Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Έχουν τρομάξει μήπως πληρώσουν και αυτοί έκτακτο φόρο


Έχουν τρομάξει οι αιολικοί ότι θα πρέπει να πληρώσουν και αυτοί φόρο.

Παρά τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, και τις εφεδρείες, και τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τα κλεισίματα μαγαζιών και επιχειρήσεων, και παρά τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (για τις ΑΠΕ και τους αεριάδες), εγώ, μόνο για αυτή την φορά, θα υποστηρίξω την Ελεταέν και τους αιολικούς.

Μπορούμε και πρέπει να τους κρατήσουμε τους αιολικούς αφορολόγητους. Χαιρόμαστε που η ΟΤΣ έκανε 35 ευρώ την μεγαβατώρα το 2008 και το 2009, και τώρα έχει ανέβει στα 50 ή 60 (για να κρύβεται το τέλος υπέρ ΑΠΕ). Θέλουμε να πάει η ΟΤΣ στα 150, για να είναι πράγματι φτηνότερα τα αιολικά. Θέλουμε να μην πληρώνουν φόρους οι αιολικοί, είναι εξαιρετικά σημαντικό και επείγον. Απαιτούμε να πάνε όλα τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε αυτούς (γιατί τώρα με την κρίση δεν βρίσκουν κεφάλαια) και στηρίζουμε να διπλασιαστεί η ταρίφα και να πάει στα 200!


Και τους στηρίζουμε γιατί κάνουν επενδύσεις. Ψάχνουν για λεφτά τρίτων, σκάβουν με μεγάλη δυσκολία τα βουνά, και την Σκύρο, φυτεύουν αιολικά, και πληρώνονται από εγγυημένες τιμές βασικά άχρηστου ρεύματος.  Άχρηστου, γιατί δεν υποκαθιστά καμία συμβατική μονάδα. Δεν μειώνει καμία περιβαλλοντική ρύπανση από θερμικές μονάδες.  Αλλά τους στηρίζουμε γιατί θα σώσουν τα πολικά αρκουδάκια της ...Ανταρτκτικής, θα προλάβουν το λιώσιμο των πάγων στο Κιλιμαντζάρο, θα σώσουν τον Πλανήτη. Πάψτε λοιπόν αγράμματοι και άξεστοι να τους κριτικάρετε γιατί επενδύουν για να σώσουν τον Κόσμο. (Και λέω να θεσπίσουμε και μία έξτρα επιδότηση γιατί με τα δικαιώματα άνθρακα στα  €8,5, με τι θα ζούνε;)

Και είμαι ΥΠΕΡ της νομοθετικής ρύθμισης επιστροφής ΦΠΑ για έργα πριν το 2010. Να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους.


ἑστώσης δὲ πάντῃ τῆς θαλάττης ἀκύμονος ὥσπερ τρίβον ἀνασχιζόμενον τῷ δρόμῳ, διανοεῖσθαι πρὸς αὑτὸν ὡς οὐκ ἔστιν εἷς ὁ τῆς Δίκης ὀφθαλμός, ἀλλὰ πᾶσι τούτοις ἐπισκοπεῖ κύκλῳ ὁ θεὸς τὰ πραττόμενα περὶ γῆν τε καὶ θάλατταν. Δεν τα παράτε ρε μάγκες, μεσ' στην μιζέρια μας. Μέρες αέρα και πράσινα άλογα... Με τα δικά σας μυαλά φτάσαμαε στην χρεοκοπία και την εξαθλίωση. Φτάνει πιά. Αμέτε βρείτε καμιά δουλειά πραγματική.

19 σχόλια:

spiral architect είπε...

Φτάνει πιά. Αμέτε βρείτε καμιά δουλειά πραγματική

Παπάρια τούρκικα βρήκαν και μας τα φόρτωσαν!
Οι μ@λ@κες και τα ρολόγια δουλεύουν!

spiral architect είπε...

Το ζήτημα είναι ότι κανείς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) από την ... τρελοπαρέα του αντινιούζ δεν έχει πάρει μυρωδιά τι παίζεται με την ΟΤΣ και την επακόλουθη αύξηση της λιανικής kWh.

