Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πράσινες σχέσεις


Η Πράσινη Απάτη είναι ιδανικό έδαφος για διαφθορά και είναι και εξαιρετικό παράδειγμα περιγραφής των δρομολογίων της διαφθοράς, και μετά 700τόσες αναρτήσεις, νομίζω ότι τα δρομολόγια έχουν γίνει προφανή, και αυτή η ανάρτηση είναι συνέχεια στην ενότητα "Πράσινη Πυραμίδα", ή στο "Γερμανικό Πράσινο Πλάνο"

Εν αρχή ήταν 2-3 εταιρίες που έψαχναν να βρουν σίγουρη και καλή δουλειά. Οι σίγουρες και καλές δουλειές είναι αυτές που κάποιος δέχεται να σε πληρώνει κερατιάτικα για αέρα κοπανιστό.

Βρήκαν μία ιδεολογία, την χτένισαν και την καλλιέργησαν, την σέρβιραν και την ενίσχυσαν, και την πέρασαν στην "Ευρώπη" που έφτιαξε σχετικούς νόμους. Βρήκαν κατά τόπους "ντόπιους" αντιπροσώπους με πρόσβαση σε ΜΜΕ, χρησιμοποίησαν "παγκοσμιοποιημένες" ΜΚΟ με οικολογικά πράσινα μπλουζάκια, έδειξαν σε ντόπιες τράπεζες πώς θα βγάλουν και αυτές λεφτά, έβαλαν τους ντόπιους πολιτικούς να περάσουν και τους απαραίτητους τοπικούς νόμους, όοοολα ευλογημένα από τον "κάποιο θεό" και εξηγημένο στην λεπτομέρειά του από "σημαίνοντα πρόσωπα" που όλως τυχαίως βρήκαν αναγνώριση και προβολή από τα ΜΜΕ. Να το το Πράσινο business plan.


(1) Ο κόσμος καταστρέφεται επειδή (2) εμείς οι άνθρωποι κάναμε κάτι κακό (εύκολη έννοια), (3) απόδειξη της καταστροφής είναι η ζέστη ή το κρύο (τσάμπα καιρικά φαινόμενα από το 3.000.000 π.Χ), (4) φταίει το ...διοξείδιο του άνθρακα κάπου στα 10 χιλιόμετρα ύψος (δεν φαίνεται, δεν μυρίζει, τρέχα γύρευε), και εμείς που το παράγουμε. Αλλά (5) εάν ψωνίσουμε Ζήμενς και Σία, όλα αυτά θα διορθωθούν (αν Δώσουμε και Σώσουμε, που (6) δεν έχουμε επιλογή, με το ζόρι είναι, αλλά (7) "μπορούμε και θέλουμε").

Και τι πετυχαίνει αυτό το αριστουργηματικό κατασκεύασμα;

(α) Εξαγωγές (όλη η ιστοσελίδα της Ζήμενς)
(β) Περιορισμός κατανάλωσης από ...φτωχούς
(γ) Αποβλάκωση των ηλιθίων: Δώστε και Σώστε


Κάθε Έλληνας "επιχειρηματίας" είναι αντιπρόσωπος κάποιας σελίδας της μπροσούρας της Ζήμενς, ή συνεργαζόμενης εταιρίας. Έμμεσα ή άμεσα. Κάθε Έλληνας "επιχειρηματίας" βάζει το κατιτίς του για υποστήριξη Βολευτών, ΜΚΟ, ΜΜΕ, "σημαινόντων προσώπων", απευθείας ή μέσω χορηγιών σε Ιδρύματα και Μουσεία, ή μέσω νομοθετημένης και προστατευόμενης τραπεζικής χρηματοδότησης, και όλοι μαζί, μα ΟΛΟΙ μαζί απαγγέλλουν το ίδιο ποίημα:  "Δώστε και σώστε".

Και αν σας γεννιέται η απορία, "μα ποιος πληρώνει όλη αυτή την ταραχή;", ...μαντέψτε. Όσο για το ποιος χρηματοδοτεί... Πριν 1-2 χρόνια, θα σας έλεγα, πέραν των τραπεζών, οι "εκλεκτοί" που ψάχνουν για υψηλές αποδόσεις χαμηλού ρίσκου... Είχα παραθέσει και μια λίστα με πλούσιους που ασχολούνται. Τώρα... Με την γενική κατάσταση... Μάλλον κανείς. Ίσως οι εξαγωγείς οι ίδιοι, αλλά και αυτοί χρειάζονται ρευστότητα.

