Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

253 Γίδια (4): Μείζον θέμα με τον Παπαδήμο

γράφει ο Κακοφωνίξ

Καλές οι κυβερνήσεις συνεργασίας, καλοί και οι περιβόητοι τεχνοκράτες, αλλά αν ο άνθρωπος δε σκαμπάζει από πολιτική, δύσκολα στέκεται στα "μεγάλα σαλόνια". Δυστυχώς το χθεσινό ατόπημα του εντολοδόχου πρωθυπουργού μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας (διαβάζοντας μάλλον) αργά και σταθερά, στη δευτερολογία του, θέλησε ατυχώς να απαντήσει σε αυτούς που δεν θεωρούν κακή μια λύση που περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ. Γενικότερα βέβαια η δευτερολογία του πρωθυπουργού, αλλά και όλη η (φτωχή) επιχειρηματολογία του, ουσιαστικά εστιάστηκε στην αποδοχή του γνωστού εκβιασμού, περί αποδοχής του τελεσιγράφου ή εξόδου από το ευρώ.

Για να ωραιοποιήσει λοιπόν την προαποφασισθείσα αποδοχή του τελεσιγράφου, ο πρωθυπουργός θέλησε να περιγράψει με μελανά χρώματα τις ενδεχόμενες εξελίξεις έπειτα από μια πιθανή
 έξοδο από το ευρώ. Αφού πρώτα μίλησε για υποτίμηση και πληθωρισμό που υποτίθεται ότι θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος το οποίο "θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ", όπως είπε επί λέξει.

(Συγκεκριμένα είπε ότι η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου εθνικού νομίσματος θα οδηγούσε στην αύξηση πληθωρισμού που θα έπληττε τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Παράλληλα, πρόσθεσε, θα καθιστούσε δυσχερέστερη την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους που είναι εκπεφρασμένο με ευρώ, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία τόσου του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αποκτηθούν σε πολύ χαμηλές τιμές από όσους διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια σε ευρώ ή άλλα ισχυρά νομίσματα)

Είναι όμως γνωστό σε όλους τους σοβαρούς νομικούς οίκους του πλανήτη ότι το ελληνικό χρέος είναι εκπεφρασμένο σε εθνικό νόμισμα και διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Συνεπώς οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή θα μετατρέψει τις αξίες των ομολόγων στο νέο εθνικό νόμισμα, όποιο και αν είναι αυτό. Εκτός αν μια “ελληνική” κυβέρνηση σπεύσει να ανταλλάξει τα παλαιά ομόλογα με νέα, για τα οποία όχι μόνο θα υπάρχουν εγγυήσεις δημόσιας περιουσίας, αλλά και όρος με τον οποίο οποιαδήποτε νομισματική μεταβολή δεν θα αγγίξει τα συγκεκριμένα ομόλογα.

Αυτή η αποστροφή του κ. Παπαδήμου αποτελεί την πρώτη μεγαλειώδη γκάφα της νέας κυβέρνησης πριν καλά – καλά αναλάβει καθήκοντα. Γιατί δύναται μελλοντικά οι πιστωτές σε κάποιο αγγλικό δικαστήριο να προβάλλουν το σχετικό βίντεο και να ισχυριστούν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύτηκε επίσημα να μην χρησιμοποιήσει την κρατική ασυλία που δικαιούται ή το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να ορίζει με νόμο τη νομισματική των αξιογράφων που εκδίδονται στην επικράτειά της και υπ’ ευθύνη της.

Αυτή η σούπερ γκάφα έρχεται να συνδυαστεί με το δημοσίευμα των FT σύμφωνα με το οποίο ο κ. Νταλλάρα έρχεται να διαπραγματευθεί με αποικιοκρατικές προτάσεις που περιγράφονται λεπτομερώς σε προηγούμενη ανάρτηση του antinews (βλ “Μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου για το κούρεμα”). Ο επίσημος διαπραγματευτής της τοκογλυφικής διεθνούς προτείνει τρόπους ανταλλαγής με καταστροφικά επιτόκια και εμπράγματες εξασφαλίσεις, που αν γίνουν τελικά δεκτοί από την ελληνική πλευρά, η άτακτη χρεοκοπία θα επέλθει μαθηματικά εντός ολίγων μηνών, παρά την όποια ευρωπαϊκή στήριξη.

