Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τα εις "ιξ" και "υξ"



Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βγει κανείς από το ευρώ... Ο ένας είναι ο παραδοσιακός δις ιζ Πάρτα. Ο δεύτερος είναι το ευρώ 2 ή 3 ταχυτήτων... Στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι να έχουμε κίνητρο να παράγουμε στην χώρα μας, και όχι να καθαρίζουμε παρ μπριζ στο Μόναχο. Ζητούμενο είναι επίσης να ξεφορτωθούμε τα πολλά πολλά νεοταξικά (και τα υποκείμενα που τα προωθούν). Θα δείξει... Ο διορισμένος έχει μάλλον να κάνει με την περίπου ανακοινωμένη, από πολλές πλευρές, ΕΚΤ, Μερκοζύ, αναλυτές, Ευρώπη δύο ή τριών ταχυτήτων.

16 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/11/11/743711/a-drachma-tic-moment-in-greek-oil-trading/

εσυ ξερεις...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Αρχαίε σε παρακολουθω΄συνεχώς , παρά την ανωνυμία μου, και επικροτω όλες σου τις απόψεις για τα ενεργειακά.

Σχετικά με τη δραχμή όμως: Πιστευω οτι δεν προκειται να βγει κανείς από το ευρώ, ουτε να γινει ευρω 2 ταχυτητων, ουτε σταση πληρωμών, ουτε τίποτα κι ας τα λένε μερικοί ξένοι, για να μας τρομαξουν και να στρωθούμε στη δουλειά (και τη λιτοτητα).
Το επιχειρημά μου:
Με το που θα ανακοινωθεί η έξοδός μας από το ευρώ, τα ΑΤΜ θα αδειάσουν την 1η ώρα και οι ουρές για ανάληψη θα φτάνουν έξω. Τη 2η ώρα θα κλεισουν οι Τράπεζες, είτε με εντολή της Κεντρικής Τράπεζας, είτε γιατί απλώς θα έχει αδειάσει το χρηματοκιβώτιο. Την 3η ώρα θα έχουν καεί το 80% των καταστημάτων Τραπζών της Ελλάδας και θα έχουμε νεκρούς. Την 4η ώρα θα αρχίσουν μαζικές αναλήψεις Πορτογάλλοι, Ισπανοί, Γάλλοι καθώς και μαζικές ρευστοποιήσεις μετοχών. Την 5η ώρα θα έχουν φύγει από τις δουλειές τους και θα τρέχουν σπίτι τους, σούπερ μάρκετ, ΑΤΜς οι τελευταίοι τεχνικοί βάρδιας σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πυροσβεστική κλπ και η χώρα μαζί με τη μισή Ευρώπη θα έχουν καταρρευσει!
Δηλαδή μόνο με την ανακοίνωση, θα διαλυθεί η Ευρώπη!

Εν κατακλείδι: Κανένας δεν φευγει από ευρώ, από τη στιγμή που μπήκε!
Γι' αυτό και η σκληρή λιτότητα και προσαρμογή είναι μονόδρομος για τις αδύναμες χώρες.

Ανώνυμος είπε...

uerοταν εγινε ο β παγκόσμιος πόλεμος συνέβησαν χειρότερα . Αρα με τον τριτο που εχει ηδη κυρηχθει αυτα που περιγραφεις είναι πταίσματ Σοβοκαις

Εξάκτινος είπε...

Θα μας τον χώσουνε βαθιά.

Εδώ που φτάσαμε η μόνη λύση είναι να ανέβει η ανάπτυξη η οποία θα καταφέρει να ανεβάσει τα έσοδα του ελλ. δημοσίου στα 65 με 70 δις. Δύσκολα αλλά ίσως να μπορέσουμε να το επιτύχουμε.

Για παύση πληρωμών όπως είναι το σωστό δεν το βλέπω. Τώρα αν κάτσει η μπίλια στην Ιταλία τινάζουμε τη μπάνκα στον αέρα.

nikos είπε...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ -πλεον- Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΛΥΣΗ!

ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!