Τις πολλές γραμμούλες στο σκίτσο, τις αφήνω στην φαντασία σας. Αυτή που έχει διακοπεί εδώ και καιρό είναι η σχέση του Λαουτζίκου με την Νομοθετική Εξουσία. Ή μάλλον η Νομοθετική Εξουσία δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ. Την τελευταία την έχω ξαναχρησιμοποιήσει στην θεώρησή μου της καινούργια πολιτικής πραγματικότητας, που απλοϊκά ονομάζω "μνημονιακή" και "αντιμνημονιακή". Ή "πράσινη" και "αντι-πράσινη".  To "πῶς" θα γίνει η διαχείριση, δηλαδή τα επι μέρους χρώματα, πιστεύω ότι είναι πεπερασμένο και δευτερεύον.

26 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ερώτηση:

Το green pyramid network εσύ το έφτιαξες? Αν ναι έχεις ... διεστραμμένη φαντασία ρε παιδί μου!
Είναι παράλογα λογικό.
(πως λέμε "λογικό διάγραμμα" στα binaries)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oVK4zwlPBEg

archaeopteryx είπε...

To πρόχειρο αυτό σκίτσο το παιδεύω από τότε που προσπαθώ να καταλάβω "μα τι έπαθαν όλοι και θέλουν να παραβιάσουν τον Β΄ Νόμο;"

Η πλάκα είναι ότι όταν πρωτοψέλλισα ότι είναι made in Germany το άθλημα σκεφτόμουν "δεν μπορεί, βλέπω φαντάσματα". Τώρα, χαχαχάαα, νιάου νιάου.

Και εξηγείται και η αρχική και πρόσκαιρη συνεργασία της Αμερικής. Η (δικαιολoγημένη με περιβαλλοντικά προσχήματα;) "καταπίεση" της Κίνας, που το 1990-93 ήταν η ιδεολογική (περιβαλλοντική" νίκη κατά των τέως Σοβιετικών.

ΚΑΘΟΛΟΥ διεστραμμένη φαντασία. Φως φανάρι, πλέον. Αλλά δίνω 50 λεπτά (ή 175 παλιές δραχμές για κάθε λάθος που εντοπίσεις)

Σε καποια φάση οι Αμεριανοί που μισου΄ν τους φόρους ψιλιάστηκαν.

ΕΚΤΟΣ εάν ΟΟΟΛΗ η Πρασινάδα είναι σχέδιο των ...σοβιετικών, να εξαθλιώσουν την Δύση, χαχαχάααα!

katalytikos είπε...

Το διάγραμμα πολύ καλό!!
Στο DURBAN έχει πεσει σκεπτικισμός για τις ¨πρασινάδες¨. ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ κλπ δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για δευσμευτική συμφωνία. Το ΚΥΟΤΟ μάλλον μας τελειώνει.
Δες τον πίνακα με το κόστος των κλιματικών αλλαγών στο:
http://envthink.blogspot.com/2011/11/durban.html

spiral architect είπε...

@archaeopteryx:

Τι λάθος να βρω στο διάγραμμα?
Είναι η εποπτική εικόνα της διαπλοκής!

Τέλος πάντων καλές οι διαπιστώσεις (μας) και τα συμπεράσματα (μας) αλλά αναπόφευκτα στο νου μου έρχεται αυτό που λένε οι Αμερικάνοι: "smile before you die". To σύστημα έχει πλέον πιτώσει και όλα τούτα τα παραφερνάλια είναι οι τελευταίες του αναλαμπές.

Τι θα επακολουθήσει? Ο καπιταλισμός έχει έτοιμη λύση. Μόνο που δεν πρόκειται να τη συζητήσει μαζί σου.

Θα σου την επιβάλλει!

Thirty Seconds To Mars - This Is War!

nikos είπε...

archaeopteryx-για να μην τρέχεις στον Δημητρη Καζακη http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oVK4zwlPBEg

Ανώνυμος είπε...

πρόσεξε πως το προδοτικό εμετικο σίχαμα προωθεί την εκμετάλλευση και το ιδιωτικό ξεπούλημα του νερού δήθεν μέσα από συνεργασίες με ισραηλινούς που έχουν τεχνογνωσίες γιατί είναι στην έρημο (αφαλάτωση και αρχ.δια)

σε λίγο θα μας ανακοινώσουν οτι θα στέλνουμε κάτω τάνκερ με νερό...

όπως έγινε με τη λιβύη...

δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι προδότες δοσίλογοι από αυτά τα πράσινα σκουλήκια που θέλουν λιώσιμο και κάψιμο για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βγάλει ξανά το φριχτό της κεφάλι η λερναία ύδρα

http://fimotro.blogspot.com/2011/11/ne.html

Ανώνυμος είπε...

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων στους τομείς της της διαχείρισης υδατικών πόρων και της Ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στο Τελ Αβίβ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με το Ισραηλινό...
υπουργό Ενέργειας, Ούζι Λαντάου και Περιβάλλοντος, Γκιλάντ Ερντάν. Και οι δύο πλευρές στεκόμαστε θετικά ως προς την περαιτέρω προώθηση αυτών των συνεργασιών και είμαστε πολύ κοντά στο να συμφωνήσουμε και να ανακοινώσουμε κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες, στο πλαίσιο ειδικών μνημονίων συνεννόησης", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος. Διευκρίνισε πως, μεταξύ άλλων, αφορούν σε τεχνολογίες αφαλάτωσης και επαναχρησιμοποίησης υδάτων, καθώς και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην επεξεργασία υγρών και στερεών αποβλήτων,στην ενεργειακή αποδοτικότητα και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α.Ε. & ΕΠΕ 6773/19.7.2011) η ίδρυση της εταιρείας ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Νήσων Α.Ε., η οποία είναι κατά 100% θυγατρική της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων, η διαχείριση αποβλήτων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα συναφών προς τα ανωτέρω δραστηριοτήτων στη νησιωτική Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

the sun doesn't shine in china

http://seekingalpha.com/article/310695-troubled-chinese-solars

"One year ago, all ten companies in our group were nicely profitable with operating margins ranging from 8.4% (STP) to 26.4% (JKS) and positive earnings per share. In Q2/2011, half of the group was already posting losses, and for the third quarter only Yingli Green Energy managed to break even on an operating level. These are disastrous results for the industry, especially if we consider that half of the group posted significant year-over-year revenue growth."

κοκκινισαν οι πινακες
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

τα χουντικά σιχάματα θέλουν να απαγορεύσουν τη χρήση του Κελαρυστού Ελληνικού Νερού και να μας υποχρεώσουν να πίνουμε από το "νερό επαναχρησιμοποίησης" των αστικών λυμάτων όπως σε όλη την κανιβαλική βρωμοΕυρώπη-Αυστρο-Ουγγρο-Γερμανία-Αγγλία-Ολλανδία που πίνουν το βρωμόνερο του Ρήνου και του Δούναβη που έχει και πτώματα μέσα...

nikos είπε...

Ανώνυμε - με τον σχεδιαζόμενο σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗς ..το πρώτο που επιδιώκουν είναι η πώληση τον Υδροηλεκτρικών μονάδων ΥΗΣ Αλιακμονας ,Αξιος κλπ .. αυτά έχουνε μόνο αξία ..και σε συνέχεια το νερό ..ετσι θα φορολογήσουν μέχρι το κόκκαλο τους Αθηναίους και σαλονικοις ..μην ακούς για λιγνιτικες μονάδες και κουραφέξαλα .. αυτά τα έχουν καταστρέψει καταναλώσει ανεπανόρθωτα .. όπως λέμε τα ... ντερλίκωσαν .

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμε
δες πχ για την γαλλικη Veolia στην Αμερικη (παρομοια θα βρεις και για Ευρωπη)
http://www.novatoflow.org/shame.html
ωρε τι μας περιμενει!!!!
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

ΤhW

ρε τους αλήτες...!!!

διαδώστε το!!!

μεταφράστε το!!!

nikos είπε...

και μην αστοισω του αγρότες τον περιοχών λιμνών ..που μέχρι σήμερα το παίρνουν τζάμπα

Ανώνυμος είπε...

H Veolia είναι τακιμιασμένη για νερά και αιολικά με την MIG-Βγενοπουλος

Ανώνυμος είπε...

@ A.4:33
δες κι αυτο
http://articles.latimes.com/2006/may/29/local/me-privatewater29
ThW

nikos είπε...

Καλά είναι να τρελαίνεσαι. Στο γνωστό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ,
η οποία κατ' εντολή του Παπακωνσταντίνου φούσκωσε το έλλειμμα προκειμένου να καταστεί η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ μονόδρομος, αναφέρονται οι Financial Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα εις βάρος του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ τρέχει εισαγγελική έρευνα με την κατηγορία της "προδοσίας των εθνικών
συμφερόντων!"
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! Καταλαβαίνεται τώρα με τι όγκο κατηγοριών θα κάτσουν στο σκαμνί ο αρχιμειοδότης ΓΑΠ και οι 153 «ναι-σε-όλα-τζήδες» ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ…

Ανώνυμος είπε...

