Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το τραγούδι των ΑΠΕ (και των ημερών)



Μου έγραψε η ThW το μαντάτο ότι φοβούνται στην Γερμανία ότι θα φουντάρουν τα εργοστάσια των φ/β, λόγω (δήθεν) Κίνας.


Τα φ/β θα φουντάρουν γιατί είναι μια βαριά επιδοτούμενη μαϊμού, που, με πολλή επιδότηση, "κάποτε" θα παράγουν ισχύ αιχμής τα μεσημέρια του καλοκαιριού, στις ταράτσες και τις πέργκολες, για κάτω από €50-60 την μεγαβατώρα, με σημερινά λεφτά. Κάποτε. Το τι άποψη έχω για τα νυν φ/β και το Πρότζεκτ Χέλιος, σας έχω πει. Τα αιολικά δεν έχουν καν την προβλεψιμότητα του μεσημεριού... Σημειώστε:  Ό,ΤΙ μας φέρνουν στο Ελλάντα, είναι τα πεπερασμένα μοντέλα του χτες, πληρωμένα από τα παιδιά του αύριο.

Τα χορταριασμένα φωτοβολταϊκά θα έσωζαν 100άδες χιλιάδες τόνους CO2 (βρε μανία...), αλλά κάπως ξεχάστηκαν μετά 1,5 χρόνο. Από το http://notrickszone.com/2011/07/04/weed-covered-solar-park-20-acres-11-million-only-one-and-half-years-old/ (Ευχαριστώ ThW)

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://notrickszone.com/2011/07/04/weed-covered-solar-park-20-acres-11-million-only-one-and-half-years-old/
ετος 2009, Ανατολικη Γερμανια. ΦΒ παρκο 20ακρ, 7,5εκ.ευρω,36300 πανελ , ετησιας παραγωγης 2,7 εκατ.kwh.,διαρκεια ζωης 20 ετη, μείωση του co2 κατα 37500 τονους.
ετος 2011 Το ιδιο ΦΒ παρκο καταφυτο/σκεπασμενο/περικυκλωμενο απο τα χορτα.Εγκαταλελειμενο.
- Αχ αχ, που΄ναι βρε οι πρασινες θεσεις που θα τα διατηρουν καθαρα??? ε???? εεεεε????
ThW

Ανώνυμος είπε...

και σε ενα αλλο αρθρο τους πιο πανω για Α/Γ ειχε και ενα συμπερασμα
Conclusion: when bureaucrats and other energy engineering morons take over the management of energy, you get a system that is hardly more efficient than the Greek government.
ΤhW

spiral architect είπε...

Το χορταριασμένο Φ/Β στην Ανατολική Γερμανία, είναι μια ένδειξη του πόσο πιστεύουν οι εμπνευστές της "πράσινης ανάπτυξης" σε αυτήν!

Κυριολεκτικά "πράσινη ανάπτυξη".

Η φύση αντιπαθεί τα κενά.

Ανώνυμος είπε...

και...ξεκινανε τα offshore αιολικα
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2616424&nid=1341820
ThW

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ!!!!!!
@katalytikos

spiral architect είπε...

@ ThW:

Αν κρίνει κανείς από το άρθρο και τα σχόλια οι άνθρωποι είναι απλά στην κοσμάρα τους!
Οι μεν (αρθρογράφοι) γιατί κάνουν εκούσια την "βρωμοδουλειά του παπαγαλακίου" οι δε (σχολιαστές) γιατί δεν βλέπουν την φούσκα των ΑΠΕ (επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου) που οσονούπω θα σκάσει.

Δειτε όμως την καραφουσκάρα που αν σκάσει, μας πήρε ο διάολος όλους:

KINA - Κατασκευαστικός τομέας.
Διαβάστε και θαυμάστε:

Chinese ghost town

Ghost towns of China

Ordos, China: A Modern Ghost Town

China's Ghost Cities and Malls

Οταν ο καπιταλισμός ξεπερνά αυτά τα όρια του παραλογισμού, οδηγείται στην πιο βίαιη μορφή καταστροφής κεφαλαίου για να ξαναβάλει πάλι τον κύκλο της παραγωγής σε κίνηση πάνω στα πτώματα των νεκρών ενός πολέμου και στη δυστυχία και αθλιότητα όσων επιβίωσαν.

Πείσετέ με για το αντίθετο!

nikos είπε...

θέλω να ζω ..και φωτογραφήσω τα Φ/Β που εξήγγειλε πριν 2 χρόνια ο ..γιωργακης και πρόκειται να ...υλοποίηση (μιας και είναι αρμόδιος ντε) ο .. άλλος γιωργακης (της περιοχής μας)...και ..τοποθετήσουν ..θεός ξέρει πότε .. στα Ορυχεία της ΔΕΗ ..ΧΙΧΧΙ

nikos είπε...

και δεν είναι λίγα .. αυτά που μας λένε ..200MW!!!! ..τι σκατά κάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Κομμουνιστική Κίνα ..χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Θα βγάλουν κατι καινούργια φ-β που θα δουλεύουν με σκοτάδι και θα τα βάλουν μέσα σε παλιά λαγούμια να παράγουν ρεύμα.

Ανώνυμος είπε...

οι δικοι μας ....μπιπ... και στας ανατολας....
http://seekingalpha.com/article/310680-coal-in-mongolia-the-china-factor-part-i?source=feed
(και....κουβεντα για co2)
ThW

spiral architect είπε...

Oι Κινέζοι? Χα!
Εξορύσσουν, μεταφέρουν και καίνε τον λιθάνθρακα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, που μοιάζουν με την εξόρυξη, μεταφορά και καύση λιθάνθρακα στην Μ. Βρεταννία της βιομηχανικής επανάστασης.

Τα ορυχεία τους συχνά καταρρέουν, ή εκρήγνυνται σκοτώνοντας κόσμο και κοσμάκη.
(δεν έχουν ανοικτού τύπου ορυχεία σαν τα ευρωπαϊκά)

Δεν ξέρουν τι σημαίνει ταινιόδρομος ούτε τραίνο και έτσι ο λιθάνθρακας μεταφέρεται με φορτηγά μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Ακόμα και το National Geographic τους την λέει.

nikos είπε...

spiral architect- άλλο τα υπαίθρια Ορυχεία και αλλο τα Υπόγεια ..δλδ. εμείς εδώ στην Πτολεμαιδα και Μεγαλόπολη ..μεταφέρουμε και καίμε τον λιγνίτη κάτω από παραδεκτές επιστημονικά και τεχνικά σωστές συνθήκες, που δεν μοιάζουν με την εξόρυξη, μεταφορά και καύση λιθάνθρακα στην Μ. Βρεταννία της βιομηχανικής επανάστασης.Σε προσκαλώ σήμερα να μας επισκεφτείς στην Πτολεμαιδα και διαπιστώσεις στο μπαλκόνι μου ...τα απόβλητα πετρελαίου που εξάγει ο ΑΗΣ Πτολεμαιδας λόγο συνεχιζόμενης τραγωδίας(διάβαζε κατολίσθησης ) του Ορυχείου Μαυροπυγης ..ποιος νοήμον το σχεδίασε ..ποιος νοήμων πραγματοποίη την εξορύξει ...για όλα πάλι φταίει ο συγχωρεμένος Κωστάκης .. όχι ντα

nikos είπε...

http://www.ekke.gr/estia/Cooper/Briassouli/Briassouli_fotovoltaiki%20georgia_01_11.pdf