Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ποιός έχει διαλύσει την ΔΕΗ;


Ερώτηση Παπαδημούλη: "Οι ενεργειακές ανάγκες στην Ελλάδα φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ τις υφιστάμενες δυνατότητες ηλεκτροπαραγωγής, με συνέπεια διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η ΔΕΣΜΗΕ, καθώς και η ΔΕΗ, από τον ιδρυτικό της νόμο του 1966, υποχρεούνται για τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό των καταναλωτών.

Προτίθεται η Ε.Ε να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση εμφάνισης δύσκολων τεχνικά προβλημάτων στην τροφοδοσία, αλλά και επάρκειας ηλεκτρικής ενεργείας";

Απάντηση Piebalgs εξ ονόματος της Επιτροπής "Η οδηγία 2005/89/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Ιανουαρίου 2006, περί μέτρων διασφάλισης του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό και περί επενδύσεων υποδομής, ορίζει διατάξεις διασφάλισης της παροχής ηλεκτρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επάρκεια παραγωγής και δικτύου, η δε οδηγία δεν προβλέπει μηχανισμό ενισχύσεων σε κοινοτικό επίπεδο.

Ο ορισμός και το πεδίο εφαρμογής της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια διατυπώνονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 και στο άρθρο 2 στοιχείο β) της οδηγίας 2005/89/EΚ. Στην πράξη, ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει επάρκεια παραγωγής και δικτύου, δηλαδή ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση. Ο κυριότερος παράγων που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια είναι το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων τόσο σε ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (τόσο στο εσωτερικό των μεμονωμένων κρατών μελών όσο και σε διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών κρατών μελών). Η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ επιχειρήσεων εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρισμού (διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς) είναι επίσης ζωτικής σημασίας επειδή βοηθά στην πρόληψη πιθανών γενικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο άρθρο 4 παράγραφος 1 της οδηγίας αναγράφεται ότι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς είναι υπεύθυνες για τους κανόνες ασφάλειας του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και για την επί καθημερινής βάσεως διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος και για τον έλεγχο πιθανών περικοπών/ελλείψεων.

Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των συστημάτων μεταφοράς συνεργάζονται επίσης σε εκούσια βάση και συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρισμού με σκοπό τη διασφάλιση επαρκών επιπέδων ασφάλειας του εφοδιασμού".

Προσωπικά, θεωρώ το Ευρωκοινοβούλιο ακριβά επιδοτούμενη παιδική χαρά για ενήλικες. Την ΔΕΗ την διαλύουμε τουλάχιστον από το 1985, αρχικά με ψιλοπερίεργα (δείτε π.χ. τι γράφει το ...Βήμα, το 1997... λέμε τώρα... διαφωνίες ανάμεσα στον Βαρόνο Α, νυν Χ, τον Βαρόνο Β, νυν βιτρίνα του Ψ, και τον Βαρόνο Γ αναρχοαυτόνομο), αργότερα με πλήρη φεουδαρχοποίηση της ΔΕΗ και του τέως ΥΒΕΤ, αργότερα ΥΠΑΝ (όπου όλοι ήξεραν ποιος είναι υπάλληλος τίνος).

Έχω αντιγράψει διάφορα ανέκδοτα για την ΔΕΗ:

Η πίτα
Το σαλάμι
Οι μνηστήρες
Ο συνδικαλιστής
Η Φλώρινα
Η αξία και η τιμή της ΔΕΗ (3)
Η αξία και η τιμή της ΔΕΗ (2)
Η αξία και η τιμή της ΔΕΗ (1)
Γιατί δεν κάναμε δύο μονάδες λιθάνθρακα;
Οι μυστικοσύμβουλοι και οι λιγνίτες
H Καθημερινή
Η ΔΕΗ στην Δανία του Νότου

Σε όλα αυτά υπάρχουν δύο κοινοί παρονομαστές, και μην τους ξεχνάτε: 1) Ο υποκριτικός ρόλος της "Ευρώπης" (τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου, αλλά πάρε λίγο λαδάκι τώρα να μην ζορίζεσαι), και 2) οι πρόθυμοι Βαρόνοι ή βαρώνοι.   Και, μαμώ τα πτυχία μου και την Ευρωβολή σας, τι σχέση έχει η απελευθέρωση της EDF με την απελευθέρωση της ΔΕΗ;  Αυτό είναι το ερώτημα κύριε Παπαδημούλη. Το άλλο είναι σαν να ρωτάτε τι μάρκα ρύζι μας έστειλαν να φάμε.

Οι περισσότεροι συνδικαλιστές υπήρξαν, όπως και σε άλλες ΔΕΚΟ, κομπάρσοι, εκούσιοι, ή ακούσιοι. Τα ΜΜΕ;  Κάθε βαρόνος το δικό του. Δείτε και την Κυβέρνηση Εργολάβων.

10 σχόλια:

nikos είπε...

ευγε!!dziekuje !1

spiral architect είπε...

Αποθέωση του Σισέ στο ΟΑΚΑ

Στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε και πάλι ο Τζιμπρίλ Σισέ και φυσικά γνώρισε την αποθέωση. Ο Γάλλος σούπερ σταρ είδε από κοντά το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ και πανηγύρισε τα τρία γκολ και τη νίκη.

Ο Γάλλος έφτασε στο ΟΑΚΑ δέκα λεπτά πριν αρχίσει το ματς:
«Είμαι πολύ καλά. Ήρθα να δω τους φίλους μου». Στην ερώτηση πότε θα φορέσει ξανά την πράσινη φανέλα, ανέφερε: «Α, δεν ξέρω. Νιώθω ωραία με την αγάπη του κόσμου. Η ομάδα πέτυχε πολύ καλή νίκη και η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή».

Όταν μπήκε στο γήπεδο, ο Γάλλος είδε τον Σωτήρη Νίνη και είχαν θερμό εναγκαλισμό. Στο ημίχρονο είχε συνομιλία στο φουαγιέ του ΟΑΚΑ με τον Γιώργο Καραγκούνη, με τον οποίο μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό, την Ιταλία και το Καμπιονάτο.


________

Οοοχι δεν είναι τρολιά!
Θεωρώ τις χθεσινές δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ μεγαλύτερης βαρύτητας από τις δηλώσεις των διορισμένων της Κο(νο)μισιόν προς εκλεγμένους βουλευτές!
(έστω και μέλη παιδικής χαράς για μεγάλους)

archaeopteryx είπε...

λέω να το γυρίσω σε ...αναρχία, spiral

nikos είπε...

Χάρυ Κλυν - Αλαλούμ (Η οργάνωση) http://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o

spiral architect είπε...

...Ο κυριότερος παράγων που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια είναι το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων τόσο σε ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (τόσο στο εσωτερικό των μεμονωμένων κρατών μελών όσο και σε διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών κρατών μελών). Η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ επιχειρήσεων εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρισμού (διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς) είναι επίσης ζωτικής σημασίας επειδή βοηθά στην πρόληψη πιθανών γενικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο άρθρο 4 παράγραφος 1 της οδηγίας αναγράφεται ότι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς είναι υπεύθυνες για τους κανόνες ασφάλειας του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και για την επί καθημερινής βάσεως διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος και για τον έλεγχο πιθανών περικοπών/ελλείψεων.
..
..

Ξέρεις τι φοβάται ο κύριος επίτροπος? Αυτό:
California electricity crisis.

Ο "διαχειριστής" τότε ήταν στα "χαρτιά". Παίζανε μια χαρά με τα spotmarkets Η.Ε. και δημιούργησαν μια εικονική ανεπάρκεια στο δίκτυο με αποτέλεσμα μονάδες να τίθενται εκτός δικτύου επειδή ήταν "ακριβές" και απο ένα σημείο και μετά επήλθε πραγματική κατάρρευση (black-out) στο δίκτυο.

Για να επανηλεκτρίσεις μια Καλιφόρνια, ένα Νέο Μεξικό και τους όμορους θες ... καναδυό βδομάδες και δουλεύοντας σβέλτα!

Mακρυά από μας τέτοια σενάρια, γιατί οι κώδικες διαχείρισης ενέργειας σε ακραίες καταστάσεις είναι απλώς άχρηστοι και στην κρίση πλέον μετράει η γνώση, η εμπειρία και κυρίως το ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
(που αυτές οι λούγκρες δεν το έχουν στο λεξιλόγιό τους)

Ανώνυμος είπε...

Δείτε αυτό το λίνκ, http://www.cretalive.gr/new/62421/crete/Ta_golden_boys_tou_fusikou_aeriou_steroun_...to_chamogelo_apton_Ellina

Η άποψη του καθηγητή Φώσκολου για το ενεργειακό λόμπυ και πως δρα στην Ελλάδα έχει ενδιαφέρον.

Kaymakchalan

spiral architect είπε...

@ Kaymakchalan:
Τέτοια λέει ο "κος επικίνδυνος" και για τιμωρία η frau Anna θα κλείσει την Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης!

nikos είπε...

για το θέμα πετρελαίου έχει διεξαχθεί πριν ένα χρόνο διάλογος στο http://www.antinews.gr/2010/11/30/73860/#comment-578453 νομίζω καλός και εποικοδομητικός

nikos είπε...

για την frau ANNA , παλιά Ραουλιδου .. από "Ραουλοτεχνικη" προσωπικά την λέω ..χαρτομάντιλο μιας χρήσης . έχω να πω ότι από όποιο πόστο πέρασε .. άφησε πίσω της .. καμένη γη και αποκαΐδια ..ΑΕΒΑΛ , περιοχή Πτολεμαΐδας κλπ ..ε τώρα είναι η "δημόσια και τζάμπα".. παιδεία..

nikos είπε...

και στο ερώτημα σας ...Ποιός έχει διαλύσει την ΔΕΗ;Θα απαντήσω
1. οι νταβλαντοροι και αβανταδοροι της διαπλοκής .. μαζί με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ,
2.ΑΕΡΓΟΙ και άχρηστοι Πολιτικοί με πρώτο τον Σημιτη και την παρέα του ..με συμμετοχή σχεδόν όλου του πολιτικού συστήματος.. ποιος μπορεί να ξεχασει π.χ. τον Δαννελη κλπ
3. εργαζόμενοι με του ξεδιάντροπους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ..τι να θυμηθώ Εξαρχο ,Ριζο ,Τσαρουχα κλπ ..
λίγοι ήταν αυτοί που αντιδράσαμε προτείνοντας λύσεις διεξόδου ..και βρεθήκαμε σε βαθύ "κατάψυξη" π.χ.ο εξαιρετικός και αξιόλογος Ν.Γιωτοπουλος, Λ.Μεβοραχ,Ν.Αμαξης ,Ε.Λεκατσας ,Δ.Σωτηροπουλος κλπ δεν ήμασταν λίγοι .. απλά σκόρπιοι και λίγο ανοργάνωτοι ..και τους "ανάβαμε" πάντα τα λαμπάκια χιχχι