Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Εύκολα Πράσινα Λεφτά


Να ένας εύκολος τρόπος να βγάλετε Εύκολα Πράσινα Λεφτά από τις ΑΠΕ της κυρίας ΥΠΕΚΑ και των Συμβούλων της:

1) Θα βγάλετε, ή θα αγοράσετε μιά άδεια για ΑΠΕ. 2) Θα βρείτε έναν φίλο του κυρίου ΔΕΗ να ξέρει από Υβριδικά -- σας παραθέτω ένα Υβριδικό σχεδιάγραμμα εδώ, που δεν χρειάζεται καν να παιδεύεστε με φράγματα και ανοησίες. 3) Θα φτιάξετε ένα Υβριδικό σύστημα, κάπως όπως στο σχεδιάγραμμα (είπαμε, ο ..."φίλος"). 4) Θα παράγετε ρεύμα με μια ντηζελογεννήτρια για περίπου €50-60/MWhr. 5) Θα το πουλάτε στον ΔΕΣΜΗΕ για €100, €250, ή €400/MWhr. Θα κερδίζετε εύκολα την διαφορά. Αν το πετρέλαιό σας είναι λαθραίο, transit, θέρμανσης ή, απλά κλεμμένο, θα βγάζετε περισσότερα.

Αν είστε έξυπνοι, γίνεται ευκολότερο. Βάζετε ψεύτικες, χάρτινες, εικονικές εγκαταστάσεις ΑΠΕ, αγοράζετε ρεύμα από την ΔΕΗ και το πουλάτε για αιολικό ή φωτοβολταϊκό. Το υπερκέρδος είναι τέτοιο, που καλύπτει κάθε απαραίτητο λάδωμα.

Υπερβάλω; Καθόλου! Τσάκωσαν έναν μάστορα στην Ισπανία να πουλάει φωτοβολταϊκό ρεύμα, την ...νύχτα. Από ντηζελογεννήτρια! Πληροφορίες εδώ, εδώ, και εδώ. Κορόϊδο Ισπανέ, δεν χρειαζόταν καν η ντηζελογεννήτρια, εμείς θα το κάνουμε χωρίς.


Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης, ούτε καν ...αρχαιοπτέρυξ, για να καταλάβεις ότι όταν υπάρχουν δύο τιμές πετρελαίου, το "θέρμανσης" και το "κίνησης", θα γίνει λαθρεμπόριο (και φοροδιαφυγή). Όταν στην ίδια πόλη έχει τσιγάρα αφορολόγητα και τσιγάρα που φορολογούνται, πάλι θα γίνει λαθρεμπόριο, και φοροδιαφυγή. Δύο ή πέντε τιμές ρεύματος θα γίνει πανηγύρι! Και μην μου πείτε για δικλείδες και μετρήσεις, έχω πρόσβαση σε ηλεκτρολόγους και σε λαδιάρηδες.

Στις 23 Αυγούστου 1989, η Βουλή παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών του Πασόκ, Ν. Αθανασόπουλο, ως τον κατ' εξοχήν υπεύθυνο του σκανδάλου για το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι. Ο Αθανασόπουλος, ήταν τότε άλλη μια Ιφιγένεια, εξιλαστήριο θύμα μπας και σωθεί ο Μεγάλος. Μαντέλης μεν, Ιφιγένεια δε.

Στις 15 Μαρτίου 2010, πριν από το παραπάνω περιστατικό φωτοβολταϊκού ρεύματος από ντηζελογεννήτρια, είχα συγκρίνει την υπόθεση της ελληνοποίησης γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού με λαμπρά πεδία δράσης στις ΑΠΕ (http://www.antinews.gr/?p=37411) . Mε διαφορά τιμής αγοράς από τα €40 στα €100 ή τα €250 ή τα €400, υπάρχει κίνητρο και ευκαιρία να βγάλει κάποιος, εύκολα, €60, €210, ή €360, έτσι για την πλάκα. Πως νομίζετε βγαίνουν τα λεφτά;

Αυτή είναι η Πράσινη Ανάπτυξη και τα Εύκολα Πράσινα Λεφτά. Η σύγχρονη εκδοχή του Πράσινου Γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Το νυχτερινό φωτοβολταϊκό ρεύμα. Να δούμε ποιός (ή ποιά) θα είναι η Ιφιγένεια σε λίγα χρόνια τη φορά... Ένα σας λέω: Τέτοιες απάτες στήνετε, πληρωμένες από παππούδες, γιαγιάδες, συνταξιούχους, άνεργους, και εξαθλιωμένους νέους.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτερυγα μην τους λυπάσαι, ξεσκισε τους που θελουν να καταστρεψουν τα βουνά μας.