Όλοι τους νομίζουν ότι, "αυξάνει η kWh για να φάει ο Φωτόπουλος".
(άμα βλέπεις πολύ ... Συκοφάντη και Πορδοσάλτε αυτά παθαίνεις!)

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά να πληρώσουν έκτακτο φόρο οι κεραταδες.
Ειναι όμως τόσο λαμόγια που θα φορτώσουν τον έκτακτο φόρο στους ψωριάρηδες με τα φωτοβολταικά και οι αιολικοί μεγαλοεργολάβοι θα την βγάλουν φτηνά!

archaeopteryx είπε...

ε... μεταξύ μας... μέχρι να μου προσβάλουν τον Δεύτερο Νόμο, δεν έιχα ιδεα τι είναι ΟΤΣ. Κανείς (πλέον) δεν ξέρει power engineering

Ασε που νομίζω κατέβασαν το site του ΔΕΣΜΗΕ με τις ωραίες εικόνες...

Το ψάχνω και δεν το βρίσκω...

spiral architect είπε...

To σάιτ του ΔΕΣΜΗΕ δουλεύει.
Αυτό που δεν δουλεύει - τη στιγμή που μιλάμε - είναι το σάιτ της ΔΕΗ και το εσωτερικό της δίκτυο (ίντρανετ) μαζί με το πληροφοριακό της σύστημα (ΕΡΜΗΣ) με το τζέρτζελο που γίνεται στο Χολαργό.

Γιουχου!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: "Γιατί οι Έλληνες πλουσιοι μεγαλοεργολαβοι των αιολικών τόσα χρόνια δεν πάνε να εγκαταστησουν ανεμογεννητριες σε σοβαρές χώρες τύπου Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία κλπ";;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Διότι στις σοβαρές χώρες δεν υφίστανται οι "διευκολύνσεις" της Ελλάδας:
1.Επιδότηση κεφαλαίου 40%, που φτάνει έως 80% με την υπερτιμολόγηση.
2.Καταστρατηγηση του πλαφόν επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου με την σύσταση "νέας εταιρείας" για κάθε "νέο αιολικό πάρκο".
3. Χρηματισμός Ελλήνων τραπεζιτών (έως πρόσφατα), με αποτέλεσμα να δανείζουν χωρίς εγγυήσεις μετόχων.
4. Έλλειψη κτηματολογίου, οπότε εγκατάσταση με "εγκριση επέμβασης" σε εκτάσεις που βαφτίζονται από τον "λαδωμένο" τοπικό δασάρχη "δημόσιες δασικές" και πληρωνονται 1000 ευρώ/στρεμμα εφάπαξ.
5. 'Ελλειψη χωροταξικού πλαισίου , οπότε όλες οι αιτήσεις αιολικών πάρκων, οπουδήποτε κι αν υποβλήθηκαν, όποτε κι αν υποβλήθηκαν από το 1994 και μετά, νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων με "μαιμου" χωροταξικό Σουφλιά, το 2008.
6. Χρηματισμός δημάρχων, οπότε "μαιμού" συγκατάθεση σε επιστολές Δήμων και όχι στην πραγματικότητα, γι' αυτό και συνεχεις προσφυγες τοπικών κοινωνιών στο ΣτΕ.
7. Χρηματισμός υπαλλήλων τεχνικών υπηρεσιών, οπότε κουκουλώνονται όλες οι παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας, από μπάζα στα πρανή, έως κατάληψη γειτονικών οικοπέδων.
8. Χρηματισμός Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, ώστε να μπαίνουν φωτογραφικές ρυθμίσεις στους νόμους (όπως ετησια αύξηση ταρίφας (!), μη τελεσιδικία Πράξεων Χαρακτηρισμού εκτάσεων, ένταξη στη ΜΑΣΜ ιδιωτικών έργων δικτύων κλπ)
9. Χρηματισμός περιβαλλοντικών οργανώσεων τύπου super-market Γκρινπις, ώστε να σιγοντάρουν το αιολικό λόμπυ, με "πύρινα" δελτία τύπου.