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις πρωτοφανείς εξελίξεις καθώς είναι φυσικό η κοινή γνώμη να μη γνωρίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες και να αδυνατεί να παρακολουθήσει την τεχνοκρατική φρασεολογία του τραπεζίτη – πρωθυπουργού.

Αν όμως, έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε μια δανειακή σύμβαση και σε ένα κούρεμα ομολόγων τα οποία θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, να μας το πουν. Διότι να το συγκεκριμένο δίκαιο προβλέπει ότι ακόμη και αν η Ελλάδα πάει σε άλλο νόμισμα οι δανειστές μας θα τα πάρουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω, ίσως και με δημόσια περιουσία, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Κακοφωνίξ

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

.... αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος το οποίο "θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ", όπως είπε επί λέξει....

Σσσστ, κρύβε λόγια, ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ, θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες!
(once again!)

Ανώνυμος είπε...

H Γαλλία ξεπέρασε τα 200 b.p.

porta porta είπε...

INTESA SANPAOLO: CEO CORRADO PASSERA APPOINTED
MINISTER OF ECONOMIC DEVELOPMENT, INFRASTRUCTURE AND
TRANSPORT

Torino, Milano, 16 November 2011 – Intesa Sanpaolo announces that today Managing Director
and CEO Corrado Passera has left the Group to serve as Minister of Economic Development,
Infrastructure and Transport.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Παιδια τον φορο στον λογ. της ΔΕΗ θα τον πληρωσετε;

Ανώνυμος είπε...

Aααα! ολα τα καλα παιδια μαζι
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/667028/Article.aspx
ΤhW

aenaon είπε...

κακοφωνιξ αυτο φωναζουμε τοσο καιρο.
μονο αυτο τους ενδιαφερει.

το αγγλικο δικαιο θα εφαρμοστει αυτοματα στα νεα ομολογα που θα εκδωθουν απο τον EFSF τα οποια θα βρισκονται υπο το αγγλικο διακιο ενω τα υπαρχοντα ελληνικα ομολογα υπο το ελληνικο δικαιο θα καταστραφουν.

αυτο τουλαχιστον θελουν να πετυχουν, παραλληλα με την εξοδο απο το ευρω και την υπαγωγη μας σε ευροδραχμη ή eurosud.

οποιος ψηφισει τη δανειακη συμβαση νο2 ειναι για κρεμαλα χωρις κανενα ελαφρυντικο.

Ανώνυμος είπε...

Για σου ρε Αρχαίε μου,

Τι έγινε ;; Τούς ξύπνησες εκεί στο Αντι...ή όχι ακόμα;; χαχαχα!!
Ολο αντί και αντι και άρνηση σε κάθε λογικό σχόλιο πού "προσέβαλε" τήν εκπορευόμενη από οικονομικούς συμβούλους προσωπολατρεία.
Και μαζί με τίς κολωτούμπες για τίς θέσεις,αλλάζουν και τα ψυδώνυμα τών οικονομικών αναλυτών.
Και ό συγκεκριμμένος πρίν κάτι μήνες ήταν άτεγκτος!
Ευρώ ή θάνατος!
Τώρα άρχισαν σιγά σιγα την διολίσθηση χαχαχα!

Μην περιμένεις καμμιά σωτηρία Αρχαίε,από τέτοιες εμφορούμενες πολιτικές..Αυτοί το έχασαν τό παιχνίδι και μαζί με αυτούς δυστυχώς και ή Ελλάδα!!
Τούς το αφιερώνω:
"Για να προβλέπεις το μέλλον πρέπει να μπορείς και να το διαμορφώνεις.."
by anonymous

Καλή λευτεριά Αρχαίε!!

Υ.Γ 1. Εσύ εξακολούθησε να τούς τα χώνεις,αφού μπορείς και πρέπει,αλλά μήν ελπίζεις ιδιαίτερα.
Ισως από τύχη(έξωθεν μάλλον)και συγκυρία σε κάποια από τι΄ς κολωτούμπες βρεθού(ν)με στην σωστή θέση.!!
2. Ζητώ συγνώμην για τον λίγο προσωπικό τόνο και παρακαλώ για την κατανόηση και ανοχή σου.
Εχω κουραστεί,χρόνια τώρα να βλέπω επαναλήψεις με διαφορετικό περιτύλιγμα,ιδίως στίς οικονομικο-πολιτικές αναλύσεις.
3. Τό μπυροπαγωτό μέ γεύση μπουγάτσα ,πότε θα το δοκιμάσεις;;;χαχαχα!!Αναμένω...