Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο professor Moriarty, το τεστ της πάπιας, και από τον Επίχαρμο, στην Κυβέρνηση της 6ης δόσης


Γνωρίστικα με τον καθηγητή Moriarty πριν ένα χρόνο, περίπου, με αφορμή τον δαίμονα του Maxwell.  Από τότε προσέχω πολύ τι γράφει, στις σπάνιες περιπτώσειςπου εμφανίζεται.  Σήμερα ήταν μία περίεργη, αν και όχι απρόβλεπτη, μέρα και ο καθηγητής έγραψε τα εξής:

Professor Moriarty είπε:
03/11/2011 στις 3:21 pm

Πάμε για κυβέρνηση 6ης δόσης; Τι ακριβώς θα κάνει όμως στο μεσοδιάστημα μέχρι τις εκλογές. Ασφαλώς θα εφαρμόσει το δρομολογημένο μεσοπρόθεσμο, με τις εφεδρείες, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές μισθών, την φορολογική φρενίτιδα, τον helios, κλπ. Την παπανδρεϊκή κληρονομιά δηλαδή, ενώ στα ήδη τετελεσμένα που κατέστησαν την τελευταία δανειακή “τετελεσμένη”, θα προστεθούν και νέα τετελεσμένα. Εγώ επαναλαμβάνω ότι το χάος που εξαπέλυσε ο ΓΑΠ έχει ξεφύγει τώρα από τα χέρια του. Είναι στα χέρια της Γερμανίας η οποία έχει χοντρύνει το παιχνίδι. Με μοχλό την Ελλάδα στριμώχνει Γαλλία και Ιταλία, ενώ ο νότος και οι Ιρλανδοί είναι αγανακτισμένοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μόνοι και αναξιόπιστοι βαλλόμαστε από παντού. Χωρίς χαρτιά στα χέρια και αξιόπιστη ισχυρή κυβέρνηση με λαϊκό έρεισμα, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή η κυβέρνηση θα εκτελεί τα γερμανικά τελεσίγραφα.

Αγαπητέ Professor Moriarty, μού έρχονται δύο αυθόρμητες απαντήσεις... Δηλάδη ή μία μου ήρθε σε άλλη συζήτηση, αλλά νομίζω ταιριάζει:

1) Το τεστ της πάπιας:

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

If it looks like a duck, and quacks like a duck, we have at least to consider the possibility that we have a small aquatic bird of the family anatidae on our hands.

If it looks like a duck and quacks like a duck but it needs batteries, you probably have the wrong abstraction.


2) Το παράδοξο του οφειλέτη (του Επίχαρμου): The ancient playwright Epicharmus tells the tale of a poor but resourceful debtor. When approached for payment, the man responds with a riddle... ...The exasperated creditor then strikes the debtor, who protests the abusive treatment. Δείτε το εδώ.

Ο ΓΑΠ έκανε μία κίνηση που όσο και εάν ψάχνετε για σενάρια και εβραιομασόνους ήταν αριστοτεχνική κίνηση "ρουά". Σε κινήσεις "ρουά", μου λένε μπορεί και να σου κόψουν το κεφάλι. Μπορεί με λίγη τύχη όμως να σου βγει "ρουά ματ". Προς στιγμή εξεστόμισε την απειλή "υπάρχει και δις ιζ Πάρτα". Έσκουξαν ΟΛΟΙ με πρώτες και καλύτερες τις ...ξανθιές. Σίγουρα έσκουξαν και οι Μερκοζύ. Και αντί να παίξει την παρτίδα, υποχώρησε. Και αντί για μία πάπια τώρα έχουμε δύο, και κρίμα στον Επίχαρμο που πήγε χαμένος. Και ανάθεμά με εάν κατάλαβαν ποτέ τι σημαίνει δις ιζ Πάρτα.

Ανταλλάξαμε την χώρα για μερικούς μήνες πρόσθετη ΔΑΝΕΙΚΗ ρευστότητα, και τα fundamentals είναι τα ίδια. Καμία τράπεζα δεν σώσαμε. Ούτε την Ιταλία. Και με λίγη τύχη, ο αλαζών που κινεί τα νήματα θα έχει την ίδια τύχη που είχε και τις άλλες δύο φορές. Φοβάμαι με τον ίδιο αριθμό θυμάτων, όχι αναγκαστικά από συρράξεις.

