Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η κοροϊδία της μείωσης των «εκπομπών CO2»


Προσωπικά, έχω τις αμφιβολίες μου για το εάν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τις «εκπομπές CO2», και θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα στον κόσμο (αν και η ενασχόληση με τις «εκπομπές CO2» είναι καλή πρόφαση για τους Γερμανούς (και λιγότερο τους Δανούς, Γάλλους και Ισπανούς) να διατηρούν την απασχόληση και τις εξαγωγές τους, με καίρια τοποθετημένους πλασιέ στα πολιτικά συστήματα των Ηλιθίων.

Η υποτιθέμενη μείωση των εκπομπών της Γερμανίας μετά το 1990, δεν έχει καμία σχέση με ΑΠΕ. Απ’ εναντίας, όπως έδειξα, οι Γερμανοί καίνε (και μάλλον θα καίνε) πολύ κάρβουνο. Η διαφημισμένη μείωση στις εκπομπές τους έχει σχέση 1) με το κλείσιμο αναποτελεσματικών μονάδων στην τ. Ανατολική Γερμανία και 2) την μερική υποκατάσταση κάρβουνου από (Ρωσικό) αέριο (περισσότερα εδώ). Το σχέδιό τους για περισσότερα πυρηνικά κάπου έχει κολλήσει στο Fukushima Syndrome. Και η υποτιθέμενη μείωση των εκπομπών της Δανίας είναι κοροϊδία.

Και φυσικά οι εκπομπές CO2 ανεβαίνουν σε οικονομική ανάπτυξη και πέφτουν σε ύφεση. Ίσως αυτή είναι η επιθυμία της κας Μπιρμπίλη: Ακριβαίνοντας το ρεύμα για τα αιολικά των εκλεκτών της, θα επιφέρει ύφεση, και θα μειωθούν οι εκπομπές.

Ένας άλλος τρόπος να μειωθούν οι εκπομπές είναι ...να εισάγεις τα πάντα από την Κίνα. Οι Κινέζοι καίνε κάρβουνο, αυτοί έχουν τις εκπομπές, εμείς στον Δυτικό κόσμο εισάγουμε τα πάντα από την Κίνα, και μειώνουμε τις εκπομπές μας. (Κάτι σαν τα καθαρά τρόλεϋ που κάνουν την γραμμή Κολιάτσου Παγκράτι με ρεύμα από την Πτολεμαΐδα).


Την επισήμανση αυτή, την ανακοίνωσαν ερευνητές. Και όσοι έχουν βαρεθεί την καταπίεση με το CO2 και την Κλιματολογία συμπεραίνουν το προφανές, ότι κοροϊδευόμαστε με τα δήθεν μέτρα μείωσης CO2, και οι Πράσινοι Ταλιμπάν μάλλον φαντασιώνονται δασμούς άνθρακα στα εισαγόμενα Κινέζικα προϊόντα (δηλαδή δεν το λένε, αλλά όταν διάβασα την Guardian, αυτό είπα μέσα μου: Έρχεται ο προστατευτισμός με πρόσχημα τον άνθρακα. Να δούμε τι από τα δύο θα παίξει...

Το http://notrickszone.com/ μου το έστειλε η "ThW"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αρχαιπτέρυξ και καλή Πρωτομαγιά.

Πρόσφατα διάβασα για μια τεράστια φυτεία ευκαλύπτου στη Νότιο Αμερική που χρησιμεύει ως CDM, Clean Development Mechanism σύμφωνα με το Κυότο διοτι απορροφά διοξείδιο.

Ποιος, μα ποιος μαλάκας θα πίστευε ότι μια φυτεία ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ μπορεί να είναι οικολογική πράξη εκτός Αυστραλίας που ειναι η βιολογική πατρίδα του συγκεκριμένου φυτού; Αλλωστεοι ίδιοι καταδικάζουν την εισαγωγή "ξενικών" φυτών όταν πρόκειται για εμπορική εκμετάλλευση από άλλους. Αλλά αυτοί είναι οι οικολόγοι της συμφοράς. Οτι τους συμφέρει όπου και όποτε τους συμφέρει.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Mακάρι να είχαμε παντού φυτεμένους ευκαλύπτους. Είναι το ιδανικό δέντρο για την Ελλάδα.
Χαρίζει δροσιά και σκιά.
Αντί αυτών εδώ τρώμε στη μάπα κάτι απαίσιους φοίνικες, λες και είμαστε στο ομαν.

Aλλά ποιος έχασε την αισθητική για να τη βρουν αυτοί.

Καλό μήνα!
@αλλενάκι