Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

8 Νοεμβρίου 2011 (3) Βρέθηκε ο Ευνούχος του Μεγάλου Παλατίου;


Professor Moriarty είπε:
08/11/2011 στις 3:34 pm

Εξαρτάται από το πώς θέτει κανείς τα διλήμματα.

Αν αποδεχόμαστε το δίλημμα “6η δόση, ή όχι”, τότε πέφτουμε στην παγίδα που έστησε η Μέρκελ με την βοήθεια του ΓΑΠ.

Και είναι λάθος, και αυτό αποδεικνύεται με απλή μαθηματική επαγωγή:

Διότι, περιοδικά θα τίθεται το δίλημμα:

“ν-οστή δόση, ή όχι;”

Άρα μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο της αθλιότητας που οδηγεί σε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, και φυσικά των assets της χρεοκοπημένης φίρμας, μέχρι να καταλήξουμε άχρηστο κουφάρι.

Υπάρχει το έσχατο δίλημμα to be, or not to be στο οποίο ο Άμλετ διστάζει να απαντήσει από τον φόβο του απολύτως αγνώστου. Αλλά εδώ οι εξελίξεις είναι σχεδόν γνωστές. Εδώ εγκαταλείπει το κάδρο στο οποίο βρισκόταν και μπαίνει σε ένα άλλο. Στο κάδρο των Μέρκελ-Σαρκοζύ θα είναι παρέα με τον ΓΑΠ και θα προσυπογράψει αναδρομικά όλη την καταστροφική πολιτική του. Βαθμιαία μέσα σε αυτό το κάδρο η εικόνα του Σαμαρά θα ξεθωριάζει.

Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε κατώτερη του θεσμικού της ρόλου. Δεν προάσπισε την συνταγματική νομιμότητα και το κύρος των θεσμών που εξευτελίστηκαν όσο ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά στην χώρα. Οι όροι που θέτει η ΝΔ, τίθενται απλώς για να αναιρούνται, και πλέον κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς “διαπραγματεύεται” και ποιες είναι οι “κόκκινες”, “ροζ”, ή “πορτοκαλί” γραμμές της. Αυτήν την στιγμή ακόμη ο ΓΑΠ είναι πρωθυπουργός υπό παραίτηση, πολιτικά νεκρός, και ουδέποτε παραιτούμενος, και υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο, με πλήρη συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αναδίδει οσμή σήψης που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές της βυζαντινής παρακμής. Ενώ αναζητείται “ευνούχος του Μεγάλου Παλατιού” (όπως είπε ο Π. Γεννηματάς) να αναλάβει ως εντεταλμένος εκκαθαριστής (συγγνώμη πρωθυπουργός) – Κάτι είναι πολύ σάπιο στην Δανιμαρκία


Ο ευνούχος (της εικόνας, εννοώ) είναι από εδώ.

1 σχόλιο:

Ζάχαρη είπε...

οχι μονο τα διλλημματα, αλλα κυριως τα διλλημματα που ΔΕΝ υπαρχουν.