Και επειδή σήμερα γεμίσαμε πάπιες και πολλαπλές απογοητεύσεις, με κακά ξεμπερδέματα, και όλα αυτά είναι, τελικά, θλιβερά, να μια άλλη εκδοχή του τεστ της πάπιας: Why a duck. Βαθειά νερά.

Groucho:
Now here is a little peninsula, and here is a viaduct leading over to the mainland.
Chico:
Why a duck?
[...]
All right, why a duck? Why a duck, why-a no chicken?
Groucho:
Well, I don't know why-a no chicken. I'm a stranger here myself. ...

κάπως έτσι και εγώ.

14 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Λυπησου τον!Τα κλειστα συρταρια δεν ειναι παντα γεματα.
Λιγο L'État, c'est moi,λιγο η μαμα...
Μετα ειναι ευκολο να σε δουλευει ο καθενας.

Δεν υπαρχει ελπιδα με αυτους ολους.Αν προλαβουμε και αλλαξουν οι ξενοι νομισματικη πολιτικη...

Ανώνυμος είπε...

Μου έχει καρφωθεί στο κεφάλι το εξής νομικό ερώτημα. Υποχρεούται ο δανειστής (τράπεζα) να χρηματοδοτεί στοιχειωδώς τον οφειλέτη του με λογικούς μέχρι να συνέλθει ή όχι; Αν ο δανειστής κόψει τη χρηματοδότηση απότομα ποια η ευθύνη του;
Τα παραπάνω έκαναν σε εμάς.

Ανώνυμος είπε...

http://www.nakedcapitalism.com/2011/11/greece-the-debtor-that-roared.html#Contributors

Ανώνυμος είπε...

Κανέλλη στο ΒΒC!
http://www.dailymotion.com/video/xm422g_y-yyyyy-yyyyyyy-yyy-channel4_news

We are bold and beautiful.
We oppose the referendum because it is a fake referendum and the referendum's question is: "do you want to die or to get killed?"
We want elections.

Ανώνυμος είπε...

Athens' political parties are recreating a mediocre episode of gossip girl,
with accusations of blackmail this, and traitor that, and somehow everyone (not only in Greece but in Europe) has gotten their period at the same time,

G-Pap is currently holding his second address to Parliament
in which he is seriously rambling like a deranged lunatic but where he just had the following eerily most anti-prescient statement ever:

* PAPANDREOU SAYS `NOT ATTACHED TO ANY POST'

Below is an artist's rendering of the post in question...

Ανώνυμος είπε...

σχόλια σε αμερικανικό σάιτ, όπου μιλάνε για την Ελλάδα και ενδιάμεσα, ότι θυμούνται χαίρονται...

Does ZH really want to align themselves with these losers and misfits from OWS New York Chapter?
This is what I saw in Zuccotti park
http://s2.photobucket.com/albums/y33/PARSES6/OWS%20NYC/

Comment Shvanztanz
Well said. These people should go back to work...oh wait.

Comment redpill
How many times are you going to spam that today? And what is your point? That some of the crowd are dirty hippies? So what?

Comment LFMayor
So you won't mind then if they come over to your place and hang out in the yard once they're evicted from the park.
With apologies and h/t to Clint Eastwood and High Plains Drifter.

Comment redpill
Who has a yard in Manhattan?

victoria (true) είπε...

Θυμική αντίδραση αρχαίε...
Στ'αλήθεια πιστεύεις πως ο ΓΑΠ έκανε ρουά;
Πως είχαν οι προθέσεις του οποιαδήποτε σχέση με το δικό σου this is parta?
Πως έκανε μαγκιά αυτός που δεν έχει πει ένα όχι;
Πως έστησε ανάστημα το πιόνι;
Για άλλο πήγαινε, και αλλού του βγήκε.

Καμία σχέση με τη δική σου θέση, ή δεν σε ξέρω καθόλου.

archaeopteryx είπε...

