Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το "υβριδικό" Αποπηγάδι, οι μελέτες, ο κ. Αρνέλλος και τα ...σφάγια


Έχω δει διάφορα παράδοξα, αλλά ότι οι κατσίκες (σφαγμένες προφανώς) εμπλέκονται σε ορνιθολογικές μελέτες, ή σε προστασία της πανίδας από τα φουρφούρια, δεν το ήξερα:

Ο συνεργάτης σας Αρνέλλος Ιωάννης έγγραψε και προς εσάς ότι : "... Έφτασαν στο σημείο να μεταφέρουν νεκρές κατσίκες (στο τέρμα του δρόμου που είχε ανοίξει η εταιρία) για να βιντεοσκοπήσουν τα όρνια να τρώνε"

Την ορνιθολογική μελέτη την έχει συντάξει ο κ. Αρνέλλος και μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ . (αργεί λίγο να ανοίξει το pdf γιατί είναι μεγάλο αρχείο.) Προσέξτε το τρόπο αντιμετώπισης που προτείνει, για την αποφυγή των βέβαιων θανάτων της προστατευόμενης ορνιθοπανίδας, με την τοποθέτηση ποτιστηριών και την απομάκρυνση τάχατες των νεκρών ζώων (της τροφής δηλαδή των πτωματοφάγων από την περιοχή). Μάλλον αυτές είναι οι θέσεις εργασίας (πτωματοσυλλέκτες) που ευαγγελίζεστε μαζί με αυτές των τραμπούκων , που θα κρατούν τους κατοίκους μακρυά από τις επενδύσεις σας. Με τις δεξαμενές που ελπίζουμε να μην γίνουν (καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ) ένα είναι σίγουρο: θα μαζευτούν όλα τα όρνια της Κρήτης στο Αποπηγάδι, που έτσι και αλλιώς έχει δεκάδες καθημερινά. Τώρα πως θα τα εκπαιδεύσει να πίνουν νερό από τις ποτίστρες και όχι από τις δεξαμενές μόνο ο κ. Αρνέλλος ξέρει. Που ισχυρίζεται επίσης ότι τα πουλιά μαθαίνουν να αποφεύγουν τις α/ν!!! Τι άλλο θα γράψετε κ. Αρνέλλο προκειμένου να ικανοποιήσετε τους εργοδότες σας;

Αν κατάλαβα καλά από όλη την αλληλογραφία και τα συνημμένα, ( Υπόμνημα Εταιρίας Υπόμνημα για Αποπηγάδι, χάρτης Δ.Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Γνωμοδότηση 1345, και  Αρνέλλος), ο καλός αυτός άνθρωπος συνυπέγραψε το τμήμα δασικής οδοποιίας στην ΜΠΕ 3 Α/Γ όπου έλεγε ότι δεν έχει ...πολλά αρπακτικά πουλιά στο Αποπηγάδι (έχει...), τα πήραν στο κρανίο οι ντόπιοι, προέκυψε και ότι ο μελετητής βρήκε και δουλειά στην αιολική εταιρία -- τι σας έλεγα στην προηγούμενη ανάρτηση;  Εεεε.... χμμμμ...

Η Transpareny Intenational έφτιαξε παράρτημα για Διαφθορά με θέματα που σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή. Προσωπικά θεωρώ ότι όλη η φασαρία για την Κλιματική Αλλαγή (για το Ανθρωπογενές της, ειδικά) και την άποψη ότι με αιολικά την ...διορθώνουμε, είναι ή διεφθαρμένη ή εξαιρετικά βλακώδης, ή και τα δύο. Αλλά, ξέρω ότι πολλοί από εσάς διαφωνείτε με εμένα. Δεν έχει σημασία. Όταν εμφανίζονται κραυγαλέες μαϊμουδιές (ή μαϊμουνιές, ναι, έχει μαϊμούνια η Κρήτη και κάνουν μαϊμουνομελέτες), στέλνετε και κανένα email....