Ελα βρε Νικο, σιγα μην κατσουν στο σκαμνι. (Μακαρι....!!)
Τα μελη της μαφιας μας αλληλουποστηριζονται εξαλλου.
Εδω βγαζουν καθε μερα νομους κατα πως τους βολευει.(εδω και χρονια)
Εσυ και ΄γω ομως θα μπουμε και φυλακη λογω αποδειξης.
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

Αααα!... εμένα πάλι μού θυμίζει κόμπο τό χειροποίητο(!) σχηματικό σου...χεχε!

Ναυτικό,διπλό,extra strength fisherman's knot τύπου.
και ξέρεις ότι αυτοί οι κόμποι δεν λύνονται,άπαξ και φτιαχτούν..
Μόνον κόβονται!!
Αλλά όχι με τα..μάτια!
..Ούτε με προσευχές!
After all, it's only money that keeps it tied-up...

Τί διάολο,δικός μας πρόγονος δεν ήταν ό Μ.Αλέξανδρος;;;

Τά σέβη και τήν καλησπέρα μου Αρχαίε..nicely done!

ό παγωτατζής

Υ.Γ Η σάλπιγγα τών γκέτο... ΗΧΗΣΕ!
Τό 2012 θα μας μείνει αξέχαστο,και όχι επειδή ...τό είπαν οι Μάγια!!

spiral architect είπε...

Απαραίτητο ντεσού για να περνούν απαρατήρητα τα διαπλεκόμενα είναι ο δεκάλογος της χειραγώγησης!

(btw, αρχίζουν οι ειδήσεις των οκτώ και μετά έχει "επιθεώρηση Λαζόπουλου")

nikos είπε...

Thw-την σύμβαση Seghen έχει αυτών την υπογραφή .. άσε τους να σκάσουν!!

Ανώνυμος είπε...

Στην Αμερική ένας κομπιναδόρος ονόματι Madoff μάζεψε δισεκατομμύρια πριν κάποιοι δουν την ομοιότητα του ονόματος με την φράση Made off, τα πήρε και έφυγε.

Οπως εμείς κάποτε θα γράφουμε για την Gamesa και την Repsol.

archaeopteryx είπε...

χαχααχάαααχαααα
ΡΕΨΩΛ!
lol lol lol

Ανώνυμος είπε...

Κάποιες ΜΚΟ ελέγχουν και τα χαρτοφυλάκια τραπεζών για να διαπιστώσουν αν είναι τόσο «πράσινα» όσο πρέπει;

http://alexanderchalkidis.com/varometro/?p=13867

Ανώνυμος είπε...

Και σε συνέχεια του παραπάνω σχολίου του ...συνώνυμου Ανώνυμου @4:11 βλέπουμε στο ίδιο ιστολόγιο και το:

http://alexanderchalkidis.com/varometro/?p=13865

Τώρα είναι που θα τα βάψουμε μαύρα!
Αυτό που μου άρεσε βέβαια περισσότερο είναι στις επισημάνσεις για τα "προβλήματα" που κρατούν καθηλωμένες τις "επενδύσεις" το παρακάτω:

-Υπάρχουν δυσκολίες στην αδειοδότηση, η οποία κρατά για μακρύ χρονικό διάστημα, και το σύστημα είναι συγκεντρωτικό χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γνωρίζουν φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότεροι "πρόθυμοι" στις τοπικές κοινωνίες αλλά δεν έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις κι έτσι δε μπορούν να κάνουν τη ...δουλειά τους!

Και βέβαια η τελευταία παράγραφος λέει πολλά:
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε προχθές η ΕΛΕΤΑΕΝ, το 2010 προστέθηκαν στο σύστημα 168,85 ΜW νέων εγκαταστάσεων από τις εταιρείες Vestas, Gamesa, Enercon και Acciona, ενώ το 2011 προστέθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο 252,85MW από τις εταιρείες Vestas, Nordex, Gamesa και Enercon.

Και αναρωτιόμουνα γιατί ...μειώθηκε ο λογαρισμός του ρεύματος! Μα γιατί με τα καινούργια αιολικά "εκμεταλλευτήκαμε" τον ...τσάμπα αέρα! Ανυπομονώ λοιπόν και γω πότε θα γεμίσουν όλες οι βουνοκορφές από φουρφούρια. Ποιός ξέρει; μπορεί να έχουμε τσάμπα ρεύμα τελικά...
Ρε δε .............