εεε... προς στιγμή είχα ελπίδα ότι αυτό πήγε να κάνει. Τι να εικάσω... Καποιος μπορεί να του σφύριξε τίποτα τέτοιο, αλλά... αλλά... Το ότι έκανε τον κόσμο άνω κάτω επειδη στενοχωρήθηκε στην παρέλαση, ή ήθελε να τυλίζει τον Σαμαρά, μου φαίνεται α-πί-θα-νο.

Σε κάθε πέριπτωση, κρίμα.

Δεν περίμενα αυτός από μόνος του να πει "όχι". Όσο για την θυμική αντίδραση, είναι μόνο επειδή νομίζω ότι βλέπω που βαδίζουμε, δεν μου αρέσει, και όσο περνάει ο καίρός είναι ανεπιστρεπτί για τουλλάχιστον 1000 χρόνια (πόσο κραταει ένα ράϊχ;)

nikos είπε...

‎"Στις 4 Δεκεμβρίου, τη μέρα που γιορτάζει το Πυροβολικό, θα γίνει το δημοψήφισμα. Έτσι, για να τιμήσουμε το βλήμα που το σκέφτηκε."

Ανώνυμος είπε...

O ΓΑΠ έχει διάφορους συμβούλους αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να επεξεργαστεί ή να αντιδράσει αυτοβούλως. Και την πατάει. Δεν ξέρω τι σκοπιμότητες είχε η κίνηση και δεν έγινε τυχαία.

Εξάκτινος είπε...

Ο ΓΑΠ δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη. Η νέα σύμβαση προβλέπει ξεπούλημα των πάντων. Η δημόσια περιουσία θα μπει στο Εύρηκα και για να βγουν τα νούμερα δηλ. για να εξοφλούμε τα ομόλογα πρέπει να έχουμε ανάπτυξη 6%. Άρα θα τα χάσουμε.

Για τον παραπάνω λόγο σκέφτηκε να βγάλει την ευθύνη από πάνω του και να προτείνει δημοψήφισμα. Δε θα το πρότεινε αν μπορούσε να κάνει και τους άλλους συνένοχους. Τα υπόλοιπα ήταν παράπλευρες απώλειες. Ο Σαμαράς τσίμπησε και στάθηκε λίγος. Οι Ευρωπαίοι έχασαν το μπούσουλα. Εκβίασαν με το ερώτημα παραμονή ή όχι στο Ευρώ διότι ήξεραν ότι σε αυτή την περίπτωση η απάντηση θα ήταν ναι.

Professor Moriarty είπε...

Dear ancient bird, here is another story that is closely related to your epistemological interests:

“Once upon a time an astronomer, a physicist, and a mathematician set off on a walking tour in the Scottish highlands. They soon came across a sheep grazing all alone on a farm. Looking at it the astronomer commented 'So, the sheep in the highlands are black.'

'You cannot generalize so sweepingly', admonished the physicist. 'Your sample is too small. Only after a careful analysis of a large number of sheep all over the highlands you can make such a statement. Just now all you can is that black sheep are found in Scotland.' He turned to the mathematician for his views.

'I am afraid I disagree with you both', remarked that worthy. 'All you can say is that the animal over there appears to be black on the side facing us.'

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς θα την πατήσει για δεύτερη φορά. Την πρώτη τον έβγαλε ο πονηρός Έβερτ από την ΝΔ του Μητσοτάκη. Τώρα θα του κληροδοτήσει ο ΓΑΠ την ρετσινιά του Τσολάκογλου.

Ανώνυμος είπε...

Μπα εγώ προβλέπω ότι ο ΓΑΠ θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά θα κάνει συγκυβέρνηση με τα μικρά κόμματα πλην ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Θα πιάσουν τους 180 και θα πουλήσουν τη χώρα με τη βούλα. Εκεί θα λήξει το θέμα.
Βέβαια να ξέρουν ότι για τις ψήφους ξεπουλήματος της χώρας που θα δώσουν δεν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Διώκονται ποινικά ως βουλευτές ακόμη κι αν είναι υπουργοί. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν εκλεγούν μπορεί να παραπεμφθούν σε δίκη, αν εκλεγούν άρση της ασυλίας και μέσα.