Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στο ΥΠΕΚΑ και την ΡΑΕ βέβαια, δεν ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες...


ΔΙΚΤΥΟ ... ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ , ΧΑΛΑΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ, ΣΑΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ , ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ - ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ... Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΛΑΚΕΤΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ 50 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΝΕΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΕΥΤΟΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ. Η ΔΕΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΤΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ [ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ]. ΑΝ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΣΤΙΣ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΤΖ (πες τα Χρυσόστομε, λέω εγώ)

Συγγνώμη για τα κεφαλαία. αλλά έτσι ήταν. Τα italics δικά μου. Το να χαλάσουν τα Hz, αν δεν βγει εκτός το πρόβλημα, πρέπει να είναι σοβαρό... Ο συγγραφέας του σχολίου μάλλον ξέρει.

2 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Τι προσπαθεί να πει; Η “πλακέτα” είναι ο inverter? ; Όντως είναι διακοπτική η λειτουργία του inverter – υπάρχουν βέβαια καλοί και κακoί inverters (και οι κακοί έχουν αρμονικές που είναι πράγματι γνωστό πρόβλημα για το δίκτυο). Οι διακόπτες φυσικά δεν είναι μηχανικοί αλλά ηλεκτρονικοί (SCRs μαζί με πυκνωτές, ή GTOs) Και πράγματι ο κάθε inverter προσεγγίζει την ημιτονοειδή μορφή, άλλοτε χειρότερα άλλοτε καλύτερα. Η καλή προσέγγιση είναι και ακριβότερη. Αυτός που τα γράφει αυτά μάλλον δεν κατάλαβε αυτά που άκουσε για την λειτουργία του inverter, αλλά πιθανότατα να προσπαθεί με πρωτόγονο τρόπο να αναφερθεί σε παρενέργειες από inverters που εισάγουν στο δίκτυο αρμονικές. (Γνωστό).

spiral architect είπε...

Ο -προφανώς- ΔΕΗτζής εναερίτης τα' γραψε μαστορατζίδικα. Ηλεκτροτεχνίτης δικτύων είναι και βλέπει τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς των inverters στους καταναλωτές και ακούει τις διαμαρτυρίες τους για τρεμόπαιγμα των φώτων τους (flickering) ή για μεταβατικές υπερτάσεις ή πτώσεις τάσης που τις βλέπουν π.χ. σαν κάψιμο μιας κάρτας γραφικών σε κάποιο πισί ή σαν ξαφνικό αναβοσβήσιμο των λαμπτήρων οικονομίας (φθορισμού) στο σπίτι τους, αντίστοιχα. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτός, είναι να ελέγξει για τυχόν κακές επαφές στο δίκτυο ή στο μετρητή του σπιτιού και αν τα απτά φαινόμενα συνεχίζουν από κει και πέρα αναλαμβάνουν άλλοι που θα βάλουν κάποια ψηφιακά καταγραφικά ηλεκτρικών μεγεθών για να εντοπίσουν αν τηρείται επαρκώς το πρότυπο ποιότητας ΕΝ50160.

Ου μπλέξεις με κινέζους που ισχυρίζονται ότι έχουν THD <0.2% και στην πράξη γίνεται τσι πουτάνας!