Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πόσο αξίζει η Ιθάκη; (ή η Σέριφος;)


Κύριον Παπακωνσταντίνου, ενταύθα
Κοιν. Κα Μπιρμπίλη, επίσης ενταύθα

“I had a lovely time in Serifos. Thank you so much for arranging it. This lovely villa was perfect for me and it did indeed have privacy. It also had the most wonderful sea/island view: the panorama made me feel like Odysseus on his way back to Ithaca from Troy!”

Αυτή είναι η Ελλάδα το καλοκαίρι κύριε Υπουργέ και κυρία ΥΠΕΚΑ μου. Ένα όνειρο. Καμιά φορά το κρατάμε για πάρτη μας καμιά φορά το νοικιάζουμε, ενίοτε το πουλάμε, αλλά είμαστε χώρα ονείρου, και όχι μιζέριας.


Την δεκαετία του 50 και του 60 που εσείς δεν γνωρίσατε, η Ελλάδα και οι Έλληνες ήταν πολύ πιο φτωχοί από σήμερα, αλλά είχαμε αξιοπρέπεια, και η ομορφιά δεν ήθελε επιδοτήσεις, και η ποίηση ήταν η συνείδησή μας. «Ίπποι πέτρινοι με την χαίτη λοξή και γαλήνιοι αμφορείς και λοξές δελφινιών ράχες, η Ίος, η Σίκινος ή Σέριφος ή Μήλος, κάθε λέξη κι από να χελιδόνι, για να σου φέρει την άνοιξη μέσα στο θέρος».


Δεν θα σας ζαλίσω με βαρετά ποιήματα κόσμου που δεν γνωρίσατε. Δεν γνωρίσατε; Μάλλον τον ξέρετε, γιατί τον μιμείστε, τον αναζητείτε, τον αναπαράγετε, και περήφανοι για αυτόν, τον νοικιάζετε €5.000-€6.000 το μήνα. Και τον έχετε διακοσμήσει με λιτά πράγματα, άντε καμιά πισίνα, δεν ζηλεύω, καλά να είστε να την χαίρεστε εσείς και οι νοικάρηδές σας.


Με τον καινούργιο νόμο που ψηφίσατε, έχω μάλλον το δικαίωμα να βάλω 1-2 αιολικά πάρκα εκεί απέναντι, αν και το βαθύ κράτος μπορεί να προστατέψει εσάς που είστε επώνυμος. Εμένα δεν με προστατεύει, και εγώ δεν έχω τόσο καινούργιο σπίτι, το δικό μου είναι πατρικό, και δεν έχει τόσο ωραία θέα, αλλά όσο αρέσει σε εσάς το δικό σας, μου αρέσει και εμένα το δικό μου.


Και αν βάλω αιολικό πάρκο απέναντι, πάνω από 500 μέτρα είναι δεν θα πολυενοχλεί, αλλά το νοίκι θα πέσει. Η επιστροφή στην Ιθάκη, δεν προέβλεπε αιολικά πάρκα. Οι €5.000 θα γίνουν €2.000, και εάν κάποιος, κοντά σας, χτίσει σε απρόσκοπτη θέα, δεν θα έρθει κανείς στο δικό σας, €0,0 την εβδομάδα. Και δεν θα αρέσει ούτε και σε εσάς να απολαμβάνετε το κρασί σας ή το ούζο σας με ανεμοδούρια να γυρίζουν όταν φυσάει και να κάθονται όταν δεν φυσάει… Κρίμα στον κόπο… Να μπω στον μπελά να σας εξηγήσω γιατί είναι πεταμένα λεφτά τα αιολικά; Μπα… σοβαρός λένε ότι είστε, θα το ξέρετε. (Με την Μπιρμπίλη και την πρωθυπουργική οικογένεια, έχετε κανένα μέσον;)


Πώς έχει κτιστεί η Σέριφος... Τα σέβη μου, και απολαύστε το όσο μπορείτε, πριν σας πλακώσει κανένα κρατικοδίαιτος αιολικός, για να εισπράξει το γενναιόδωρο τίμημα που δίνει ο ΔΕΣΜΗΕ... (αν και η δυτική θέα μάλλον δεν έχει φόβο, για την βόρεια δεν ορκίζομαι).

Για πληροφορίες:
http://www.antinews.gr/?p=48802
http://www.politis-gr.com/?p=1977#more-1977
http://www.elysianholidays.co.uk/?Module=VillaDetails&VillaID=10200
http://www.flickr.com/photos/36373389@N06/3353679439/in/set-72157615188452497/

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ ΕΧΕΙ ΕΞΟΧΙΚΌ? ΤΗς ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα που το καταστρεφουν οι φτερωτες είναι εκπληκτική.

Πρεπει να την κανουμε σημαία και να την παμε στο Συνταγμα στις 15 Ιουνιου.

nikos είπε...

καταπληκτικό το άρθρο σου ...και με ουσία

Ανώνυμος είπε...

Τι δείχνεις ρε αρχαίε? Να τα δει η γυναίκα του ανθρώπου θα πάθει. Ωραίο το μοντάζ.

Ζάχαρη είπε...

Focus σε κατι συγκεκριμενο.Ομορφια χωρις επιδοτηση...Το ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν μπορουσα να το εκφρασω.
Δεν πιστευω οτι θα ξαναγυρισουμε σε ολα αυτα.Εχει χαθει η αθωοτητα.
Τουλαχιστο ας σταματησει το ψεμμα σαν ιδεολογια.

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3023.html

Γιουχάρανε τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο. Όμως δεν το είπε κανένα κανάλι. Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα (τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ’ άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία. Αυτή ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους. Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του «ουουου», που απλώθηκε διά μιας στο κοίλο όταν η Φαραντούρη καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό από το μικρόφωνο

nikos είπε...

Σήμερα μετά από 16 χρόνια του μεγαλύτερου βιομηχανικού εγκλήματος στον κόσμο Μποπάλ με χιλιάδες θύματα ..η ινδική δικαιοσύνη αποφάνθηκε …2 χρόνια φυλακίσεις …δηλ. υπάρχουν και καλύτερη από μας … http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7982903,Dwa_lata_wiezienia_dla_sprawcow_najwiekszej_katastrofy.html

porta porta είπε...

http://www.greekpayback.com/
:):)

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Έλα του έκανες και τσάμπα διαφήμιση. Καταπληκτική η θέα και πολύ καλόγουστο το σπίτι αλλά όχι για το πορτοφόλι μου. (Ούτε με τα 2000)