Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Κάρβουνο, ΑΠΕ και οι ...Bilderbergers


Πάντα, σε κουβέντες που κάνω για τις ΑΠΕ (και κατά της χρήσης ΑΠΕ σε μεγάλη κλίμακα), πάντα μου έρχεται, σαν επιχείρημα, το γεγονός ότι το κάρβουνο είναι βρώμικο και βλάπτει σοβαρά την υγεία εργατών και περιοίκων. Αυτή είναι η αλήθεια. Η εξόρυξη και η καύση κάρβουνου είναι εξαιρετικά βρώμικες δουλειές. Υπάρχουν τρόποι καύσης και επεξεργασίας που είναι λιγότεροι επιβλαβείς, αλλά «καθαρό» κάρβουνο, πρακτικά, δεν υπάρχει . Υπάρχουν σχετικά αποδεκτές μέθοδοι επεξεργασίας και καύσης, που σε περίληψη περιλαμβάνουν «σωστές» πρακτικές μεθόδους εξόρυξης και μεταφοράς, θραύση με ελαχιστοποίηση σκόνης, καύση σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, παγίδευση της στάχτης από τα καυσαέρια με μηχανικά και ηλεκτροστατικά μέσα, και αποθείωση, είτε στην καύση, είτα στα καυσαέρια. Υπάρχουν και λεγόμενες προηγμένες τεχνολογίες, που οι περισσότερες ανάγονται στην δεκαετία του 1970 (και τις πρώτες πετρελαϊκές κρίσεις. Η καύση κάρβουνου σε θερμοηλεκτρικές μονάδες έχει απίθανα πολλή βιβλιογραφία… Δεν έχω σκοπό να κάνω προπαγάνδα υπέρ ή κατά του κάρβουνου, απλά θα παραθέσω λίγες εκλαϊκευμένες λεπτομέρειες. ΔΕΗ έχει ή είχε αρκετούς εξαιρετικούς μηχανολόγους και χημικούς μηχανικούς που τα ξέρουν αυτά, αλλά κάπου εξαφανίζονται…

Πριν πάω όμως σε αυτά, και θα πάω, επιφανειακά, θα έπρεπε να δούμε, με λίγη ψυχραιμία τι ρόλο παίζει το κακό κάρβουνο, παγκοσμίως. Ο κόσμος έχει και παράγει πολύ κάρβουνο. Και ενώ το πετρέλαιο χρησιμοποιείται πολύ για μεταφορές (το είδαμε στην Αμερική), το κάρβουνο είναι σημαντικό ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας:


Αυτά τα παγκόσμια ποσοστά, πάντα με εντυπωσιάζουν. Η πυρηνική, είναι μικρό ποσοστό (συνολικής ενέργειας), η βιομάζα, μεγάλο (πολλοί φτωχοί ζουν με καυσόξυλα), η υδροηλεκτρική φαίνεται, τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά κάπου εκεί είναι, μικρότερα από 0,5% ή 0,1%. Και το τονίζω αυτό, επειδή ο φίλος μου ο Προφήτης από το antinews, με απεκάλεσε Δον Κιχώτη που τα έχω βάλει με τις ανεμογεννήτριες. Με όλο τον σεβασμό στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, (και τον Προφήτη), άλλος είναι ο Δον Κιχώτης που νομίζει ότι εξοργίζοντας Λάκωνες, νησιώτες, Ευρυτάνες, Ευβοείς και απλά παιδιά που τους αρέσει η ύπαιθρος, θα έχει οποιονδήποτε αντίκτυπο σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με ενέργεια (άσε το κλίμα). Σε τίποτα δεν θα έχουν αντίκτυπο. Μόνο τα κέφια μας χαλούν, και την τσέπη μας λιμπίζονται. Ωστόσο, η διαχρονική χρήση του κάρβουνου ανεβαίνει μετά το 2000, και αφορά στην Κίνα:


Μην ψάχνετε τα αιολικά και τα άλλα... Δεν φαίνονται. Είναι κάτω από 0,5%. Μόνο στα επιδοτούμενα σεμινάρια για ΑΠΕ φαίνονται. Με πολύ προσπάθεια (και ενέργεια), δεν αμφιβάλω ότι θα φτάσουν και ίσως ξεπεράσουν το 1%, κάποτε.


