Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγια από 1/1/2012


Τώρα καταλαβαίνετε γιατί όλη η κουβέντα για το τέλος υπέρ ΑΠΕ, και ότι δεν χρειάζεται και ότι τα αιολικά μπορούν να φτυνύνουν το ρεύμα.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάει η τιμή από τα 40 στα 140.  Τότε, το 100 θα είναι φτηνό.

Η είδηση της αύξησης είναι από εδώΕυχαριστώ την ThW και τον/την ΤΡ

Δείτε και την Ελευθεροτυπία:

"Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μεγαβατώρα από λιγνίτη στοιχίζει στη ΔΕΗ 35-36 ευρώ, ενώ για μία μεγαβατώρα από φωτοβολταϊκά που αγοράζει από τους ιδιώτες πληρώνει 400 ευρώ. Γι' αυτό πολλοί μιλούν για «πάρτι» των ιδιωτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγιά της, ώστε να μπορεί να πληρώνει τους ιδιώτες των ανανεώσιμων".

Δείτε και το Energypress:

Κατακεραυνώνει" τις ΑΠΕ διάσημος Έλληνας fund manager:  ...η αιολική ενέργεια αλλά και η ενέργεια που παράγεται μέσω φωτοβολταϊκών δεν είναι αποδοτικές λόγω του υψηλού τους κόστους. «Απλά δεν είναι αποδοτικές. Η αιολική ενέργεια είναι 50% ακριβότερη από το φυσικό αέριο ενώ η ηλιακή είναι τέσσερις φορές πιο ακριβή»...  Και το αέριο; Πολύ πιο ακριβό από τον λιγνίτη ή τον λιθάνθρακα, ψιθυρίζω εγώ. ...κάποιους «μύθους» αναφορικά με τις ΑΠΕ, αναφερόμενος ειδικά στις νέες θέσεις εργασίας που, σύμφωνα με τους υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών, δημιούργησε ο κλάδος, λέγοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται και «χρεώνονται» στις ΑΠΕ, στην ουσία έχουν να κάνουν με οικοδομικές εργασίες και όχι τόσο με τις «πράσινες» τεχνολογίες.

...η Kynikos Associates είναι εκείνη η οποία είχε προβλέψει την κατάρρευση της Enron

Εεε... τι λέμε τόσο καιρό... Απλά περιμένουμε και το ...Μέγκα να το πει. Ο Σκάϊ αποκλείεται. Ο Σκάϊ θα λέει παπάρες μέχρι τέλους. Όταν το πει το Μέγκα, εγώ θα το κλείσω το blog. θα το πει. Είναι θέμα χρόνου. Ο βήχας και η ιπποδύναμη δεν κρύβονται...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η γενόπ τι λέει επ' αυτού;...
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Να και καλά νέα:

Ερώτηση Τρεμόπουλου για τις εγγυημένες τιμές και τους ελληνικούς κλιματικούς στόχους

Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της αμφισβήτησης από την τρόικα των κλιματικών στόχων των χωρών με οικονομικά προβλήματα, καθώς και των εγγυημένων τιμών (feed-in tariffs) για τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Με χθεσινή γραπτή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου τίθενται υπόψη της Κομισιόν δημοσιεύματα για πιέσεις και προς τη χώρα μας, αλλά και τα μέτρα περικοπής των εγγυημένων τιμών για τις ΑΠΕ που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο της Πορτογαλίας. Εξίσου ανησυχητική και εξοργιστική είναι η συζήτηση να εξαιρεθούν οι χώρες με οικονομικά προβλήματα ακόμη και από τους ήδη ανεπαρκείς ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα: το 2020 να έχουμε ενεργειακή εξοικονόμηση 20%, 20% μερίδιο ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική κατανάλωση και 20% μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με το 1990. Οι Πράσινοι θεωρούν τα ποσοστά τελείως ανεπαρκή σε σχέση με τις επείγουσες απαιτήσεις και ζητούν δεσμεύσεις για άνω του 30%.

Στην ερώτηση καλείται η Κομισιόν να πάρει σαφή θέση για το θέμα των κλιματικών στόχων και για τις εγγυημένες τιμές για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα, ενώ ζητούνται εξειδικευμένες πολιτικές για να βοηθηθούν στους κλιματικούς τους στόχους οι χώρες με οικονομικά προβλήματα.

«Και μόνο η σκέψη ότι η Κομισιόν μπορεί για λόγους λιτότητας να υποσκάπτει τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, είναι απολύτως εξοργιστική», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Οι εγγυημένες τιμές για την ανανεώσιμη ενέργεια, έναν από τους λίγους τομείς που λειτουργούν σήμερα ως αντίβαρο στην οικονομική κρίση, είναι απολύτως απαραίτητες για την προώθησή της και επιβαρύνουν τον καταναλωτή πολύ λιγότερο από ό,τι αφήνεται να εννοηθεί. Παραγωγοί ΑΠΕ άλλωστε δεν είναι μόνο εταιρίες, αλλά και απλοί πολίτες, που είναι αδιανόητο να τιμωρηθούν επειδή επένδυσαν τις οικονομίες τους στη βιωσιμότητα. Είναι θετική η δήλωση της υπουργού ότι δεν υπάρχει τελικά θέμα με τις εγγυημένες τιμές, αυτό όμως δε μας καθησυχάζει για το μέλλον ούτε καλύπτει την υπονόμευση των κλιματικών στόχων. Αντί η τρόικα να επικαλείται την οικονομία για να επιδοτήσει έμμεσα τη βρώμικη ενέργεια, οφείλει να επεξεργαστεί άμεσα συγκεκριμένες πολιτικές για τις χώρες με προβλήματα προκειμένου να συνδυάσουν την έξοδο από την οικονομική κρίση με ταυτόχρονες αποτελεσματικές απαντήσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Για περισσότερες πληροφορίες: Τάσος Κρομμύδας 6945 940916

ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

έχουν αρχίσει στα πολύ αληθινα και στα άλλα ραδιόφωνα την καμπάνια εναντίον της ανθρώπινης αναπνής που εκπέμπει διοξείδιο
διαφημίσεις, πληρωμένα ενημερωτικά δίλεπτα και λοιπά κόλπα

μάλλον έχουν έτοιμο το φόρο διοξειδίου και στα μωρά
@α.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιε μπραβο!!!
Μην τους αφησεις να παρουν ανασα τους κρατικοδιαιτους αλητες των αιολικων παρκων

Ανώνυμος είπε...

Οι απλοί πολίτες που τόσο πονά ο Τρεμόπουλους επένδυσαν πολλά περισσότερα σε ασφαλιστικά συμβόλαια και στα ταμεία συντάξεων, από τα οποία θα πάρουν τα τέτοια τους. Για αυτούς κατέθεσε επερώτηση ο Τρεμόπουλος;

Τόση πρεμούρα πια για τους τουρμπινάδες! Προτιμούν να βυθίσουνε χώρες, διότι είναι πάνω από μια, στην ύφεση παρά να μειώσουν τις εγγυημένες ταρίφες των πατρόνων τους.

Οπου οικολόγος και βρωμιά.