Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Από την κοπή της βασιλόπιτας της ΕΛΕΤΑΕΝ...


Εδώ, το Δελτίο Τύπου. Στην εικόνα, οι χορηγοί.



Ο κύριος Τσιπουρίδης, στην σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς και τους δωροθέτες κατέληξε,  "...Το τρένο των ΑΠΕ δεν σταματάει, ούτε γυρίζει πίσω.  ...έχει χαραχθεί από την ίδια την Φύση και την Επιστήμη... Το μέλλον γράφεται με ΑΠΕ"

1. Τα περισσότερα τρένα έχουν ...φαλιρίσει και κλείσει, όχι ότι δεν ήταν επαναστατικά τον 19ο αιώνα, ούτε αποκλείω να εξακολουθήσουν να υπάρχουν κυρίως για εμπορικές μεταφορές στις ΗΠΑ, ή για περιαστικά ή αστικά δρομολόγια, αλλά βασικά μόνο η ...Ζήμενς τα θέλει.

2. Κανένα μα κανένα τρένο δεν λειτουργεί με ΑΠΕ -- με εξαίρεση ίσως κάτι ιστορικά που καίνε ξύλα. Τα ηλεκτρικά τρένα συνήθως προϋποθέτουν ...πυρηνική ενέργεια και καμία ΑΠΕ (με εξαίρεση τα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας ή της Ελβετίας) δεν μπορεί να ηλεκτροδοτήσει τρένο.

3. Κανένας συνδυασμός διασυνδεμένων και διάσπαρτων αιολικών και φωτοβολταϊκών δεν μπορεί να παράξει αρκετή χρήσιμη ενέργεια για την κατασκευή ενός μέτρου χάλκινου μονωμένου καλωδίου. Ή ενός μέτρου σιδερένιου σωλήνα. Ή ενός κιλού τσιμέντου. Αν το μέλλον γράφεται με ΑΠΕ, προφανώς μιλάμε για άλλες ΑΠΕ ή για άλλο ...μέλλον.

Να μην ξαναπροτείνω νοσοκομείο που να ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ για τον συμπαθή κύριο... Μην πάθει και τίποτα και πει ότι τον γλωσσόφαγα...  Αλλά αν πιστεύει στις ΑΠΕ θα έπρεπε να βάλει το ΚΑΠΕ να του φτιάξει ένα... Αντί να χρηματοδοτεί περίπτερα το ΚΑΠΕ, ας φτιάξει ένα νοσοκομείο για τα μέλη της ΕΛΕΤΑΕΝ... 

Όποιος κάνει δηλώσεις, να τις στηρίζει και εμπράκτως... Αιολικά χειρουργεία για την ΕΛΕΤΑΕΝ και τις ξανθιές του Εκονιουζ... Και αιολική ηλεκτροδότηση για τον Σκάϊ.

Πλασιέ είναι ο τύπος, το μόνο που τον νοιάζει είναι να πουλάει αιολικά. Αν απορώ ποιος κρατάει τον κ. Ζερβό στην καρέκλα του, μου λύνεται η απορία όταν βλέπω τον κ. Τσιπουρίδη.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

To φλουρί σε ποιον έπεσε;

archaeopteryx είπε...

μαλλον στην ...Ενερκον, που δεν φαίνεται στους σπόνσορες (εκτός αν εχει κοινό ταμείο με την Ζήμενς)

Ανώνυμος είπε...

Σε ερωτώ ρε Αρχαιοπτέρυγα, ο κ. Ιωάννης Τσιπουρίδης είναι ένα και το αυτό πρόσωπο με τον Γιάννη Τσιπουρίδη, που φορούσε τζην σε μια τηλεοπτική εκπομπή και καταλόγιζε στους κτηνοτρόφους φοβίες για τα γενητούρια των ζώων τους ως εκ της γειτνίασης των ανεμογεννητριών ; Εάν μου πεις ναι, τότε ο λεγάμενος θα πρεπει να θεωρηθεί αρχι-καρα-οπορτουνιστής που ξεπερνάει σχετικό ρεκόρ, καταχωρημένο στο βιβλίο Γκίνες...

archaeopteryx είπε...

δεν γνωρίζω... τζην φοράει, για τα άλλα δεν γνωρίζω

Ανώνυμος είπε...

Κρατικοδίαιτα καθάρματα..

archaeopteryx είπε...

ανεμοδίαιτος... το "κάθαρμα" δεν προκύπτει, με συγχωρείς.