Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πόκερ για ευρωσκεπτικιστές


Πω πω, τον μπελά μου βρήκα με αυτή την ανάρτηση... Σε άλλους δεν άρεσε που ο ΓΑΠ απεκαλέσθη ήρωας, 2-3 μου είπαν ότι είναι βαλτό, ή ότι δεν είναι σοβαρή η εταιρία που τα λέει κλπ κλπ.  Μου είπε ένας φίλος να επικαλεσθώ "πολυφωνία". Τρίχες, δεν επικαλούμαι τίποτα. Πράγματι, η εταιρία που τα λέει, υπάρχει μεν είναι "αγνώστων λοιπών στοιχείων" δε. Αδιάφορο.  Σημειώστε ότι τον ΓΑΠ τον απεκάλεσε "ήρωα" και ο ...Greenspan σε μια συνέντευξή του που ανήρτησα τις προάλλες, κλπ κλπ.

Δεν είναι ο ΓΑΠ το ζητούμενο.  Οι πολιτικοί που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα έχουν αρκετά δείγματα "κυνικού αμοραλισμού" και συχνά λένε΄"άσπρο" και εννοούν "μαύρο" και ο ΓΑΠ ένω έχει ψελλίσει αλήθειες κατά καιρούς, μας έχει φλομώσει και στην αρλούμπα και εάν έχει σκοπιμότητες που το κάνει, δεν τον κάνει πιο ...αξιόπιστο, τουλάχιστον σε μένα. Εικάζω ότι όπως οι περισσότεροι πολιτικοί από το 1824 και μετά, και αυτός είναι λίγο πιόνι, είτε των μεν, είτε των δε, και πάντα και των δύο.

Αυτό που "χάρηκα" σήμερα ήταν η δοξασμένη εμφάνιση της Γερμανικής 5ης φάλαγγας. Όλοι έχουμε κάποιο λόγο που μας ενοχλεί η πρόταση του δημοψηφίσματος αλλά οι ξανθιές, η Αγία Τριάς, και ο Βενιζέλος ενοχλούνται για ...άλλους λόγους.  Προφανώς είμαστε στην αιχμή της διαφωνίας ΗΠΑ και "Ευρώπης" σχετικά με τα δημοσιονομικά της "Ευρώπης" που έχω βαρεθεί να λέω "δεν υπάρχει". Την διαφωνία την είδαμε και στην "αποπομπή" του Γκάϊτνερ όταν ήρθε με συμβουλές, και στην δυσφορία του Ομπάμα που μάλλον _έστηκε για εμάς, αλλά έχει εκλογές, και οι αγορές στις ΗΠΑ δεν γουστάρουν παρατεταμένες αβεβαιότητες (που όμως όπως ανέπτυξα, είναι μάλλον η τακτική των Γερμανών).  Και μετά από αυτή την ...εισαγωγή:

Well played Mr. Papandreou

It was almost funny how quiet he was at the summit. It seems like he sat back, got the best deal he possibly could for Greece and now Greece can decide if it is good enough.

The IIF and their NPV calculations. The ECB and their paid in full demands. The EU and their austerity and controls and demands over which Greek assets can be sold to whom? Debt to GDP of 120% by 2020.

How about debt to GDP of 10% by year end? How about some nice asset sales to China at premium prices not only to get some immediate funds but to develop a nice long term relationships with deep pockets and a great trade partner. Not sure where IMF fits in.

All along I have argued it was Greece's choice to default or not and that it was in their best interest to do it. He played it far better than I could have. He holds the cards. He is putting his people and national interest above Europe. Merkozy must be in a panic.

This may just be a ploy to get a better deal, but I think it is great for Greece. It's horrible for the bailout as every other nation in trouble may take similar steps.

I would be very careful buying Italian CDS as they could redenominate their bonds in LIRE and it wouldn't be a Credit Event (our reading of the doc is that G-8 nations have that right - but trying to confirm)


Λες;

"Υποστηρίζω συνέχεια ότι είναι επιλογή της Ελλάδας να κάνει ή να μην κάνει στάση πληρωμών και ότι την συμφέρει να το κάνει.  [Ο ΓΑΠ] το έπαιξε πολύ καλύτερα από ότι θα το έπαιζα εγώ. Κρατάει όλα τα χαρτιά. Βάζει τα συμφέροντα του λαού του και τα εθνικά συμφέροντα πάνω από αυτά της Ευρώπης. Η/ο Μερκοζύ πρέπει να είναι σε κατάσταση πανικού".

Είναι σε κατάσταση πανικού. Πότε δεν βγήκαν τόσα ΟΥΦΟ "βουλευτές" να έχουν άποψη για κάτι που δεν καταλαβαίνουν. Και ο Μπένυς δικός τους (και δεν είναι ΟΥΦΟ, πονόκοιλο έχει, όπως εγώ, όταν είχα διαγώνισμα).