Η παραμονή μας στο ευρώ σηματοδοτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Οι εκβιασμοί της τρόϊκας είναι καθημερινό μενού, με την εθνική ταπείνωση και τον εξευτελισμό των Ελλήνων να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. 
Ας πάψουν πια οι εγχώριοι πολιτικοί απατεώνες σαν τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο, να εκφοβίζουν τον λαό ότι θα επέλθει η συντέλεια της χώρας εάν φύγουμε από την ευρωζώνη και επιστρέψουμε στη δραχμή. Η ολοκληρωτική καταστροφή μας επέρχεται καθημερινά με την συνέχιση της παραμονής μας στο ευρώ. Το νόμισμα αυτό, στα χέρια της Γερμανίας χρησιμοποείται ως όπλο εκβιασμού, υποδούλωσης του λαού μας και αρπαγής από μέρους της, τής δημόσιας περιουσίας μας. Με το ευρώ έχουν -ήδη- καταλυθεί οι δημοκρατικές ελευθερίες, τα  ανθρώπινα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του λαού στην εργασία.
Όταν η καγκελάριος της Γερμανίας  δηλώνει αναιδώς στο Κοινοβούλιό της ότι "οι χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος πρέπει να χάνουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους", τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για προκειμένου να γίνει αντιληπτή η μετάλλαξη της Ευρώπης σε οργάνωση με φασιστικά στοιχεία όπου η τοκογλυφία καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού;
Ο τελευταίος εκβιασμός των δανειστών μας "αν δεν υπογράψετε το  Μνημόνιο της 27ης Οκτωβρίου για την παραχώρηση της περιουσίας και εθνικής σας κυριαρχίας, δεν παίρνετε την 6η δόση" , αποτελεί την πιο ωμή απόδειξη ταπείνωσης, διαπόμπευσης του λαού μας και παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας στους εγκληματίες της διεθνούς τοκογλυφίας.
Και αυτά, λόγω του ενιαίου ευρωπαϊκού ομίσματος, του ευρώ!
Έτσι θέλει να πορευτεί για τα επόμενα χρόνια το έθνος μας;
Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, είναι ανάγλκη να επιστρέψουμε στην δραχμή. Ναι, ΝΑ ΠΟΎΜΕ ΌΤΙ ΞΕΝΙΚΑΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΡΆΤΟΥΣ
Το έθνος μας θεμελίωσε για χιλιάδες χρόνια  την ύπαρξή του μέσα από το τρίπτυχο ελευθερία, αυτονομία, αυτάρκεια. Μπορούμε λοιπόν να παράγουμε τα δικά μας αγαθά, αυτά τα οποία φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να μας εξαναγκάσουν να μην παράγουμε, αλλά να τα εισάγουμε από άλλες χώρες.
Ας φύγουμε από την ξεφτιλισμένη Ευρώπη των τοκογλύφων και ας τυπώσουμε χρήμα για να πληρωθούν συντάξεις, μισθοί κ.λ.π.
Τα υπόλοιπα, τα λέει με κάθε λεπτομέρεια ο Γιώργος Δελαστίκ, ο έμπειρος σε αυτά τα θέματα δημοσιογράφος:
"Η εισαγωγή εθνικού νομίσματος επιτρέπει καταρχάς τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, καθώς το κράτος «κόβει νόμισμα» κι έτσι πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Η μη διαπραγματεύσιμη δραχμή διασφαλίζει το νόμισμα από ανεπιθύμητες υποτιμήσεις.

Όπως και σήμερα, τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό, τις εξαγωγές και τη ναυτιλία είναι οι εισροές που τότε θα μας εξασφαλίζουν το όποιο συνάλλαγμα, μαζί, φυσικά, με τα δάνεια που θα παίρνει η χώρα από το εξωτερικό.

Εννοείται ότι οι εισαγωγές προϊόντων στην Ελλάδα θα περιοριστούν. Εύλογο είναι το ερώτημα: Πώς θα πληρωθούν, με τι συνάλλαγμα, τα αναγκαία για την επιβίωση της χώρας προϊόντα, όπως πετρέλαιο, είδη διατροφής, αναγκαία μηχανήματα και οχήματα κ.λπ.;...