Ανώνυμος είπε...

σε προλαβε ο Ελληνας αρχαιε....

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=16&artId=1783&dt=10/10/2008

sawas

Ανώνυμος είπε...

ο Βαγγέλης, πάντα καλός έμπορος αγόραζε φτηνά πουλούσε ακριβά, ακόμα το κάνει με το αέριο, τώρα έχει σοβαρέψει έχει και σύμμαχο. Τα άσπρα σπίτια με τον φλώρο την είχε στήσει?

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=966213

nikos είπε...

Μετα το 160+15+1+4=180...αν πετυχει βλεπω παντου φωτιες ....για να δουμε ...

Ανώνυμος είπε...

Δήθεν με εντολή της ΕΕ: Το οικιακό ρεύμα θα αυξηθεί κατά 15% - 40%, το αγροτικό ρεύμα κατά 60% και το βιομηχανικό κατά 8%. Η Μπιρμπίλη το είχε αναγγείλει μέασα στον πρώτο μήνα αφού έγινε Υπουργός. Τώρα θα έχει να πληρώνει τους πελάτες της. Κλέφτες!

Ανώνυμος είπε...

Και η κοστολόγηση για πρώτη φορά των νερών που χρησιμοποιεί η ΔEH ως καύσιμο για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στο ίδιο μήκος κύματος. Θυμάσαι τον τύπο που σου έγραφε ότι τα υδροηλεκτρικά δεν είναι ΑΠΕ? Πληρωμένος παπαγάλος. Όλα τα αιολικά λαμόγια ψάχνουν να βρουν τρόπο να ακριβήνουν το ρεύμα της ΔΕΗ για να μην φαίνεται η διαφορά στην υπερχρέωση που επιβάλουν. Να και το καπέλο στα υδροηλεκτρικά. Σε λίγο καιρό το ρεύμα θα είναι πάνω 100%

Ανώνυμος είπε...

Οι μόνοι σοβαροί στο θέμα:

Το νομοσχέδιο «πράσινης» ενίσχυσης στο μεγάλο κεφάλαιο, σχετικά με την «εξοικονόμηση» και τον έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων, ψήφισαν χτες στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ΚΚΕ κατήγγειλε την υποκρισία της επίκλησης της προστασίας του περιβάλλοντος προκειμένου να ψηφιστεί ένας νόμος που θα οδηγήσει σε υπερκέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών και ταυτόχρονα αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Εμείς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο, γιατί κινείται στα πλαίσια της ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από την πράσινη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη και οι μόνοι οι οποίοι θα χάσουν και με αυτό το νομοσχέδιο είναι τα λαϊκά στρώματα και κανένας άλλος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ΚΚΕ.

nikos είπε...

Σε λίγο όλες οι γκαζολαμπες ..θα βγουν από τα μπαούλα

nikos είπε...

Ανώνυμε –Άστο το θέμα.. ποιος είναι σε τούτων τον τόπο σοβαρός ..ιδιαίτερα και .. το ΚΚΕ ..ευτυχώς υπάρχει εδώ ο οικοδεσπότης και κάτι μαθαίνουμε και προβληματιζόμαστε .

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο sawas

nikos είπε...

ας κανει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το σταυρο του στον Κωστα Σ.

Ανώνυμος είπε...

Τι φωναζετε ρε?

Η ΝΔουλα τα υπερψηφιζει όλα της Μπιρμπιλη. Μονο η αριστερα εχει @@

T-Rex είπε...

Η τιμή της κιλοβατώρας για οικιακή χρήση βαίνει προς διπλασιασμό. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει σε ένα, δύο ή τρία στάδια, πάντως και η ίδια η ΔΕΗ παραδέχεται ατύπως ότι για να μπουν οι ανεμογεννήτριες στο σύστημα η τιμή πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί. Η πολιτική αυτή θα γεννήσει προβλήματα που πρακτικά θα έχουν να κάνουν: α) με τη μείωση της θερμοπαραγωγής, β) με την αιχμή του συστήματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και γ) με τη ταμίευση του νερού.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε τα λες αλλά πρέπει να τους έχουν τάξει

Ανώνυμος είπε...

3.37 έχει δίκιο. Μονο η αριστερά έχει σταθεί σωστά στο θέμα. Η ΝΔ αδέρφισε και είναι και αυτή στο κόλπο. Αντωνάκης όπως Κωστάκης και Γιωργάκης.

nikos είπε...

Υπάρχουν πράσινες συμβάσεις η ….πράσινα άλογα και φαγοπότι xixixi
http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=vDiU7bIEuj8%3D&tabid=533