Στην ΕΟΕ, ως αρχαιοπτέρυξ, τους έχω αδυναμία, και το έχω ξαναγράψει. Τους θεωρώ ίσως τους τελευταίους των Μοϊκανών στην Ελλάδα, νοιάζονται βασικά για το αντικείμενο τους, και ξέρουν ότι τα αιολικά ή αλέθουν πουλιά, ή διώχνουν πουλιά. Με όλο το θάρρος, και ξέρω ότι λέω ακριβώς τα αντίθετα από τον ...Σκάϊ, να τους πω ότι ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν ότι οι ΑΠΕ μειώνουν το CO2. Το ότι το λέει η ΕΛΕΤΑΕΝ ή ο Σκάϊ, δεν είναι "στοιχείο".  Η Γερμανία που είναι τίγκα στα αιολικά (πάνω από 20.000 εγκατεστημένα MW), καλύπτει μόλις το 6,5% της ζήτησης από αυτά, με υπέρογκο σχετικό κόστος, και ΧΩΡΙΣ καμία υποκατάσταση συμβατικής θερμικής μονάδας. Έχει δείξει μείωση σε CO2 από το 1992, αλλά από την αντικατάσταση απαρχαιωμένων μονάδων κάρβουνου της τέως Α. Γερμανίας με σύγχρονες, και με υποκατάσταση κάρβουνου με φυσικό αέριο. Όλοι οι αγωγοί από Ρωσία και Καύκασο πάνε στην Γερμανία (με πρόσφατο τον Nordstream). Η μείωση του Γερμανικού CO2 δεν είναι από ΑΠΕ. Η Γερμανία καίει κάρβουνο, κάρβουνο , κάρβουνο, και μετά την Φουκουσίμα θα καίει περισσότερο. Με πολλή ύφεση, θα καίει λιγότερο. 100.000 αιολικά δεν υποκαθιστούν ούτε μία συμβατική μονάδα.


Τέλος, στα παιδιά στο Αποπηγάδι, εάν σας έχουν πει ότι η αντλησιοταμίευση ξεπερνάει το εγγενές κουσούρι της χαμηλής διαθεσιμότητας των αιολικών σαν είπαν μισή αλήθεια:  Η αντλησιοταμίευση είναι τεκμηριωμένα αναποτελεσματική. Απώλειες. 19% αποτελεσματικότητα, υπάρχει ΜΟΝΟ επειδή επιδοτείται από τον λογαριασμό του ρεύματος. Τα δικαιώματα άνθρακα, εάν ήλπιζαν σε αυτά, τελειώνουν. Κάτω από €8, το Durban είναι πεθαμένο πριν καν ξεκινήσει, και το Κυότο πεθαίνει σε λιγότερο από 12 μήνες. ΜΗΝ τους αφήσετε να βάλουν μπρος να σκάβουν, θα σας μείνουν τα χωματουργικά, ατέλειωτα (εκτός εάν τα κάνετε ποτίστρες για ...παπάκια (να μαζευτούνε και σπιζαετοί)

Σοβαρά, δείτε αυτό το "19% αποτελεσματικότητα"... Δηλαδή, οι φωστήρες της ΡΑΕ να το δουν (αν δεν τους βάλουν σε εφεδρεία...)

13 σχόλια:

nikos είπε...

μη έχοντας πρωί τι να κάνω διάβασα την συνέντευξη του γιωργακη .Παπακωνσταντίνου στην ισραηλινή εφημερίδα Jerusalim Post.. άρες μάρες κουκουνάρες..η . κουκούτσι μυαλό!!

Ανώνυμος είπε...

@ nikos
...Κάνεις λάθος! Για τη διαχείριση υδάτων, επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων, αφαλάτωση κλπ,
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ... NIKOS!
@katalytikos

nikos είπε...

ανακοινώθηκε ότι ..Εγκαταλείπει το σχέδιο "φθηνό ρεύμα από ΑΠΕ" η Google.. μόνο o γιωργακης ..ο γκαντέμης τους έμεινε ...χιχχι

nikos είπε...

@katalytike-το σχολίασα χθες ..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σύνθετο θέμα, με ωραίο υλικό αλλά, δυστυχώς… χρειάζεται χρόνος για να τα διαβάσουμε όλα αυτά.

Η εκτίμηση μου μέχρι τώρα είναι ότι ο Γιάννης Αρνέλλος εκτός από μελετητής, δραστηριοποιείται σε διάφορους χώρους της ελληνικής οικολογίας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=50964948

Οι οικολόγοι Χανίων αναφέρονται για προπηλακισμό κάποιου μέλους τους Αρνέλλου.(3 Ιανουαρίου 2011)
http://pras-cha.blogspot.com/2011_01_01_archive.html

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω στο καπιταλ.γρ οτι όλες οι εισηγμένες εταιρείες έχουν μεγάλες ζημιές , εκτός από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που εχει μεγαλα κέρδη και αυξηση κερδων 56%........ειδες αμα εισαι έξυπνος κρατικοδιαιτος.

