Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Έκραξαν την Μπιρμπίλη στο Παρίσι


Το γιατί την έκραξαν μου είναι αδιάφορο. Ένα άτομο που εμφανίστηκε στον θίασο επειδή ήταν "πράσινη". Εν γνώσει της, ή εν αγνοία της, υπάλληλος της Ζήμενς, της Vestas, του Γερμανικού Υπουργείου ...Εξαγωγών, και κάθε κρατικοδίαιτου λαμόγιου που προωθούσε και προωθεί την Πράσινη Απάτη, με "Εθνική" προτεραιότητα να σώσει τον Πλανήτη!

Τον νόμο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ τον είχαν έτοιμο από πριν την Μπιρμπίλη, τον ψήφισαν διακομματικά, και αυτό δεν το κάνει μικρότερη απάτη, τον κάνει διακομματική απάτη. Ούτε τέλειωσε ο νόμος Μπιρμπίλη επειδή έφυγε η Μπιρμπίλη. Η EDF, η Iberdrola, η Ζήμενς και όλα τα πράσινα τρωκτικά είναι εδώ. Το μόνο που τους λείπει είναι η αρχική ρευστότητα (ευτυχώς για εμάς, αυτοί έχουν μάθει κέρδος σε μετρητά πριν την επένδυση, αλλά οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι εδώ, απ' ευθείας, και επί το έργω). Και ο Ζερβός είναι εδώ. Και ο Τσιπουρίδης. Και ο ΡΑΕ. Και η WWF. Και η "απελευθέρωση" της ΔΕΗ. Σπείρα σε βάρος φτωχών ανθρώπων, αλλά μας σώζει από το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου! Ούτε με καλύπτει η δήλωση της ΝΔ περί "φτηνών ΑΠΕ". Οι φτηνές ΑΠΕ είναι σαν το στεγνό νερό, ή την ήσυχη φασαρία. Οξύμωρον.


Η απάτη του 21ου αιώνα... Και δεν έχει τελειώσει, απλά ζορίζεται λόγω τραπεζικής κρίσης. Στην γειτονιά μου κόβουν δέντρα γιατί κρυώνουν, όρνια. Να τους ακριβύνετε το ρεύμα να βάλουν heat pumps. Ή γερμανικά πέλετς.  Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι...

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Oh, welcome back Tina!
Πόσο μας έλειψες!

nikos είπε...

ένα ακόμα χαρτομάντιλο ..μιας χρήσης..χιχχι

Ανώνυμος είπε...

@ archaeopteryx
Ενδιαφέρουσα είδηση βρήκες για την Μπιρμπίλη. Βρήκα ιδιαίτερα παράξενη την επίθεση της εκπροσώπου των Ο.Π. Κίκκου (που τελευταία είχε ηγηθεί μιας εγχώριας καμπάνιας για την διεύρυνση των τετραγωνικών εκατοστών στα κλουβιά κοτών αβγοπαραγωγής) προς την Μπιρμπίλη για κάτι που έκανε το Πασόκ (εν απουσία της από το ΥΠΕΚΑ)…
Πάντως εκεί που βρίσκεται η Μπιρμπίλη, στον ΟΟΣΑ έχει άμεση ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά που θα τρέξουν τα επόμενα χρόνια για διασυνοριακά προγράμματα. Ακόμα και αν δεν συμμετέχει στις εγκρίσεις προτάσεων ή προγραμμάτων θα μπορεί να ενημερώνει άμεσα (κατά προτεραιότητα) όποιον θέλει.
Τα λεφτά εκεί είναι σίγουρα και δεν επηρεάζονται από την εγχώρια οικονομική κρίση. Το ποσοστό που πρέπει να διοχετευθεί γύρω – γύρω σε άλλες χώρες είναι σταθερό. Ακόμα και αν κάψουμε για να ζεσταθούμε όχι τα ξερά δέντρα που λες, αλλά και τα ξερά χόρτα από τα ακλάδευτα διπλανά οικόπεδα!
Το κεφάλαιο διασυνοριακά προγράμματα DAC μέσω ΟΟΣΑ είναι τεράστιο. Και σημαίνει υποχρεωτική ανακατανομή χρημάτων (δολαρίων, ευρώ, γιέν και δεν ξέρω τι άλλο…) από τη μια κρατική οικονομία σε άλλες.
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=551
Ο προβληματισμός μου με την είδηση που παράθεσες είναι διπλός γιατί οι Ο.Π. (είτε ως κόμμα αλλά κυρίως μέσω άλλων μικρότερων ΜΚΟ) συμμετείχαν σε τέτοια προγράμματα στο παρελθόν.

http://www.ierd.duth.gr/index.php?cid=174&st=1
Επομένως, μπορώ να καταλάβω λοιπόν την αιτία της «επίθεσης». Τώρα δηλαδή οι Ο.Π. δεν θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα; Έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους και δεν τους ενδιαφέρει να τα έχουν καλά με το Πασοκ που ουσιαστικά ήταν ο εντολοδόχος που έστειλε σε αυτή τη θέση την Μπιρμπίλη; Επειδή η Μπιρμπίλη έχει ήδη σιγουρέψει την παραμονή της στον ΟΟΣΑ για τα επόμενα 3 ή 5 χρόνια (κοινή συναίνεση ίσως με τους Ο.Π.) μπορούν εκ του ασφαλούς να παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων για εγχώρια κατανάλωση; Πραγματική στεναχώρια των Ο.Π. για την κατάντια που έφεραν οι ΑΠΕ και τα λοιπά καλούδια της «πράσινης ανάπτυξης» στην εθνική οικονομία;
Καλό είναι να μαθαίνουμε τι γίνεται λίγο πιο μακριά και από το δικό μας σπίτι. Παγκόσμιο χωριό είμαστε άλλωστε. Ότι σπείρουμε θα θερίσουμε, έλεγαν οι παλαιότεροι. Πιστεύω ότι σε πολλά ήταν "σοφοί".

archaeopteryx είπε...

αα... τα ντεσού δεν τα ξέρω, και η Μπιρμπίλη είναι ταγμένη να χώσει στην Ελλάδα ότι της πει ο Εττινγερ, ή οποιος είναι ο χειριστής της.

Την θεωρώ ιδεοληπτικό και εντελώς πουλημένο άτομο. Αλλά προφανώς έχει κονέ. Τα ότι ενόχλησε τον Ακτωρα τα ακούω βερεσέ.

Δες τον χαρτης της φρίκης (της ΡΑΕ) και θα δεις γιατί θα χαρώ εάν πάθει κάτι σοβαρό. Κάνω βουντού καθημερινά επ αυτού, αλλά δεν είμαι αποτελεσματικός... χαχαχάαα