Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

8 Νοεμβρίου 2011 (1)


Περιμένοντας να δούμε τι έχει πίσω από την κλειστή πόρτα, θα σας πω τι λέει η αγορά:

1. Λέει ότι η Ιταλία "παίζεται". Αν κάνετε κλικ στην εικόνα δεξιά, ή εδώ, θα δείτε ότι το spread των δεκαετών τους πήγε να ακουμπήσει το 500, και μαζεύτηκε, εν μέσω ανακοινώσεων περί Μπερλουσκόνι. Εάν δεσμεύουν ρευστότητα για το παίξιμο της Ιταλίας, απλά δεν θα έχουν για εμάς.

2.Εάν δείτε την εικόνα παραπάνω που είναι μόνο από την", θα δείτε το ΧΑ "πάνω" (δεν φαλιρίζουν οι Τράπεζες την στιγμή αυτή) και το spread στα προ ...Παπαντωνίου επίπεδα. Και το ευρώ στην Κεντροευρωπαϊκή θέση του.  Αυτά εγώ τα ερμηνεύω σαν στάση πληρωμών, όσον αφορά την αδυναμία εξωτερικής χρηματοδότησης, και μη καταρρέουσες τράπεζες είτε με ευρωπαϊκά τσιρότα, είτε με δραχμή.

Κι αν δεν βγούμε από την ευρωζώνη, επειδή δεν θέλει ο Βετσρβέλε, (αλλά διαφωνεί ο Γιούργκεν Σταρκ), όπως σας βλέπω και με βλέπετε, θα πάμε για εσωτερικό νόμισμα μαϊμού, μέσα στο ευρώ. Όσο πιο νεο-ταξικό, φεουδαρχικό, και μεσαιωνικό γίνεται. Στάτους Ελλάδας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το έχουμε ζήσει και αυτό. Ψευδαίσθηση ύπαρξης, μέχρι να αποφασίσει ο Σουλτάνος ότι κάτι θέλει.

Αν ο Σαμαράς πει "ναι" σε ό,τιδήποτε πλην καθαρής άρνησης της δανειακής, καθαρής στάσης εξωτερικών πληρωμών και σκέτης εξόδου από την Ευρωζώνη, εγώ θα είμαι με Καζάκη και Χρυσή Αυγή (κι ας είναι και θεόμουρλοι, και θα τους μάθω να μην φοβούνται την Ελευθερία).

Αλλά γουστάρω που τρενάρουν τις "διαβουλεύσεις" δήθεν για ...διορισμένο Πρωθυπουργό - μαϊμού (embedded Πρωθυπουργό, τον λέει ο Νταντόν). Μπορούν να τις τρενάρουν έως τον Μάρτιο; Αυτή θα ήταν η λύση, χαχαχάααα!!!

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Δεν το γυρνάς καλύτερα στα ενεργειακά και "ενεργειακά"?
Άστο να πάει στο διάολο, άστο!

archaeopteryx είπε...

Μα να σου πώ... Αλλά εάν έχουμε Χούντα ή Κατοχή, ο Β' Νόμος είναι άχρηστος ούτως ή άλλως, λες και δεν τα ξέρεις.

spiral architect είπε...

Ποιος 2ος νόμος?
Εδώ έχουν πηδήξει ασάλιωτο και τον Αρχιμήδη:
"Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω"
(παρέα με τον Νεύτωνα)

spiral architect είπε...

... η σωστή μετάφραση είναι: "Δώστε μου τόπο να σταθώ και θα κινήσω ακόμα και τη γη"

archaeopteryx είπε...

η πλάκα είναι ότι εγώ όοοοολα αυτά τα βλέπω χωρίς καν πολιτική τοποθέτηση. Για μένα τοπρόβλημα είναι απλά και σκέτα παραβίαση στοιχειωδών κανόνων λογιστικής: Έχασες? γράφεις ζημιά. Δεν βγαίνουν τα κουκιά? Κλείνεις.

Η άρνηση των Μεγάλων (της Ευρώπης) να το κάνουν είναι το προβλημα και όχι κάποιο άλλο "λάθος". Οι άλλοι Μεγάλοι (Αμερική, Ρωσία) το έκαναν και οι δε το πλήρωσαν μια κι έξω, οι μεν το πληρώνουν ακόμη).

Μου αρέσει το άδειο κουτί. Θα το "κλέψω". Είναι ΤΟ πρόβλημα χαχαχαάααααχα

spiral architect είπε...

Δεν υπάρχει "δεξιά", "κεντρώα" και "αριστερή" επιστήμη.
(ειδικά οι θετικές και οι εφαρμοσμένες)

Δεν είναι ίδιον της επιστήμης να παίρνει πολιτικές θέσεις. Η επιστήμη είναι εξωπολιτική και ανεπηρέαστη.
Tώρα αν δεν το κάνουν αυτό οι "επιστήμονες", είναι άλλο θέμα!

nikos είπε...

Γνωρίζουν οτι οταν ελέγχεις την τροφή, ελέγχεις απόλυτα τους ανθρώπους.
http://axinosp.blogspot.com/2010/09/blog-post_7010.html

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε σε παρακολουθω΄συνεχώς , παρά την ανωνυμία μου, και επικροτω όλες σου τις απόψεις για τα ενεργειακά.

Σχετικά με τη δραχμή όμως: Πιστευω οτι δεν προκειται να βγει κανείς από το ευρώ, ουτε να γινει ευρω 2 ταχυτητων, ουτε σταση πληρωμών, ουτε τίποτα κι ας τα λένε μερικοί ξένοι, για να μας τρομαξουν και να στρωθούμε στη δουλειά (και τη λιτοτητα).
Το επιχειρημά μου:
Με το που θα ανακοινωθεί η έξοδός μας από το ευρώ, τα ΑΤΜ θα αδειάσουν την 1η ώρα και οι ουρές για ανάληψη θα φτάνουν έξω. Τη 2η ώρα θα κλεισουν οι Τράπεζες, είτε με εντολή της Κεντρικής Τράπεζας, είτε γιατί απλώς θα έχει αδειάσει το χρηματοκιβώτιο. Την 3η ώρα θα έχουν καεί το 80% των καταστημάτων Τραπζών της Ελλάδας και θα έχουμε νεκρούς. Την 4η ώρα θα αρχίσουν μαζικές αναλήψεις Πορτογάλλοι, Ισπανοί, Γάλλοι καθώς και μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών. Την 5η ώρα θα έχουν φύγει από τις δουλειές τους και θα τρέχουν σπίτι τους, σούπερ μάρκετ, ΑΤΜς οι τελευταίοι τεχνικοί βάρδιας σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πυροσβεστική κλπ και η χώρα μαζί με τη μισή Ευρώπη θα έχουν καταρρευσει!
Δηλαδή μόνο με την ανακοίνωση, θα διαλυθεί η Ευρώπη!

Κρατήστε λοιπόν τη δήλωση του Γιούνκερ: Κανένας δεν φευγει από ευρώ!