Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Χαμογελούν, ελπίζουν και καίγονται (για το Helios)


Ααα... δεν πρόκειται να το γυρίσω σε καφενείο dealing room, αλλά μετά μια εβδομάδα "παρεμβάσεων" κάποιος αγοράζει και κάποιος χώνει (ή προσπαθεί, δεξιά) ομόλογα. Τα γραφήματα αυτά είναι €€€€ και $$$$$ που πηγαινοέρχονται με ταχύτητες ηλεκτρονίων γύρω γύρω από τον πλανήτη, τόσο χρήμα να βολτάρει και εγώ να κοιτάω... Το τι θα κάνουν οι αφέντες θα το μάθουμε. 'Ενα συμπαθητικό αρθράκι για το διήμερο που πέρασε, στο Bloomberg.  Για να δούμε πόσο θα κρατήσει. Η frau λέει ότι δεν θα κρατήσει, αλλά τελευταία όλοι λένε τα αντίθετα από ότι κάνουν.

Μου είπαν ένα δύο γνωστοί "μήπως να πουλήσουν κάτι δικαιώματα άνθρακα" που έχουν...  Τώρα, στα 9,3; τους λέω... Ωστόσο οι Αλαμανοί πορεύονται ακάθεκτοι με το Helios. Και να σας πω τι άλλο έμαθα, "καρατσεκαρισμένο". Έχουν πρόβλημα τα Γερμανικά εργοστάσια φωτοβολταϊκών και καίγονται να χώσουν και αυτοί πανέλα. Αυτό είναι το Project Helios. Μόνο αυτό. Να μην με λέτε συνωμοσιολόγο...

Και ποιός θα πληρώσει το Helios; Μα εμείς, φυσικά...

"Ε, προφανώς! Η δουλειά είναι στημένη καλά (προσέθεσε ο spiral architect)

Το νομοθετικό πλαίσιο,(3851/10, 4001/11) οι προδιαγραφές, τα τεχνικά και γραφειοκρατικά θέματα, ακόμα και το σπάσιμο της ΔΕΗ σε θυγατρικές και του ΔΕΣΜΗΕ σε καθαρό διαχειριστή δικτύου και trader είναι copy-paste από Γερμανία. Και εκεί τα ίδια ισχύουν και εκεί στον διαχειριστή του δικτύου (ΔΕΗ) πας για αίτηση σύνδεσης και στον εκεί ΔΕΣΜΗΕ για συμβόλαιο πώλησης ενέργειας.

Μόνο που με το HELIOS πετούν την "μαρίδα" έξω, αγοράζοντας σε χονδρική από τα "θεριά" που θα έλθουν εδώ.  Θα πληρώνουμε τα swaps της ενέργειας και θα "αγοράζουμε" τον εξοπλισμό, την επέκταση και ενίσχυση των δικτύων.

Όσο για "συγγνωστές πλάνες" κλπ παρόμοιους όρους, (που ρώτησε κάποιος ανώνυμος μερικές αναρτήσεις πιο πίσω) ποιος τρελλός θα κινήσει νομική διαδικασία για μια πανευρωπαϊκή και καλά στημένη απατεωνιά? Αφού το δικαστήριο δικό τους είναι!"

Οι απόψεις της frau για το Project Helios, εδώ.

Το σκαρίφημα είναι τα spreads  Αυστρίας, Γαλλίας και Ιταλίας που έπεσαν σήμερα. Και τα δικά μας, από 3.100 στα 2.500. Ανύπαρκτη η δική μας αγορά. Να ένας τρόπος που μας έχουν από τα balls.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα φωτοβολταϊκά οι Γερμανοί θα τα χώσουν εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος.

Ο λόγος απλός. Υπάρχει υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά και σύντομα θα πέσει και άλλο η τιμή καθώς μπαίνουν κινέζικα εργοστάσια on line.