Να τώρα πως τσιμπάνε σε αριθμούς τα διάφορα φρούτα και κάνουν προβλέψεις ότι ο ουρανός γκρεμίζεται, και έρχεται η συντέλεια του κόσμου, και αυτό είναι σημαντικό, γιατί είναι το κίνητρο και η δικαιολογία για όλες τις αρλούμπες που λέγονται για τις ΑΠΕ. Αντιγράφω: "Σύμφωνα με την International Energy Agency τα αποδεδειγμένα αποθέματα κάρβουνου είναι περίπου 909 δις τόνοι, που μας φτάνει (σαν πλανήτης Γη) για άλλα 155 χρόνια. Αν όμως αυξηθεί η χρήση του κατά 5% αυτό θα μειωθεί σε 45 χρόνια! Το πετρέλαιο είναι λιγότερο από το κάρβουνο και με λίγο μασσάζ και τρίψιμο στους αριθμούς, τον Δεκέμβριο θα πεθάνουμε από το κρύο. Και φυσικά, χάρη στις φωτισμένες ενέργειες των απανταχού "πράσινων", η αιολική θα πάει από 0,5% σε 5% πολύ πιο γρήγορα. Ε... και; Μα κοιτάξτε τα γραφήματα, όσο λάθος ή προκατειλημμένα και να είναι, πείτε μου εσείς τι μπουρδολογία προκύπτει αν κάνουμε το ίδιο λάθος που έκανε το Club of Rome την δεκαετία του '70 (η Μπιρμπίλη δεν τα πρόλαβε αυτά, και ο Πρωθυπουργός μάλλον περί άλλων ετύρβαζε τότε...). Δηλαδή αγνοούμε τις αλλαγές στην ζήτηση, από υφέσεις, αλλαγή στις τιμές, πολέμους, αρρώστιες, ή το φαινόμενο των Νησιών του Πάσχα. Τέλειωσαν όλα και πεθάναμε.


Μην σας τρομοκρατώ. Φυσικά και τίποτα δεν είναι άπειρο. Φυσικά και ο Ήλιος κάποτε θα σβήσει (να δω τι φωτοβολταϊκά θα έχουμε τότε!). Μία ρεαλιστική ενεργειακή πολιτική χρησιμοποιεί όλες τις ρεαλιστικές πηγές ενέργειας, όσο πάνε, (ελπίζοντας σε νέες τεχνολογίες ή νέους ...πλανήτες) με γνώμονα το κόστος, το πραγματικό κόστος, όχι το πλασματικό κόστος. Γιατί σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, όλη αυτή η τρέλα, δεν είναι μόνο για να βάλουν 3-4 επιτήδειοι ανοησίες στα βουνά μας, με δικά μας λεφτά, αλλά για να κρατήσουν όσο πιο πολύ πετρέλαιο μπορούν, οι πλούσιοι, για πάρτη τους, και να βγει και κανένα φράγκο από το Χρηματιστήριο ...Κάρβουνου:


Τι νομίζες Προφήτη; Η εφεύρεση του επικείμενου τέλους του κόσμου, η προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή, η πράσινη (υπ)ανάπτυξη και οι ΑΠΕ, είναι δημιουργήματα του Club of Rome (ή της ...μεθοδολογίας του), από τις πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του '70. Το Club of Rome έχει σχέση και με την ακατανόμαστη Λέσχη... Χαχαχαχάαα...


