Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το πρασίνισμα της Αυστραλίας


Η Αυστραλία είναι λίγο ...μακριά για μένα, αλλά είναι;

Η Αυστραλία απέκτησε γείτονα:  Το 2004. Το Βασίλειο Αδερφών και Λεσβιών στην Θάλασσα των Κοραλλίων, απέναντι από την Queensland ("Queens"land; χμμ....)

Οι Αυστραλοί πέρασαν έναν αρκετά διχαστικό (και για αυτούς) φόρο άνθρακα.  Οι Αυστραλοί, σημειωτέον καίνε κάρβουνο και εξάγουν κάρβουνο... Είναι η πρώτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε εξαγωγές κάρβουνου, τέταρτη μεγαλύτερη σε αποθέματα και τέταρτη σε παραγωγή.

Η πρωθυπουργός τους, που σκύλιασε να περάσει τον φόρο άνθρακα, εξελέγη με την προεκλογική υπόσχεση ότι δεν θα επιδιώξει φόρο άνθρακα (και κυκλοφορούν, και εκεί, εικόνες της με μύτη Πινόκιο).  Σοσιαλίστρια.

Είμαι πολύ μακριά, και δεν αντέχω σε βάθος έρευνες για την Αυστραλία. Ο a.horribillis βρήκε κάτι Γερμανούς γεωλόγους(;) να σπρώχνουν αειφορίες στην Αυστραλία, πριν την ψηφοφορία, όταν η Κυρία ζοριζόταν...  Τρέχα γύρευε...

Ο Νόμος ο ίδιος είναι ένα ακαταλαβίστικο πλέγμα επιδοτήσεων των φορολογουμένων του φόρου... Και εάν εγώ ο άσχετος με την Αυστραλία, λυπάμαι για τους Αυστραλούς που θα υποστούν τέτοιο νόμο ("άαα... μικρός θα είναι, δεν θα τον βάλουμε όλο μέσα" λένε οι οπαδοί του)  ποιος σπρώχνει τέτοια πράγματα σε βάρος των Αυστραλών για να σώσει τον πλανήτη;

Κατά μία εκδοχή, για να ικανοποιηθεί ο/η δηλωμένος και περήφανη αδερφή, αρχηγός των Πρασίνων της Αυστραλίας, κάποιος Bob Brown, που συζεί με τον ...σύντροφό του (που δηλώνει γεωργός και ακτιβιστής -- πισοκωλητός πράσινος ακτιβισμός...)


Την άλλη εκδοχή, νομίζω ότι την ξέρω εγώ, αλλά δεν μιλάω καλά τα Αυστραλιανά να τους την πω (αν και νομίζω την έχουν πάρει χαμπάρι... Το αιολικό λόμπυ, ή μάλλον η Κεντροευρωπαϊκή χώρα που το σιγοντάρει, φτιάχνει κόμματα μαϊμούδες από ακτιβιστές πράσινους ή/και χρώματος κοπανισμένης σοκολάτας αν λάχει, ή ό,τι σκατά βρει, και ελέγχει με το 3% τις περίεργες κοινοβουλευτικές ισορροπίες που προκύπτουν. Βέβαια, αυτό αντιφάσκει με το γεγονός ότι η ίδια η Γερμανία έχει πιαστεί στην Πράσινη Παγίδα της... Φουκουσίμα...

Άφησα το τελευταίο και πιο χαριτωμένο (όχι δεν έχει αδερφές) για το τέλος. Τώρα που τον έχωσαν τον Νόμο για τον Φόρο Άνθρακα, και, όπως είναι λογικό, θα φέρει πληθωριστικές ανατιμήσεις στα πάντα, απαγορεύτηκε σε επιχειρήσεις να επικαλούνται τον φόρο άνθρακα για τις ανατιμήσεις! Με πρόστιμο $1,1 εκατομμύρια για τους παραβάτες! Και 23 λογοκριτές άνθρακα να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους (να οι πράσινες θέσεις εργασίας).

Δείτε, εάν θέλετε, και τα εξής:

Watts Up With That
NYT Lower House Narrowly Passes Carbon Tax
Οι Πράσινοι Αυστραλοί
A tale of two climate policies

Βέβαια, υπάρχει και χαρμόσυνη είδηση σε όλα αυτά... Αν τελικά επικρατήσουν οι γάμοι μεταξύ ανδρών, θα μειωθεί ο πληθυσμός της Γης, θα πέσει η ζήτηση πετρελαίου και ρεύματος, και δεν θα υπερθερμανθεί ο Πλανήτης.

 Να έχουμε το νου μας,  ποιος θα αντικαταστήσει τον Τρεμόπουλο... Ακτιβιστής, δίχως άλλο...

14 σχόλια:

spiral architect είπε...

Πισοκωλητός ακτιβισμός?

Τσ,τσ,τσ ... σεξιστής που είσαι!

Υπάρχουν και χειρότερα όμως ...

katalytikos είπε...

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ!!!!
η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ...βγήκε στις ταράτσες!!!!
http://envthink.blogspot.com/2011/11/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

η εκδίκηση της μαμάς Γης

archaeopteryx είπε...

Ορίστε, άλλαξα το πισοκωλητός σε πράσινος. Ο τύπος είναι επίσημα και δηλωμένα, από αυτούς που το λένε. Μπράβο του. Δεν φοβάται μην αφήσει έγκυο τον λεγάμενο (ή μην μείνει έγκυος ο ίδιος). Δεν έχει ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

Οι ασφαλιστικές στην Αμερική θέσπισαν ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια για να ασφαλίσουν καπνιστές και υπέρβαρους. Πρακτικά δεν τους δέχονται.

Μιλάμε για την αποθέωση της νεύρωσης.

Νευρωτικός είναι όποιος ασχολείται με τη γυμναστική έτσι για νάχαμε να λέγαμε και για την υγεία του - όπως ο μεγάλος κωδηλάτης ας πούμε (και δεν υπηρετεί π.χ. στις Ειδικές Δυνάμεις ή σε συναφείς χώρους, όπου το σώμα είναι το εργαλείο)
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

... και μη μιλάς έτσι για τους εκλεκτούς ροζ συνανθρώπους μας διότι θα στην πέσει καμιά διαδικτυακή λούγκρα τίγκα στο μπότοξ και στο γυαλί αλά τζέφρι, από αυτές που παρακολουθούνε τι γράφουν τα σάιτ και ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝΕ και θα σε τραβάει στα δικαστήρια για "εχθροπάθεια"

α χα χα χα...

@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Τι; Εγώ παραθετω από την wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_and_Lesbian_Kingdom_of_the_Coral_Sea_Islands

http://en.wikipedia.org/wiki/Queer_nationalism

Να κυνηγησουν την Wikipedia

Ανώνυμος είπε...

queer... σε παρακαλώ τι άκομψες εκφράσεις είναι αυτές...
χα χα...
@α.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε μου..α! χαχαχαχα!...

Πάει τζάμπα, ή χολυγουνταινή προπαγάνδα γιά τούς Down Under τύπου Crocodile Dandee
Την ΕΘΑΨΕΣ με μία και μόνο ανάρτηση!!
Αντε μεγάλε Αρχαίε...Συγχαρητήρια..
πάντα τέτοια...χεχε!!

ό παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

CLIMATEGATE2,

Σύμπτωση και αυτή! Ο νόμος των Αυστραλών πέρασε και ξαφνικά μας έρχεται νέος καταιγισμός υποκλαπέντων email των επιστημόνων που πρωτοστατούν στην χρηματοδοτούμεν έρευνα για την υπερθέρμανση.

Πιο ωραίο από όσα είδα μέχρι τώρα είναι αυτό του Φιλ Τζόουνς που λέει ότι επειδή έχυν χρημοατοδοτηθεί από δημόσιο χρήμα πρέπει να αποκρύψουν τα στοιχεία τους.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=430840

http://ecatreport.com/

Έχετε καμιά πληροφορία σχετικά με το θέμα;

archaeopteryx είπε...

πολλή ησυχία... αν είναι πραγματικό, δεν θα ακούγαμε κάτι;

βασικά, δεν ξέρω

archaeopteryx είπε...

παγωτατζή, εγώ τους έθαψα; Μόνοι τους τα λένε και τα κάνουν, η κυρία είπε τι είπε προεκλογικα΄...

Ανώνυμος είπε...

αν ήταν κάτι πραγματικό θα ήταν συνταρακτικό, με διαφορετικούς τρόπους για τον καθένα... πάντως ο κος Στρεμμένος που εμπλέκεται στην υπόθεση φτιάχνει κάτι αλλαντικά απίστευτα αν και πανάκριβα δυστυχώς - προ κρίσης είχα δοκιμάσει τα σαλάμι αέρος... απερίγραπτο!

Τώρα τι σχέση έχει το σαλάμι με την ενέργεια... τρέχα γύρευε! Μαγείρεμα;
Μα αν είναι μαγείρεμα είναι επιπέδου νερού του Καματερού, είναι δυνατόν;