαι, τσίμπα και λίγα ΜΑΜΚ και ΑΔΙ να ρεφάρεις

archaeopteryx είπε...

δηλαδή αν η συνολική αμοιβή των σκεπατζήδων και των αιολικών ήταν 1,9 εγώ θα ήμουν ευτυχής και εσύ θα ήσουν ένας τίμιος λούστρος. Ζήτα από το ΥΠΕΝ να σου κάνουν τιμή 1,9.