Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΕΗ

Αυτή η έρμη η ΔΕΗ… Εάν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε κανείς από τους λεγόμενους «ιδιώτες» στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι και την πάρει η RWE, ή όποιος άλλος την ζαχαρώνει, Λ, Κ, Μ, Μ, Μ, Β, Π… όποιοι και όσοι νομίζουν ότι είναι στον κλάδο, χάθηκαν στον Καιάδα. Όλοι αυτοί σήμερα ελέγχουν την κατάσταση γιατί ελέγχουν την ΔΕΗ. Για την ακρίβεια, βραχυκυκλώνουν (μεταφορικά) την ΔΕΗ κατά το δοκούν. Πότε μέσω Υπουργών, πότε μέσω συνδικαλιστών.

Και τόσο πολύ δεν θέλω να πουληθεί η ΔΕΗ σε ξένους, που το έχω ξαναπεί, και ακούγεται εξωφρενικό, «δώστε την ΔΕΗ στους διαπλεκόμενους». Δώστε την ολόκληρη. Δώστε και ένα κομμάτι στους εργαζόμενους. Δώστε την φτηνά. Τσάμπα. Εταιρία Κοινής Ωφέλειας είναι! Ό,τι πληρώσουν για να την πάρουν θα το βγάλουν από το ρεύμα. Τι νόημα έχει να πάρετε λεφτά που θα πληρώνουμε εμείς; Δώστε την τσάμπα σε Έλληνες.

Με δύο περιορισμούς: 1) Απαγορεύεται η μεταπώληση ή μεταβίβαση ελέγχου σε ξένους (θα βρούμε τρόπο) και 2) ανεξάρτητη ΡΑΕ που θα προστατεύει τον καταναλωτή, και την ακεραιότητα της ΔΕΗ.

Τολμήστε.

Για την ΔΕΗ και την αξία της έχω γράψει εδώΜία εταιρία Κοινής Ωφέλειας αξίζει πάρα πολλά, αλλά δεν κάνει τίποτα.  Ό,τι κάνει, είναι τα δικά μας λεφτά, από άλλη πόρτα.  Πόσο κάνει η πηγή του χωριού από όπου όλοι παίρνουν νερό και πίνουν;  Το ίδιο είναι. Θα πουλούσατε την πηγή;

Έβγαλα την υπενθύμιση ότι αγνοείται ο Κωστής Πενταράκης... 47 μέρες.

3 σχόλια:

το σχολιο είπε...

αν και σου αρεσει το παραδοξο και το καλλιεργεις αυτο που λες δεν ειναι και τοσο. Θα ηταν πολυ προτιμοτερο οι ελληνες διαπλεκομενοι η μη να επαιρναν τις ενδεχομενες αποκρατικοπιησεις χωρισ δικαιωμα μεταπωλησης εκχωρησης για καποια , καποιες δεκαετιες

Αλλα εδω που φτασαμε ...

o καθενας με τη πιπιλα αναπτυξη με ξενες επενδυσεις...

ozzy είπε...

Nα γιατί δεν πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ

http://vimeo.com/22942921

Πόσο κάνει η πηγή του χωριού από όπου όλοι παίρνουν νερό και πίνουν; Το ίδιο είναι. Θα πουλούσατε την πηγή;

Σωστός!

spriral architect

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα φανούν όλα τα κοράκια