Και νά τος και ο δικός μας... Αν μου λέγατε, πριν ένα χρόνο, ότι θα ασχολιόμουν με θεωρίες συνομωσίας, και την Λέσχη Bilderberg, και σκοτεινά σενάρια παγκόσμιας διακυβέρνησης, θα σας έλεγα ότι καπνίζετε περίεργα χόρτα. Αν μου λέγατε, ότι τα σχέδια για αρπαχτές στην Ελληνική ύπαιθρο, έχουν σχέση με τέτοια απίθανα, θα σας έλεγα ότι το παρατραβάτε... Και να που ...έφτασα και εγώ. Για δες....

Αυτή η ανάρτηση είναι ειδικά αφιερωμένη στον Προφήτη που γκρινιάζει εδώ και χρόνια για την Νέα Τάξη και τα περίεργα σχέδιά της

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πίσω από όλα αυτά η υπόθεση της Γαίας. Μια κλίκα καθαρών που αυτοπροσδιορίζονται σαν καταλύτες.
Ως και η Αννούλα είπε πως συζητούν για τις ΑΠΕ. Μέγας προφήτης ο Αλ-Γκόρ.
Και ύστερα σου λέει ότι δεν υπάρχουν συνωμοσιολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την αφιέρωση.
Αλλά δεν γλυτώνεις :
Τέτοιο θέμα χωρίς συνέντευξη από την Άννα Διαμαντοπούλου-Μπιλντερμπεργκ;

Προφήτης

archaeopteryx είπε...

Προφήτη, το σκεφτόμουν αυτό που έγραψες σαν σχόλιο... Ποτέ μου δεν θα πίστευα ότι η ανεξήγητη και καταναγκαστική συμπεριφορά, Μπιρμπίλιδων και σία, θα είχε σχέση με αυτά που έγραφες κατά καιρούς. Να το... Ξύπνησα πρωί πρωί σκεπτόμενος την θεωρία της Γαίας (που ανέφερε ο Ορέστιος) και τι όμορφα που ξεκίνησε το παραμύθι, και τώρα το βλέπω φαρδύ-πλατύ και με κοιτάει.

archaeopteryx είπε...

France Abandons Plan for Carbon Tax

PARIS — After months of political rancor and legal obstacles, the French government on Tuesday shelved its plan to introduce a tax on carbon emissions that had been a cornerstone of President Nicolas Sarkozy's enviromental policy.

Ministers and members of the governing UMP party said the tax would put French companies at a disadvantage to their European neighbors, most of whom do not pay anything similar.

http://www.nytimes.com/2010/03/24/business/global/24iht-carbon.html

Και θέλει η Μπιρμπίλη να τον βάλει στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Άργησες να το καταλάβεις. "Οι σοσιαληστές σε νέες αναζητήσεις"

nikos είπε...

Όταν χρόνια τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει έγκυρο και επίκαιροποιημένο Ενεργειακό Ισοζύγιο με προοπτική 20 τιας από πλευράς πολιτείας ,βουλής ..και δεν γνωρίζουμε το ενεργειακό μίγμα ..είναι επόμενο 2-3 νταμαρτζήδες λόγο δεσπόζουσας θέσεις στο ισοζύγιο πετρελαίου –Φ.Α. να εκβιάζουν ένα ολόκληρο κράτος (τώρα θα μου πεις ποιο κράτος) που είναι ανεξάρτητο και λειτουργεί στα πλαίσια της Ε.Ε. Το μόνο μου γνωστό είναι αυτό που συνέταξε πρόσφατα για την ημερίδα το Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει να το συζητήσει ,εμπλουτίσει, απορρίψει

nikos είπε...

