Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας απορρίπτει τα αιολικά


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/meningslos-satsning-pa-vindkraft_7075891.svd

13 από τους πιο επιφανείς επιστήμονες της Σουηδίας λένε:
  • Τα δισεκατομμύρια σε αιολικές επιδοτήσεις είναι σπατάλη
  • Η αιολική παραγωγή ενέργειας είναι αμελητέα
  • Η αιολική ενέργεια απαιτεί πρόσθετα ακριβά δίκτυα
  • Τα αιολικά βλάπτoυν την ανταγωνιστικότητα
  • Τα αιολικά επιβαρύνουν πολύ τον καταναλωτή
  • Τα αιολικά δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2
Περίληψη στα αγγλικά, εδώ.

Τι λένε η WWF, ο Παπακωνσταντίνου, οι κρατικοδίαιτοι Πράσινοι Απατεώνες, και τα τσιράκια τους στην ΡΑΕ και τα Ελληνικά "Ιδρύματα";

Και για να δείτε τι είπε η Siemens για τα αιολικά και τις ΑΠΕ στην Γερμανία, δείτε παρακαλώ το http://konstantinosdavanelos.blogspot.com/2012/04/siemens.html και το http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/01/siemens.html.

6 σχόλια:

DimosK. είπε...

Μολις ειδα το Catastroika του Χατζηστεφανου που και κανει αναφορα για την ΔΕΗ και την εξαγορα της εναντι πινακιου φακης..Μιλαει επισης και για τις δυο ιδ.εταιρειες παροχης ρευματος που μαζεψαν τα λεφτα των λογαρισμων της ΔΕΗ+χαρατσι και τα εβγαλαν στο εξωτερικο!!
Μπορεις να (ξανα)εξηγησεις πως ενω αγοραζαν απο την ΔΕΗ μετα μπορουσαν και πουλουσαν φθηνοτερα?

spiral architect είπε...

DimosK:

Τα κέρδη τους δεν ήταν από την λιανική, από εσένα και εμένα που μας είχαν για πελάτες. Στην πραγματικότητα εκεί δούλευαν με χασούρα.

Τα κέρδη τους στηριζόντουσαν σε αλχημείες στην χονδρεμπορική διασυνοριακή αγοραπωλησία ενέργειας.

Δες ΕΔΩ την "κομψή" ανακοίνωση του ΔΕΣΜΗΕ και έπειτα παραλλήλησέ την με τα κατά καιρούς χρηματιστηριακά σκάνδαλα all over the world.

Το ότι από τους πελάτες λιανικής καβατζώσανε το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) τα δημ. τέλη και φόρο καθώς και το ΤΑΠ ειναι έτερον εκάτερον: Όταν κάνεις μια ληστεία τα μαζεύεις όλα. μη νοιαζόμενος για την λογιστικοποίηση των κλεμμένων.

spiral architect είπε...

Επί του θέματος της ανάρτησης, η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών είναι αυτή που απονέμει τα βραβεία Νόμπελ.
Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ουκ ολίγες "πίπες" με απονομές σε ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και συνέταξαν θεωρίες (πάντα οικονομικές) και την επόμενη χρονιά καταρρίφθηκαν!

Για να εξιλεωθούν και να ανακτήσουν το απολεσθέν κύρος τους ειδικά μετά την απονομή του Νόμπελ ειρήνης στον (Ο)Μπάμια, ανακοίνωσαν πρώτοι κάτι που σε λίγο καιρό θα το αποδεχθεί ακόμα και η WWF.

Ηδη ο James Lovelock της θεωρίας της ‘Γαίας’ παίρνει πίσω τις ζοφερές προβλέψεις του για την κλιματική αλλαγή που πάνω σε αυτήν στηρίχτηκε όλη η απατεωνιά των τελευταίων χρόνων στο εμποριο ρύπων, στα ΑΠΕ κλπ.
(αν και αυτόν τον θεωρώ άμοιρο ευθυνών)

Για την Σουηδική Ακαδημία Επιστημών πάνω απ' όλα το κύρος και το καθαρό κούτελο στην κενωνία!

spiral architect είπε...

@ DimosK.:

Για να δεις πόσο απροκάλυπτοι απατεώνες ήταν:

Η Ενέργκα δια στόματος του τέως "εμπορικού της διευθυντή":
(μη χέσω!)

Αγοράζουμε ακριβά και πουλάμε φθηνότερα γιατί δεν έχουμε 25.000 εργαζόμενους όπως η ΔΕΗ, αλλά 250. Έχουμε χαμηλά λειτουργικά κόστη και πουλάμε φθηνότερα.
(από το σάιτ του αβανταδόρου)

Και έρχομαι να ρωτήσω ο αφελής: Ποιο μαγαζί, αγοράζει ακριβά και μεταπουλάει φτηνά, ανεξαρτήτως πόσους εργαζόμενους απασχολεί, έναν, δέκα εκατό, χίλιους και βγάζει κέρδη;
Αρα ... καταλαβαίνεις!

DimosK. είπε...

@spiral architect
..αν κανανε κατι τετοιο και βγαζανε λεφτα,τοτε μιλαμε πρεπει ο οικονομικος διευθυντης της εταιρειας, να παιρνει το Νομπελ Οικονομιας σπιτι του για τα επομενα 50 χρονια!!!!
Τριζουν κοκαλα στους ταφους οικονομολογων απο τον τον Μαρξ μεχρι τον Φριντμαν!!
θα (ξανα)ρωτησω την εκτιμηση σας για τα συμβολαια με την ΔΕΗ για το ρευμα απο φωτοβολταϊκα.Θα ισχυσουν και στο μελλον ή βλεπετε να σταματαει η επιδοτηση?
αξιζει να βαλεις φωτοβολταϊκα για σπιτι/μικρη βιομ μοναδα?
Οχι να πουλας αλλα να αντικαθιστας μερος του ρευματος που καταναλωνεις απο ΔΕΗ?
(..ολα αυτα τα ρωταω γιατι με ρωτανε και εμενα φιλοι/συγγενεις απο το χωριο μου που πλεον θεωρειται επενδυσΑΡΑ τα φωτοβολταϊκα)

archaeopteryx είπε...

Αν αντέχεις να τα έχεις χωρίς την επιδοτούμενη τιμή, και εάν δεν έχεις δανειστεί, θα το κάνεις από χόμπυ, όχι σαν λογική απόφαση. Και προς θεού, όχι υποθήκες και προσημειώσεις.

Το ρεύμα της ΔΕΗ είναι εξ ορισμού φτηνότερο γιατί έρχεται από "μεγάλες" και αποτελεσματικές μονάδες βάσεις.

Οι πλούσιοι στα κότερα έχουν φ/β για τις μπαταρίες τους. Οι πολύ πλούσιοι έχουν μεγαλύτερα κότερα με μεγαλύτερες δεξαμενές πετρελαίου.