Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ο Νόμος της Βαρύτητας


Σήμερα θα είμαι εποικοδομητικός.

Υπάρχει μία αμερικάνικη έκφραση (συγγνώμη βρε παιδιά) που λέγεται "shit flies". Αυτό συμβαίνει όταν διαφημίζεις μια αστακοδουλειά, και σου σκάει πρόωρα. Συμβαίνει. Shit flies. Συγχωρείται.

Υπάρχει μιά άλλη αμερικάνικη έκφραση: Shit flows downhill. Το shit ρέει προς τα κάτω. Αυτό είναι από την βαρύτητα. Η βαρύτητα αυτή έχει εφαρμογές και στις επενδύσεις: Αν θες να κάνεις μια επένδυση που πας να κοροϊδέψεις τον άλλον, πας σε κάποιον πιο κορόϊδο από εσένα. Ή, σε κάποιον πιο διεφθαρμένο από εσένα. Τον λαδώνεις, και του πουλάς τηλεποικωνιακά συστήματα, υποβρύχια, τέτοια πράγματα.


H Οικογένεια έχει από καιρό άριστες σχέσης με ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, και το Κατάρ δεν ήταν μία από αυτές. Αλλά είναι η Λιβύη, η Συρία και η Παλαιστίνη. Με αυτούς παιδιά να κάνετε μπίζνες. Εκεί να πάτε την Πράσινη Ανάπτυξη. Από εκεί να ζητήσετε λεφτά. Αυτοί είναι downhill. Εσείς είστε downhill από την Γερμανία και το Κατάρ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο φουκαράς ο εμίρης θα φταρνίζεται

Ζάχαρη είπε...

Ειναι η Ζημενς ανακατεμενη σε αυτο;

archaeopteryx είπε...

Που; Στις ΑΠΕ; Φουλ. Ηλεκτρολογικά συτστήματα ελέγχου, διανομής και διασύνδεσης, Α/Γ, φ/β...

Στο Desertec στους ιθαγενείς και αιθίοπες, φουλ.

Στον Αστακό, δεν νομίζω, αλλά δεν ξέρω..

Στο λάδωμα ΠΟΤΕ. Η Ζήμενς, η Αλακτέλ, η ΜΑΝ... ΠΟΤΕ δεν λαδώνουν. Δεν το επιτρέπει η θρησκεία τους. Ούτε στην Συρία την Λιβύη και την Ελλάδα δεν λαδώνονται,. λόγω ...φιλότιμου.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς με την αποβιομηχάνιση και αποεπένδυση τα τελευταία 30 χρόνια αυτή είναι η μοίρα μας. Μόνο η ναυτιλία και ο τουρισμός μένουν

Διαχειριστής είπε...

Η αλήθεια είναι προς πρέπει να τον έχουν στο στο μυαλό τους το νόμο.
Να θυμηθούμε πως ο Κουβέλης είχε οργανώσει ολόκληρο ταξίδι με επιχειρηματίες και κατασκευαστές στον Καντάφι.
Μόνο που μάλλον είμαστε πιο κάτω κι απ' αυτούς. Γιατί πήγαν ολόκληρο μπουλούκι και εκεί περιφέρονταν όλοι σαν την άδικη κατάρα. Ούτε ραντεβού με ενδιαφερόμενους είχαν κανονίσει ούτε τίποτα.
Και βλαστημούσαν όλοι. Κι ο Κουβέλης έλεγε πως δεν είχαν αρκετό χρόνο.
Λες και δεν μπορούσαν να πάνε αργότερα.
Λες και αν πηγένανε κάτι θ' άλλαζε.

Ανώνυμος είπε...

Όσο πας κάτω στην λίστα για να κάνεις δουλειά σε τέτοιες χώρες πρέπει να ξέρεις τον αδερφό, τον γιο τον κολλητό (που δεν ξέρεις αν είναι πραγματικά). Στην Λιβύη ΜΟΝΟ με την οικογένια Καντάφι.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Και όπως λένε οι "φίλοι" μας οι Αμερικάνοι, when money talks, bullshit walks...