Να γιατί οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν πάνε να επενδύσουν σε "σοβαρές" χώρες τύπου Γερμανία/Ολλανδία, αλλά προτιμούν αποκλειστικά την Ελλάδα που κατά τα άλλα την αποκαλούν μίζερη, γραφειοκρατική και οπισθοδρομική στα συνέδριά τους!

spiral architect είπε...

@ 7:52 μ.μ.:

Σωστός!

nikos είπε...

ανωνημους .τα κάθε ελληναδικα λαμογια π.χ. Μπομπολας , Μυτιληναίος ,Κοπελουζος κλπ τα βάφτισαν εδώ "εργολάβους" είναι απλό!!!Τους βαναν και μια γραβάτα και βουρ...Στην Τουρκια αυτοί ..θα έβαφαν παπούτσια στην πλατιά Κασμιρ

Άρης είπε...

Αυτοί χρεωκόπησαν νωρίς...

http://www.bloomberg.com/news/2011-11-23/iceland-s-outlook-revised-to-stable-by-s-p.html

Ανώνυμος είπε...

Από τα πρόσφατα δημοσιευθέντα email των πρωτοκλασάτων επιστημόνων της υπερθέρμανσης της Γης:

date: Mon, 18 May 1998 10:00:38 +0100
from: Trevor Davies
subject: goldman-sachs
to: j.palutiko p.jones,m.hulme

Jean,

We (Mike H) have done a modest amount of work on degree-days for G-S. They
now want to extend this. They are involved in dealing in the developing
energy futures market.

G-S is the sort of company that we might be looking for a ‘strategic
alliance’ with. I suggest the four of us meet with ?? (forgotten his name)
for an hour on the afternoon of Friday 12 June (best guess for Phil & Jean
- he needs a date from us). Thanks.

Trevor

Η Goldman Sachs ως "στρατηγικός εταίρος" των υπερθμιστών! Η ίδια εταιρεία που στέκει να βγάλει τα άντερα της από τις πιστώσεις άνθρακα. Και μετά αναρωτιόμαστε ποιος και γιατί πιέζουν αυτή την μεγαμπαρούφα!

Που είναι η Μπιρμπίλη να μας εξηγήσει πως δουλεύει το πράμα; ¨Η τουλάχιστον η "τζάμπα αέρας και ήλιος" Παναγιωταρέα!

Kaymakchalan

Άρης είπε...

Α! και οι Google εξέρχονται του σκάφους... λέτε να σκάσει η φούσκα πριν μας πάρει τα βουνά και τα νησιά; Εδώ που έχουμε φτάσει θα το πάρω σχεδόν σαν ένδειξη θεικής παρέμβασης!

www.theregister.co.uk/2011/11/23/google_ditches_rec_project/

www.google.gr/search?q=Renewable+Energy+Cheaper+Than+Coal&hl=en&safe=off&prmd=imvnsu&source=lnms&tbm=nws&ei=xErNTsD4FIzCtAb06oT8DA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=4&ved=0CB0Q_AUoAw&biw=1312&bih=981

archaeopteryx είπε...

το είχε και η Ναυτεμπορική σήμερα...

nikos είπε...

ανωνημος - σήμερα στο εθνικό δρόμο Πολύγυρου -Θεσσαλονίκης σταμάτησα στο περίπτερο για τσιγάρα ..της δίνω 50 Ευρο .. αυτή το ελέγχει περίεργα .την ρωτώ τι έγινε κυρία .. αυτήν την εβδομάδα μου ήρθαν.. 3 πλαστά 50- κα .ponial

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να περιμένουμε και τις νεότερες εξελίξεις – ιδέες;
«Ένα πρωτοποριακό έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, την μείωση των τιμολογίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την υποδοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιωτικά ηλεκτρικά συστήματα αναμένεται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα .
Αφορά τα νησιά Κύθνο, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο και Σαντορίνη. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα ELENA. Περιλαμβάνει την μελέτη και προετοιμασία της εγκατάσταση κέντρων έλεγχου ενέργειας, έξυπνων μετρητών, μικρής κλίμακας φωτοβολταϊκών σε στέγες και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
http://www.greenagenda.gr/?p=1419
Αυτά τα δίκτυα συνεργασιών και τα προγράμματα με τις καινοτομίες μοιάζουν αστείρευτα.

archaeopteryx είπε...

βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος;

Τι όρος είναι πάλι αυτός... η ποιότητα του ρεύματος; Υπάρχει ποιοτικό ρεύμα πέρα από "φτηνό και απροσκοπτο";

Μάλλον πράσινος παπαρολόγος είσαι, αλλά εάν πληρώνεσαι από το ELENA να ξέρεις ότι το ELENA από κάποιο καπέλο στο ποιοτικό ρεύμα του λογαριασμού της ΔΕΗ θα σε πληρώνει. Αλλά αν αισθάνεσαι πλούσιος...

Όταν ξαναπάω στην Κύθνο με το μηχανάκι μου θα πάρω βενζίνη. 'Η θα βάλω ένα σταθμό φόρτισης μπαταριών για τα κότερα στον Μέριχα.

Η επιδοτούμενη παπαρολογία είναι αστείρευτη.

porta porta είπε...

2 μηνες δεν εχει πληρωσει ο ΔΕΣΜΗΕ !

η καραμπολα.. του χαρατσιου-υφαρπαγης της ιδιωτικης περιουσιας !

ΠΠ

spiral architect είπε...

Παρακαλώ διαβάστε τα σχόλια των νεοδοσίλογων λαδεμπόρων!

Καμιά συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους σφουγγοκωλάριους τους!

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε φίλε... Αχαχαχαχα πέθανα τα γέλια... Βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος αχαχαχαχα...

Καλά ρε παιδιά ειλικρινά τώρα, αυτά που γράφετε τα πιστεύετε; Σας έχει σκάσει η βόμβα στα χέρια σας ότι πουθενά στον πλανήτη δεν αποδίδει ούτε μία ΑΠΕ και τώρα κάνετε τις κωλοτούμπες του «ε στο μέλλον κάποια στιγμή (την ίδια στιγμή που θα πλημμυρίσει και ο πλανήτης από το λειώσιμο των πάγων μάλλον) θα γίνουν αποδοτικές» και του «η ποιότητα ρεύματος θα είναι καλύτερη».

Απόφοιτος πανεπιστημίου εξ' αποστάσεως κι εσείς ε;

niele είπε...

Το θεμα της ποιοτητας παιζει αρκετα τα τελευταια χρονια, οτι χρειαζεται να ξερει κανεις υπαρχει στο προτυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 50160 (μεταφραση του ευρωπαικου). Δεν ειναι σπανιο σε χωρια που ειναι απομακρυσμενα απο το δικτυο να εχουμε υποταση, ουτε θα πρεπει να αφηνονται μεγαλοι καταναλωτες να εισαγουν αρμονικες στο δικτυο. Προβληματα επισης αρμονικων εισαγουν οι συνηθεις υποπτοι τα φωτοβολταικα λογω των ανορθωτων τους, καθως και καποιες παλαιου τυπου ειναι αληθεια ανεμογεννητριες. Ολα αυτα ειναι αερολογίες και ευχολογια, αν δεν συνδεθει οικονομικο προστιμο σε οσους προκαλουν προβληματα στο δικτυο, που ειναι συνηθως καταναλωτες ή ΑΠΕ παραγωγοι. Το ρευμα απο καρβουνο και νερο ειναι τελειο (στην πηγη του) και η δικτυωση της ΔΕΗ ειναι καλη, εκτος απο λίγα αποκρυσμενα μερη. H ιδια η ΔΕΗ και ο καθε παροχος θα πρεπει να φροντισουν τα δικτυα τους ωστε να μην προκαλουν συχνες διακοπες και τις συνδεδεμενες με αυτες στιγμιαιες υπερτασεις που καινε τις συσκευες. Δεν υπαρχει πολυ ζουμι στο θεμα, γενικα στην Ελλαδα η κατασταση ειναι καλη.