Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μειώνεται συνέχεια η στήριξη για ΑΠΕ: Ο πρώην Καγκελάριος Gerhard Schröder προειδοποιεί για "επανάσταση εξ αιτίας των υψηλών τιμών στο ρεύμα"


http://notrickszone.com/2014/02/02/renewable-energy-eroding-support-former-german-chancellor-schroeder-warns-of-revolt-due-to-high-electricity-prices/

"Εξ αιτίας του κακόφημου Νόμου EEG (Μπιρμπίλη, σε εμάς) οι τιμές του ρεύματος έχουν ανεβαίνουν σε βάρος και των καταναλωτών και της βιομηχανίας". Και ο Schröder αναφέρει ότι το ρεύμα πρέπει να είναι προσιτό και ότι η στήριξη των ΑΠΕ θα βλάψει τους οικονομικά ασθενέστερους που στο τέλος θα επαναστατήσουν. Προσέθεσε ότι δεν μπορούν να επιδοτούνται μόνιμα οι ΑΠΕ.

Το πρόβλημα με τις ΑΠΕ δεν είναι ότι είναι καθ εαυτές ακριβές. Μπορεί π.χ. η ταρίφα τους να είναι φθηνότερη από άλλες πηγές ρεύματος. Τα προβλήματα είναι ότι (α) πληρώνονται χωρίς να υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή ή καύσιμα, (β) απαιτούν πολλές παράπλευρες και ακριβές επενδύσεις σε υποδομές που πληρώνονται μέσα από το ρεύμα χωρίς να είναι ανταποδοτικές και (γ) δημιουργούν αστάθειες στα δίκτυα, ανάγκη για πρόσθετες θερμές εφεδρείες και συχνά πρέπει να απορρίπτεται το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: