Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δώστε και σώστε, στο Durban (1)


Αναρωτιέμαι εδώ και μέρες τι έπαθε πάλι το IPCC και δημοσιεύει αρλούμπες, που πρόσχαρα αναδημοσιεύονται από τα πράσινα παπαγαλάκια που είναι εγκάθετα σε κάθε ΜΜΕ... Άσε την παπαγαλομάνα τον Σκάϊ. Και γιατί στα καλά καθούμενα γέμισε πάλι το διαδίκτυο με emails από το Climategate. Η απάντηση, που μου είχε διαφύγει μέσα στον γενικό χαμό είναι η σύσκεψη για την "Κλιματική Αλλαγή" στο Durban της Νότιας Αφρικής. Το Κυότο μας τελειώνει του χρόνου...

Η Αμερική, με τα δικά της δημοσιονομικά, είναι σε προεκλογική φάση και δεν έχουν λεφτά για πέταμα, και θέλουν να κόψουν εκπομπές οι Κινέζοι. Οι Γερμανοί πάντα καίγονται να σώσουν τον πλανήτη με όλα τα προϊόντα στην μπροσούρα της Ζήμενς, έχουν και την Ευρωγκρίνια, και η "Ευρώπη" θα υπογράψει, λέει, την Β' φάση του Κυότο, μόνο εάν οι "αναπτυσσόμενες" δεσμευτούν σε όρια μέχρι το 2015.

Η Κίνα, Ινδία, Νότιος Αφρική, και Βραζιλία δεν δεσμεύονται για κλιματολογικές δράσεις πέρα από το 2020, αν δεν δούνε πρώτα μελέτες από το ...IPCC, το ...2015.   Και όλοι ανακάλυψαν ότι η οικονομική ανάπτυξη πάει μαζί με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή κάρβουνο, και μετά την Φουκουσίμα ντρέπονται να πούνε την πυρηνική λέξη.  Και, σε περίληψη, η Δύση θέλει να μειώσει εκπομπές η ...Ανατολή.

Όλοι (και οι πρασινίζοντες) προσπαθούν να μειώσουν τις προσδοκίες για συμφωνίες. Το Watts Up With That προβλέπει "υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής εμμονής με το 20/20/20", όχι ότι θα αλλάξουν οι στόχοι, αλλά δεν θα λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ' όψη.  Η Γερμανία, πιασμένη στην μετά-Φουκουσίμα Πράσινη Παγίδα της, όχι μόνο κολλάει στην θεμελιώδη τεχνική πτυχή ότι τα αιολικά και τα φ/β ΔΕΝ μπορούν να υποκαταστήσουν με τίποτα πυρηνικά που υποτίθεται θα κλείνουν, αλλά τώρα έχουν και τους Οίκους Αξιολόγησης να προειδοποιούν για υποβαθμίσεις εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας για το αυξημένο πολιτικό ρίσκο σχετικά με μεταστροφές σε Πρασινάδες.


Υπάρχει γενικά η αίσθηση ότι η Πράσινη Ενεργειακή Επανάσταση έχει αρχίσει και μας τελειώνει. Το απρόβλεπτο τσουνάμι στην Fukushima... Και η Ύφεση. Κάνουν τα περισσότερα για να εκτροχιάσουν την Πράσινη Απάτη. Ακριβό το τίμημα.... Αλλά, όπως μου έχετε επισημάνει διάφοροι φίλοι, και ο συμβατικός ξένος αλλά και Ελληνικός συμβατικός Τύπος έχει πλέον αρχίσει και λέει τα πράγματα με το όνoμά τους. Δείτε π.χ. την Καθημερινή(!):

Ή σε άλλες εφημερίδες, αμφισβήτηση του πόσο θα θερμάνει τη Γη το CO2. Έεεεε... τι λέμε τόσο καιρό; Το CO2 πράγματι ανεβαίνει από το ...1800 και μετά, αλλά είναι μάλλον συνέπεια της θέρμανσης του Πλανήτη για ...γαλακτικούς λόγους, παρά η αιτία του... Όταν η "Ν" το γράψει αυτό -- θα το γράψει κάποια στιγμή -- εγώ θα πάψω να ασχολούμαι.

Δείτε επίσης,

Το κλάμα του Ινδού
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ινδού
Μικρότερα τα αποτελέσματα του CO2
Ο μύθος των ΑΠΕ (τα λέω εδώ και καιρό)
Αλλαγές στην εμφάνιση της "καθαρής" ενέργειας
Χαμηλές προσδοκίες για τα δικαιώματα άνθρακα
Χαχαχάααα, κι άλλος τα έχει με τους Γερμανούς!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Climategat I και Climategate II φέρνουν στην επιφάνεια ένα ερωτημα που πλανάται αλλά δεν βρίσκει απάντηση. Ισως η στρατηγική αυτών που έδωσαν τα email στην δημοσιότητα να είναι η ανάδειξη αυτού ακριβώς του ερωτήματος, που είναι το εξής:

Οι κλιματολόγοι έχουν επιδοθεί διεθνώς σε μια λυσσαλέα προσπάθεια άρνησης δημοσίευσης των βασικών δεδομένων στα οποία βάσισαν την θεωρία της υπερθέρμανσης. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αποκάλυψη των email.

Η άρνηση είναι παράλογη. Η έρευνα τους δεν έχει παράξει τίποτε που πατεντάρεται. Η επανάληψη των αναλύσεων τους θα ενίσχυε την θέση τους, αν οι αναλύσεις τους είναι ορθές, κάτι που λένε ότι είναι.

Προς τι λοιπόν η άρνηση να δώσουν τα βασικά δεδομένα, ειδικά σε έρευνες που χρηματοδότησε ο φορολογούμενος; Η απάντηση μπορεί να μας εκπλήξει όλους.