Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΙ το Αυστριακό δίκτυο!... (ψήνουν οι Γερμανοί). Εμείς, πού θα απορρίπτουμε το αιολικό ρεύμα; Και με τι κόστος;


http://www.the-american-interest.com/blog/2014/02/14/germanys-green-costs-runneth-over/
http://www.reuters.com/article/2014/02/12/us-austria-energy-germany-idUSBREA1B0ZL20140212

"Weather-driven surges of German solar and wind power may lead to higher costs for Austria as its grid is forced to take measures to avoid breaking down, a Austrian energy regulator said, calling for a region-wide solution to excess flows. [...] Austria must then cope with additional surges of thousands of megawatts more into its grid, called loop flows, when the weather favors German wind and solar plants. Loop flows, which are most acute in the windy autumn and early winter, can knock out transmission systems and cause blackouts".

Ξέρω, ότι σε πολλούς δεν είναι προφανές πῶς τα αιολικά είναι πιο προβληματικά όταν φυσάει, παρά όταν δεν φυσάει.  Κι όμως... Τα πολλά αιολικά, πολλά επειδή (α) τα σπρώχνουν οι ΑΠΕτεώνες και (β) τα αγοράζουν οι ηλίθιοι, όταν φυσήξει, παράγουν πολύ ρεύμα, χωρίς όμως να μπορούν να σβήσουν οι συμβατικές μονάδες (λόγω σταθερότητας του δικτύου και λόγω της δεδομένης ανάγκης ...ηλεκτροδότησης).  Το πλεονάζον ρεύμα κάπου πρέπει να πάει. Και πάει σε ...γειτονικά δίκτυα.  Απορρίπτεται, πετιέται, πωλείται με ζημία, σε γειτονικά δίκτυα.

Αυτό το ζει μόνιμα η Δανία. Πολύ αιολικό ρεύμα, παραμυθιάζονται οι εύπιστοι ότι δήθεν η Δανία παράγει μεγάλο ποσοστό του ρεύματος από ΑΠΕ... Ναι, παράγει, αλλά δεν ξέρει τι να το κάνει, το στέλνει στην Νορβηγία σε (πλεονάζοντα) Υ/Η, φθηνά, δεν είναι κορόϊδα οι άλλοι... Ή στο πολύ μεγαλύτερο Γερμανικό δίκτυο όπου κυριολεκτικά ...χάνεται είναι ασήμαντο, δεν ενοχλεί. Και πληρώνει για αυτό. Πουλάει φθηνά (οι άλλοι δεν έχουν όρεξη για τυχαίο ρεύμα) και επαναγοράζει ακριβά (αφού οι άλλοι παίζουν τον ρόλο της εφεδρείας!). Για αυτό έχει πανάκριβο ρεύμα η Δανία και για αυτό επαναλαμβάνω ότι άλλο η "αιολική ηλεκτροπαραγωγή" και άλλο η "ηλεκτροδότηση"

Όταν όμως πάει να το κάνει αυτό η Γερμανία που επίσης έχει πολλά (σε σχέση με το δικό της μέγεθος) αιολικά, τότε ενοχλεί.

Έχει ενοχλήσει τους Πολωνούς και τους Τσέχους.  Έχει ζαλίσει τους Ελβετούς (που δεν έχουν τόσα πλεονάζοντα Η/Υ για να παίζουν αντλησιοταμίευση). Έχει φιλοδοξήσει να πάρει την ...Νορβηγία (αλλά πρέπει να θέλει η Νορβηγία, και τότε να δείτε γέλια με τα αιολικά της Δανίας!).

Και τώρα ενοχλεί την Αυστρία!



Σε εμάς ήδη έχει γραφτεί για πρόβλημα με την απόρριψη ρεύματος από ΑΠΕ στο καλώδιο της Ιταλίας... Και σας λέω... Βάζουμε αιολικά... Πολλά αιολικά... Πού θα απορρίπτουμε (με ζημιά σε εμάς) το πρόβλημα;  Στην Ιταλία; Στην Τουρκία; Για αυτό θέλουμε διασυνδέσεις; Για να πουλάμε φθηνά το προβληματικό τυχαίο ρεύμα και να το επαναγοράζουμε ακριβά;  Θα πληρώσουμε και για καλώδια για να πληρώνουμε παραπάνω για ρεύμα που δεν θα έχουμε; Συν, να πληρώνουμε γείτονες για να παίρνουν ρεύμα που δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε; Παρακούζουλοι ή λαμόγια;

4 σχόλια:

katalytikos είπε...

Ένα καλό νέο!!!
http://www.cretalive.gr/crete/view/o-theos...luphthhke-thn-krhth-ektos-fast-truck-oi-teratwdeis-ependuseis-ter/142545

Ανώνυμος είπε...

Εντωμεταξύ οι αιολικοί φαίνεται ότι απογοητεύτηκαν από την Ελλάδα (να ένας καλός λόγος για να ψηφίσω Σαμαρά!) και πηγαίνουν στον... εχθρό!

http://www.capital.gr/News.asp?id=1959155

Να τους καταστρέψουν αυτούς, να αφήσουν εμάς ήσυχους.

Αρχαίε, ο ιστορικός του μέλλοντος θα σε καταγράψει στις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, εάν ο αγώνας σου και αγώνας μας καταλήξει τελικά να... καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία και να σώσει την Ελλάδα! Ζήτω η Ελλάς!

nikos είπε...

εδώ το σύστημα τροφοδότησης με λιγνίτης παι ατια ατια ...τελείωσε και ο Μανιάτης τον χαβά του http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni%5b524%5d=2986&language=el-GR

spiral architect είπε...

Κι εδώ:
... Για όσους ξέρουν από φυσική, κάτι που μάλλον δεν περιλαμβάνει τους πολιτικούς, το ηλεκτρικό ρεύμα ρέει προς όπου το ηλεκτρικό κύκλωμα, δηλαδή το δίκτυο, παρουσιάζει χαμηλότερη αντίσταση. ...