Δεν είναι καιρός για μεγάλα κόλπα τύπου Ηλιος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε το Ηλιος

η καθυστερημένη «έκπληξη» του Παπακωνσταντίνου για την πραγματική αδυναμία εξαγωγής «ελληνικής ενέργειας» και η δηκτική ανακοίνωση του Σ.Κουβέλη, για την «έκπληξη» του πρώτου

πρόθεση των συγγραφέων είναι να προτείνουν λύσεις για την πραγματική ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, και την υλοποίηση ουσιαστικών συνεργασιών με όφελος και για τις δύο πλευρές, αλλά και για τους Έλληνες παραγωγούς, που μέχρι σήμερα δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα Ήλιος.

spiral architect είπε...

ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε το Ήλιος ...

Ε, προφανώς! Η δουλειά είναι στημένη καλά.
Το νομοθετικό πλαίσιο,(3851/10, 4001/11) οι προδιαγραφές, τα τεχνικά και γραφειοκρατικά θέματα, ακόμα και το σπάσιμο της ΔΕΗ σε θυγατρικές και του ΔΕΣΜΗΕ σε καθαρό διαχειριστή δικτύου και trader είναι copy-paste από Γερμανία. Και εκεί τα ίδια ισχύουν και εκεί στον διαχειριστή του δικτύου (ΔΕΗ) πας για αίτηση σύνδεσης και στον εκεί ΔΕΣΜΗΕ για συμβόλαιο πώλησης ενέργειας.

Μόνο που με το ΗΛΙΟΣ πετούν την "μαρίδα" έξω, αγοράζοντας σε χονδρική από τα "θεριά" που θα έλθουν εδώ.
Θα πληρώνουμε τα swaps της ενέργειας και θα "αγοράζουμε" τον εξοπλισμό, την επέκταση και ενίσχυση των δικτύων.

Όσο για "συγγνωστές πλάνες" κλπ παρόμοιους όρους, (που ρώτησε κάποιος ανώνυμος μερικές αναρτήσεις πιο πίσω) ποιος τρελλός θα κινήσει νομική διαδικασία για μια πανευρωπαϊκή και καλά στημένη απατεωνιά? Αφού το δικαστήριο δικό τους είναι!

spiral architect είπε...

Mονόπολη παίζατε όταν ήσασταν μικροί?

spiral architect είπε...

Όχι ρε π....η μου!
Άλλη Μπιρμπίλω μας έκατσε!

Διάβασε εδώ συνέντευξη του ακατανόμαστου σε περιοδικό περι του project "ΗΛΙΟΣ"!

Λάθος ερωτήσεις (προφανώς από άσχετο) και κατευθυνόμενες απαντήσεις απο τον "σχετικό"!

Τι για απηρχαιωμένα δικτυα λέει, τι για εξαγωγές ενέργειας, τι για διαμάχες ΔΕΗ και ιδιωτών, τι για το φέσι του ΔΕΣΜΗΕ ... και της πουτ@ν@ς το μαγκάλι μέσα είναι!

Aλλά από "(κρυόκωλη) Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη" σκίζουμε μάγκες!

Φτου ρε π....η μου, με τι μ@λ@κες μπλέξαμε!

nikos είπε...

τα σκυλακια σημερα ξεσαλοσαν http://www.megatv.com/article.asp?catid=14680&subid=1&puborgid=28126425

spiral architect είπε...

Το να προσπαθείς να ντύσεις ένα ψέμα με εξωφρενικά μαθηματικά και φυσική και - αν δε σού βγαίνει - με εξωφρενικά οικονομικά στηριγμένα σε εξ ίσου εξωφρενικά μαθηματικά, θα ήταν κωμωδία, αλλά δυστυχώς καταλήγει τραγωδία για την ύπαρξή μας, την επιβίωσή μας και τη φύση που στο όνομα της τελευταίας κόπτονται όλοι!

Στο διάολο όλοι
(ρε που καταντήσαμε ...)

spiral architect είπε...

Kαι για να το διακωμωδίσουμε κομματάκι ... ένας ΗΛΙΟΣ θα μας σώσει!
(ή μήπως όχι?)