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα

Εννοείται ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές, τον τουρισμό κ.λπ., που πλέον θα είναι σε συνάλλαγμα, θα πρέπει να κατευθυνθούν πρωτίστως για την εισαγωγή των θεμελιωδών προϊόντων.

nikos είπε...

Η χώρα, όμως, τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες θα έχει και ένα προσωρινό, μοναδικό πλεονέκτημα: Το νόμισμα που θα εγκαταλείψει, το ευρώ, θα υπάρχει μέσα στην Ελλάδα σε δισεκατομμύρια και με υλική μορφή! Θα υπάρχει, δηλαδή, αρχικά συνάλλαγμα δισεκατομμυρίων για να εισαχθούν τα πρώτα αναγκαία προϊόντα. Αυτό δεν συνιστά τη λύση του προβλήματος, προσφέρει, όμως, μια αρχική, προσωρινή διευκόλυνση εισαγωγών.

Η επαναδραστηριοποίηση του σήμερα παρασιτικού εν πολλοίς και προσανατολισμένου στην είσπραξη επιδοτήσεων από την ΕΕ αγροτικού τομέα στην παραγωγή τροφίμων θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση. Εννοείται ότι θα πάψουμε να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο, φακές από το Πακιστάν και... ζύμη για ψωμί από την Κίνα!

Από εκεί και πέρα, τίθενται μια σειρά πολιτικά ζητήματα που θέλουν ξεχωριστή, μεγάλη συζήτηση. Θα απευθυνθούμε για δάνεια στη Ρωσία ή στην Κίνα; Θα θέλαμε να αγοράζουμε πετρέλαιο από το Ιράν; Και πολλά άλλα...
Πρώτον, πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η επιστροφή στη δραχμή, έχει υπογραφεί η απόφαση απαγόρευσης εξαγωγής κεφαλαίων από την Ελλάδα χωρίς άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος. Το μέτρο αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για να μην μπορούν να φύγουν κεφάλαια από τη χώρα.

Δεύτερον, εθνικοποιείται ακαριαία για σύντομο χρονικό διάστημα, η διάρκεια του οποίου θα καθοριστεί από τις εξελίξεις, το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ώστε, αφενός, να μην χάσουν οι καταθέτες τις αποταμιεύσεις τους και, αφετέρου, να μην μπορούν να παιχτούν κερδοσκοπικά παιχνίδια στο εσωτερικό της χώρας εις βάρος της ελληνικής οικονομίας".

Νόμισμα μη διαπραγματεύσιμο

Τρίτον, η κυβέρνηση ορίζει με πολιτικοοικονομικά κριτήρια τη νέα ισοτιμία δραχμής - ευρώ, όπως αυτή θέλει, και ταυτόχρονα διακηρύσσει την απόφασή της να ελέγχει και να ορίζει αυτή την εξέλιξη της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, διατηρώντας τη σταθερή στο μεσοδιάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι, τέταρτον, η κυβέρνηση απαγορεύει αυστηρά την εξαγωγή και την εισαγωγή δραχμών από και προς την Ελλάδα σε υλική ή λογιστική μορφή. Το μέτρο αυτό σημαίνει ότι η δραχμή δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο διαπραγματεύσιμη στα διεθνή χρηματιστήρια, άρα δεν μπορούν να την υποτιμήσουν οι κερδοσκόποι, αφού δεν έχουν δραχμές για να κάνουν συναλλαγές γύρω από την ισοτιμία της".

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 6:13,

Πρώτα από όλα δεν θέλω ή δεν χαίρομαι να βγούμε από την δραχμή.

Αυτό που λέω είναι ότι το χρεος μας δεν έίναι εξυπηρετήσιμο. Που σημαίνει χρειαόμαστε "ρύθμιση". Υπάρχουν πολλών ειδών ρυθμίσεις και θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι αλλά αδυνατούν ή δεν θέλουν οι πιστωτές επειδή το Ευρωπαϊκό σύστημα είναι στα όριά του. Ωστόσο, θα γίνει. Όσο καθυστερει και όσο εκχωρούμε μας βλάπτει, και το καθυστερούνε γιατί παίρνουν από εμάς υποθήκες (και αλλαγή "δικαίου").