This is ΠΑΡΤΑ!
και χρέος στα 10% του ΑΕΠ είναι η συνταγή για ανάπτυξη par excellence.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά τώρα...
ποιός είναι αυτός που υπογράφει το σχόλιο; From Peter Tchir of TF Market Advisors.

παίζει να είναι κατευθυνόμενη... η καταχώρηση γιατί έχουν παντού ανθρώπους τους, ειδικά στο zerohedge

το zerohedge αφού το κάναμε... πασίγνωστο στην Ελλάδα... έχει ανακαλύψει χρυσωρυχείο με την περίπτωσή μας, αφού όταν βάζει άρθρο για μας έχει καμιά τριανταριά χιλιάδες θεάσεις και εκατοντάδες σχόλια

σε κάθε περίπτωση έχω ξαναγράψει ότι πρέπει να ζητήσουμε πνευματικά δικαιώματα από κάθε αναλυτή, σάιτ, καθηγητή οικονομικών, πανεπιστήμιο, ίδρυμα, σύμβουλο και άλλους που βιοπορίζονται δύο χρόνια γράφοντας άρθρα, μελέτες, διδακτορικά, διατριβές πάνω στην Ελληνική ΤΕΧΝΗΤΗ κρίση

εκτός από τα πνευματικά δικαιώματα που πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση της Ελληνικής και των επιστημών

ήδη μια γερμανίδα, μια Ζέελινγκ έγραψε ότι πρέπει οι γερμανοί να πληρώσουν "φόρο πολιτισμού" μισό σέντ για κάθε χρήση ελληνικής λέξης στο δημόσιο χώρο (π.χ. Idee κοκ.)

το ίδιο έχει πει και ο Ζακ Λάνγκ και ένας γάλλος σκηνοθέτης

@α.

Ανώνυμος είπε...

ενεργοποιούνται τα CDS με τις εξελίξεις;

αυτό ξέχασε να μας το πει ο κος σύμβουλος, που τα ξέρει τόσο καλά...

@α.

archaeopteryx είπε...

Μπορεί αλλενάκι, μπορεί. Και σίγουρα είναι όπως τα λες και ξέρω ότι σου γυρνάνε τ' άντερα που καν το συζητάς. Είδες ποτέ βουλευτή να κουνηθεί για Ο,ΤΙΔΗΠOΤΕ;;; Δυο χρόνια τώρα;

archaeopteryx είπε...

Το σκάκι έχει παίχτες και από τις δύο πλευρές, και όπως έγραφα το πρωί ή χτες, δεν συμφωνούν μεταξύ τους και αυτό πληρώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

και στην υποθετική περίπτωση που ο τζέφρι τα έκανε όλα αυτά τόσο καλά όπως γράφει αυτός, ένας ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ δεν θα βύθιζε συστηματικά τη χώρα ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ στο χάος και στην πείνα για να ενεργοποιήσει το μπαζούκα της εξόδου από την ευρωζώνη

το όπλο της εξόδου από την ευρωζώνη έπρεπε να το είχε παίξει από το 2009 ή αρχές 2010

επομένως δεν γίνεται πιστευτός όσο και να χτυπιέται κάτω, όσους εξωνημένους συμβούλους και να βάζει να γράφουν στα σάιτ

το αν δουλεύει απλώς για την Αμερική για να φουντάρει το ευρώ, δεν ξέρω αν παίζει αλλά δεν είναι και τόσο απλό πλέον, διότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου

@α.

Ανώνυμος είπε...

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,795189,00.html
Βravo Mr. Papandreou!

@α.

archaeopteryx είπε...

ααα... δεν νομίζω ότι έχει τέτοιες άλλες σκοπιμότητες... Αλλο το πόκερ και άλλο τι κάνει αυτός που κάθεται στο τραπέζι.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή έχουμε γίνει η χαρά του ρουμπινί, του ελ εριαν, του σακς, του ρογκόφ, του κρούγκμαν, του στίγκλιτς και της κάθε αδερφάρας που ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!!

ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ!!!

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ!!!

@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

δεν έχω ιδέα εάν ενεργοποιούνται CDS. Ούτε με χαλάει εάν είναι βαλτός ή οχι ο αθρογράφος.

Τελικά το οικοπεδο είναι πολύτιμο, και μπορεί και να μην περάσουν τα αποικιοκρατικά εφ' όσον είμαστε (με συγχωρείς η _όρνη, και μας θέλουν δύο νταβατζήδες...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ !!!

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΥΒΡΙ ΚΑΙ ΣΥΛΗΣΗ ΝΕΚΡΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ !!!

ME TH ΓΑΜΩ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ !!!

@α.

spiral architect είπε...

Διαλ(ι)έχτε!

porta porta είπε...

ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ...
και

ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ.. αν εχουμε ΜΥΑΛΟ.. ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ..


ΠΠ