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 11:05, θα ήταν λάθος και άδικο να βάλω όλους τους οικολόγους ή όλους τους Πράσινους (ή όλους τους Οικολόγους Πρασινους) στην ίδια κατηγορία.

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι είναι καλοπροαίρετοι, τίμιοι, σωστοί κλπ.

Εκεί που ζορίζει είναι ότι εάν σε μια ομάδα 1000 σωστών ανθρώπων αναδειχθούν 10, και από αυτούς οι 3 είναι εγκάθετοι με ατζέντα, και γνώση της νοοτροπίας των υπολοίπων, το πάνε όπου θέλουν.

Π.χ. σκουπίδια, νερά και τέτοια. Μπουρ μπουρ μπουρ, και κανενας δεν μιλάει για το προφανές (την εκλογίκευση της δημιουργίας σκουπιδιών στο σπίτι) αλλά όλοι καταλήγουν σε αγορασμένα μηχανήματα -- μάντεψε από που! Βρες μου μία οικολογική ομάδα που να φωνάζει κατα της ύπαρξης εμφιαλωμένου νερού (και να ψάξει την προέλευση της ανάγκης). Μέχρι το 1990, ΔΕΝ είχαμε εμφιαλωμένο νερό στην Ελλάδα.

Ασε τις ΑΠΕ... Και εγώ πέρασα φάση που φαντασιωνόμουν απεξάρτηση σε βουκολικό χωριό. Πως από αυτό πήγαμε στο Project Helios για να ηλεκτροδοτούμε τους Αμπελόκηπους θέλει ΠΟΛΛΗ πράσινη οικολογία...

Όσο για τον κάθε Αρνέλλο... Σκέψου. Αν επώνυμα έβριζα τις ΑΠΕ, δεν θα ήμουν ο ιδανικό, μετά 2 χρόνια βρισίματος, να προμοντάρω το Project Helios;;; Ή νομίζεις ότι δεν μπορώ να φτιάξω 10 άρθρα υπερ του Helios; Και αν ήμουν γνωστός σαν λάβρος κατά των ΑΠΕ, θα έλεγαν "να κι αρχαιοπτέρυξ στηρίζει το Helios. Αν με δεις να γράφω χετικά, κατά 90% τα έχω πιάσει. Με κατάλαβες;

Σαν να βάζεις τους σοσιαλιστές να φορολογούν τον φτωχό, και τους δεξιούς τον πλούσιο.

nikos είπε...

archaeopteryx- άνοιξες πρωί πρωί τόσα θέματα ..που υποχρεωτικά θα αφήσω αυτά που έχω και προγραμματίσω ..και σου ανέφερα ..χιχχι

archaeopteryx είπε...

11:50, γραφουν νόμους, για να εισπράττουν από εμάς. ΔΕΝ έχω πρόβλημα να βγάζει λεφτά η ΤΕΡΝΑ, έχω πρόβλημα με το να βγάζει λεφτά πουλώντας μου κάτι που δεν θελω, επειδή αυτοί υπαγόρευσαν έμμεσα ή άμεσα, οι ίδιοι ή κάποιο αφεντικό τους, τον Νόμο. Η μεγάλη Πουστιά είναι ότι το κάνουν "Νόμιμα" με 300 γίδια που υπογράφουν ό,τι τους πουν ή ό,τι τους χαμογελάσουν.

Ανώνυμος είπε...

Για το ίδιο θέμα υπάρχουν επιπλέον στοιχεία και σχόλια στο Παρατηρητήριο Αιολικής Ενέργειας:

http://windwatch.gr/kriti

http://windwatch.gr/forum/t-207595/aiolika-parka-kai-agria-poylia

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε συμφωνώ οτι είναι μεγαλη αλητεία το να μας επιβάλουν να τους πληρώνουμε. Και η αλητεία γίνεται τεράστια αφού καταστρέφουν τα "μοναδικά" σε ομορφιά ελληνικά βουνά στο όνομα των κλιματικων αλλαγων.

Ανώνυμος 11:50
(καλο εεε)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα!! Αρχαιοπτέρυγα γράφεις ιστορία με τα κείμενά σου! Η Σωκρατική ειρωνία στην αποθέωσή της! Συγχαρητήρια! Πραγματικά μόνο ένα κοφτερό μυαλό μπορεί να το κάνει, χωρίς να μπορεί να του πει κανείς κουβέντα! ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΣΟΥ, κυρίως γιατί δεν έχω τον χρόνο να κάνω την πολύτιμη δουλειά που κάνεις!

nikos είπε...

ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2011/12/blog-post.html