Σε ρύθμιση, κατά πάσα πιθανότητα θα ρέπει να βγούμε από την ευρωζώνη εκτος εάν συνεχίσουν να δίνουν ρευστότητα στις τράπεζες. Αυτό είναι και οικονομικό και πολτικό θέμα για αυτούς.

Γενικώς σκατοκατάσταση.

Ανάμεσα σε δύο κακά, αυτά που ξέρω εγώ λένε ότι καλύτερα έξω και χωρίς τα ευρωπερίεργα. Τώρα, τι θα γίνει δεν το ξέρω, αλλά όπως λέει και ο Εξάκτινος, δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστο.

victoria (true) είπε...

Τελικά τα παρμπριζ στο Βέλγιο, ή στο Μόναχο θα τα πλένουμε;;

(ρίχνω λίγο το επίπεδο γιατί το βαρύναμε και θα σκάσουμε στο τέλος, πριν καν βγούμε από το ευρώ!)

Εξάκτινος είπε...

Πάνω από 7% το spread των ομολόγων της Σλοβενίας.

Ο ένας μετά τον άλλο βουλιάζει. Είμαστε ακόμη στην αρχή.

nikos είπε...

και με ύφεση -11,5% στο τέλους του χρόνου ..οι παπάδες με Σαμαραδες ..θα τραβάν τα ..χαρτομάντιλα μιας χρήσης ..

Ανώνυμος είπε...

υπηρχε μια περιπτωση η ελλαδα να ξεχρεωσει..αλλα τωρα ειναι(ισως) πλεον αργα.Να κερδοσκοπισει απεναντι στις αγορες.καθε πορδος του παγκαλου ταρακουνουσε τις αγορες..εαν ηταν στημενο το παιχνιδι τα 2 τελευταια χρονια θα μπορουσε με αρχικο κεφαλαιο 10 δις να τις εχειξεσκισει και να μην εχει αλλο πλεον χρεος...τωρα μας ξεσκισαν στα πανοτοκια και ειναι μονοδρομος η φορολογιση του κεφαλαιου και το γυρισμα στις εθνικες τοπικες οικονομιες με τα αντιστοιχα νομισματα.

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=I25ipexO-kA

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα,

Οταν αρχίσεις να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκουν αγοραστές εκτός ΕΕ, αποκτάς δυναμική και ταχύτητα, και αυτή κρίνει αν θα είσαι στην πρώτη ταχύτητα του Ευρώ.

Το πρόβλημα μας είναι ότι το σύστημα πυο φτιάξαμε δεν προάγει την εγχώρια παραγωγή, και σε αυτό μιλώ εξ ιδίας γνώσεως. Το γ***μημένο το "δεν γίνεται" "δεν προβλέπεται", "δεν επιτρέπεται" πρέπει να φύγει από τη μέση για να βγούμε από το τέλμα.

Το σύστημα απαιτεί να βγάλεις μηχανολογική μελέτη κόστους χιλιάδων Ευρώ για να φτιάξεις εγαστήριο όπου δηλωμένα και εγγυημένα θα χρησιμοποιούνται μόνο εργαλεία χειρός. Αυτό το σύστημα δεν βγαίνει από την κρίση αν δεν αλλάξει ρότα.

Kaymakchalan

nikos είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.ecoenet&id=324969

bob είπε...

archaeopteryx
μου βγηκε η ψυχη για να διαβασω την αναρτηση, τις παραπομπες, τα σχολια και τις παραπομπες των σχολιων, εφτασα σχεδον δυο χρονια πισω στο νομο του ραγκουση..
αλλα ετσι μου φανηκε ακομα πιο ξεκαθαρα το ολο σχεδιο..
το θεμα ειναι ΕΜΕΙΣ τι κανουμε ή τι μπορουμε να κανουμε για να τα αποτρεψουμε ολα αυτα?
ο βενιζελος παντως, ειναι ξεκαθαρος απεναντι μας
http://www.youtube.com/watch?v=uTN0LVdVTGU&feature=player_embedded#

Γιάνης Φαίλτωρ είπε...

Ο Παπαδημίξ έχει και άλλη δουλειά να κάνει. Να εξασφαλίσει και τις προνομιούχες μετοχές των ελληνικών τραπεζών...