Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Συμβουλές για υποψήφιους επενδυτές (ή αγοραστές αδειών) ΑΠΕ: Aν βάλουν στο δίκτυο καρούλια μπορεί να γίνει και ο "φούρνος του Χότζα".


Επισκέπτεται κάποιος τον Χοτζα να τον συμβουλευθεί πού να επενδύσει τις οικονομίες του.
- Από πού τα βρήκες τα λεφτά;
- Από τον φούρνο μου! Εφτιαχνα κουλούρια επί χρονια. Σου δίνω την συνταγή και δώσμου 100 γρόσια. Άνοιξε την στο σπίτι σου και μελέτησέ την προσεκτικά.
Την επομένη ο υποψήφιος επενδυτής επιστρέφει έξαλλος:
-Χότζα εγώ σου ζήτησα συμβουλή για επενδύσεις και εσύ μου έδωσες ένα χαρτί γεμάτο μηδενικά.
- Δεν ειναι μηδενικά, κουλούρια ειναι!

συμπέρασμα σχολίου του Prof. Moriarty, που θυμήθηκε συζήτηση για το τέλος διακοψιμότητας

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Τίποτα απ' όλα όσα έχουν νομοθετηθεί στη ΗΕ τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιστημονική και τεχνική βάση, από το σκόπιμο σπάσιμο της ΔΕΗ ως τη διείσδυση των ΑΠΕ και την διακοψιμότητα (όπως την είχαν σκεφτεί και τη νομοθέτησαν)
Απο παλιά, πολυ πριν γεννηθούν οι γερμανοτσολιάδες "σύμβουλοι", όλοι οι ενεργοβόροι καταναλωτές είχαν υπογράψει συμβόλαια με την πάλαι ποτέ ενιαία ΔΕΗ για ζωνική τιμολόγηση, σε εποχές όπου υπήρχαν ηλεκτρομηχανικοί (και όχι ψηφιακοί-έξυπνοι) μετρητές ARON και καταγραφικά ταινίας στη μέση και στην υψηλή τάση.
Μια τιμολόγηση η οποία ήταν πολύ μικρότερη χρηματικά αν αυτοί έκοβαν φορτία σε συγκεκριμένες και προκαθορισμένες ζώνες ώρας.
Τώρα έρχεται η Ευρώπη και λέει ότι η διακοψιμότητα είναι επιδότηση, (κάτσε ρε μάστορα, αφού οι ενεργοβόροι κόβουν φορτία και παραγωγή;) εκβιάζει ο Αγγελόπουλος με κλείσιμο της Χαλυβουργικής με πρόσχημα την ακριβή ενέργεια (ηλεκτρική και ΦΑ) και οι ΑΠΕτζήδες λένε ότι έχουν υπερεπάρκεια!
(σε τι;)
Ρε δε γαμιέστε καλύτερα, τζάμπα τόσα χρόνια σπούδαζα και δούλευα για να' ρθει ο κάθε τυχάρπαστος καγκουροεπενδυτής να μου πει ότι έχει Υ-ΠΕ-ΡΕ-ΠΑΡ-ΚΕΙ-Α; Μπας και έχει μπερδέψει την πηγή με το φορτίο, πουλώντας παπαριές στους αδαείς και εγώ πρέπει να γίνω γεμιστής ραφιών στο Λίντλ;

Nα χέσω την ανάπτυξή σας μέσα, γερμανοτσολιάδες!