Μια ενδιαφέρον παρέμβαση http://pontokomicom.blogspot.com/2010/05/blog-post_5662.html

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Πολύ σωστά δομημένη ανάλυση, που με σύντομο τρόπο αποκαθιστά το θέμα στο εύρος και το βάθος του.
Έστω κι αν παρήλθε η ιπποτική παράδοση, δεν εκλείπουν αυτοί που δεν διστάζουν να προστατέψουν την κεφαλή τους ακόμη και με την λεκάνη του κουρέα, όταν εφορμούν ενάντια στα σκιάχτρα που στήνει η εξουσία ολόγυρα, εκμεταλλευόμενη τις φοβίες και τις προκαταλήψεις μας.

nikos είπε...

Ο Thomas Edison, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι!

nikos είπε...

ΚΟΖΑΝΗ 18/5/2010



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

- 3.000 MW ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.

- ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.



Ακόμη και μέσα σ’ αυτό το ζοφερό και σκοτεινό περιβάλλον κατόρθωσε η κυβέρνηση των μέτρων κατοχής να τρομάξει τους πάντες.

Χρησιμοποιώντας το σύνολο του τύπου διέρρευσε ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση της ΔΕΗ.

Την ΠΩΛΗΣΗ 3.000 λιγνιτικών MW σε ιδιωτικά συμφέροντα του εξωτερικού.

Δυστυχώς δικαιωνόμαστε!!!

Μόλις πριν από ελάχιστα 24ωρα η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέφερε το σχέδιο Παπανδρέου για την πώληση των λιγνιτών στους ξένους ως αντάλλαγμα για το δάνειο του Δ.Ν.Τ.

Μάλιστα ανέφερε ότι το σχέδιο ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Νίκος Παπανδρέου αδελφός του Πρωθυπουργού και ο Χ. Παμπούκης σύμβουλος εξ’ απορρήτων του κ. Παπανδρέου.

Κανείς επί τρείς ημέρες δεν αντέδρασε.

Σήμερα και μετά τις τελευταίες διερευνητικές που έκανε η κ. Μπιρμίλη στο εξωτερικό αποφασίσθηκε πως ο περιορισμός της ΔΕΗ δεν θα γίνει με την συμμετοχή των ιδιωτών στην παραγωγή μέσω δικών τους επενδύσεων αλλά με την απευθείας πώληση 3.000 MW από την λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ!!!

Γιατί να ανταγωνιστούν, ανόητοι είναι οι ιδιώτες!!!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έως χθες δεν ήθελε να ακούσει για ανταγωνισμό έστω και μέσα από την οδηγία τώρα τα ξεπουλάει απευθείας στο όνομά τους.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!

Πουλάμε τον λιγνίτη μας , τα νερά μας, τα εργοστάσιά μας για να ξεχρεώσουμε τις λαμογιές του πολιτικού συστήματος και των οικογενειών τους.

Τώρα θα πάψουν τα λιγνιτικά να είναι βρώμικα ;

Τώρα θα βαπτισθούν οι ιδιώτες ως « πράσινοι επενδυτές»;

Τώρα ο πόρος θα δίδεται για ανάπτυξη των ιδίων ;

ΤΩΡΑ

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ή ΠΟΤΕ.

Οι φορείς της περιοχής με πρώτους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, τους Περιφερειάρχες, τους Νομάρχες, την Αυτοδιοίκηση και τα Συνδικάτα πρέπει να σταματήσουν την απόφαση ορισμένων κυβερνητικών και άλλων στελεχών.

Κανείς δεν θα έχει πλέον θέση στο λεκανοπέδιο εάν η κυβέρνηση πράξη το σχέδιο της.

Ήδη με τις περικοπές των μισθών κύρια τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας υποβαθμίζουν.

Πόσο άλλο θα μας καταστρέψουν!!!!!

Αν και τώρα δεν φωνάξουν όλοι

Τότε είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

και θα ΚΡΙΘΟΥΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


http://www.kozani.net/news2.php?page_module=news&p_id=17551

Ανώνυμος είπε...

Ξεπουλάνε τον λιγνίτη και μας υποθηκεύουν να βάλουμε ανεμόμυλους

Μάνια είπε...

Welcome to the club!