Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εάν... (εάν είμαστε όλοι τρελοί... ή τρελές)

Εάν, όπως λένε οι απελπισμένοι προωθητές της Απάτης, εάν σκεπάσουμε όλη την Ελλάδα με φωτοβολταϊκά, και εάν γεμίσουμε όλα τα βουνά και όλο το Αιγαίο με αιολικά, και εάν ακόμα είναι τσάμπα, εάν μας τα χαρίσουν... Και εάν ακόμα μας χαρίσουν τα καλώδια, και τα χωματουργικά...

Εάν όλα αυτά, πάλι δεν θα μπορούμε να ηλεκτροδοτήσουμε τίποτα. Ούτε ένα περίπτερο. Ούτε ένα σπίτι. Ούτε ένα νοσοκομείο. Ούτε το πιο ταπεινό εργοστάσιο. Το ημερήσιο ρεύμα όταν δεν έχει σύννεφα, 10 το πρωί με 4 το απόγευμα, και το τυχαίο, μεταβλητό αιολικό ρεύμα, δεν αποθηκεύονται. Τώρα, πχ, δεν έχει ήλιο και δεν φυσάει. Θα είχαμε 10 ή 20 GW να ...κάααθονται. Αν αύριο το μεσημέρι φυσήξει και έχει ήλιο, θα έχουμε 10 ή 20 GW παράγουν ρεύμα. Και τι θα το κάναμε σε μία χώρα που έχει ζήτηση για 7 ή 8 GW? Θα ψήναμε καλώδια? Ή θα πληρώναμε τους Τούρκους να το πάρουν και να το ξεφορτωθούμε? Και τι θα κάναμε τώρα? Αέριο?   Και θα αναβοσβήναμε μονάδες? Και θα αποθηκεύαμε το αέριο? Ή τον αέρα?

Όταν απαντήσετε σε αυτά τα προβλήματα, γράψτε κάτω την απάντησή σας και στείλτε την στην ΡΑΕ και στον κύριο Μανιάτη... 40 χρόνια... 20 χρόνια άγριων επιδοτήσεων... Τζίφος. Δεν ηλεκτροδοτούν. Αλλά ακριβαίνουν πολύ το ρεύμα και κάνουν άνω κάτω τα δίκτυα (που ακριβαίνει το ρεύμα) και κάνουν ακόμα και το αέριο ...ασύμφορο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TO προβλημα ειναι πως με οποιον συζητησω το θεμα ΔΕΝ εχει ιδεα για ολα αυτα.Κανενας δεν γνωριζει τις χρεωσεις στο λογ της ΔΕΗ . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΚΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑς ΔΙΝΕΙΣ.