Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Να διαπραγματευτούμε σαν ομάδα PIIGS. Ομαδικό this is Πάρτα.


Οι Ευρωπαϊκές χώρες που χρωστάνε (χαρακτηρίζονται σαν PIIGS) θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κοινό μέτωπο και συλλογική διαπραγματευτική θέση.

Την περασμένη εβδομάδα ο κόσμος είδε την αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής κρίσης στην Ευρώπη. Η έλλειψη πολιτικού οράματος και η αδυναμία λήψης πρωτοβουλιών από τους Ευρωπαίους ηγέτες έφτασε στο όριο...

...Πώς μπορούν τα PIIGS να επηρεάσουν τις εξελίξεις Η αδυναμία μας είναι η δύναμή μας.  Η στάση πληρωμών από μία μόνη χώρα θα κάνει ζημιά στην ευρωζώνη, αλλά η ευρωζώνη θα την αντέξει. Η  συντονισμένη στάση πληρωμών από όλα τα PIIGS θα την τέλειωνε. Από Βόρεια Κορέα θα γινόμαστε υπερδύναμη.

...Μόνο με συντονισμένες ενέργειες θα είχαμε την διαπραγματευτική δύναμη, που δεν έχουμε μεμονωμένα (και που μας μετατρέπει σε ζητιάνους).

...Τα δυσάρεστα μέτρα θα είναι αναπόφευκτα, αλλά εάν οι πολίτες των PIIGS αισθανθούν ότι έχουν λέγειν στην λύση και ότι τα εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται, τα μέτρα θα είναι πιο εύκολα αποδεκτά.  Εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και την Ιταλία θα βοηθήσουν δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να εκφραστεί για το μέλλον του.

...Επαφίεται σε εμάς να βρούμε αποτελεσματικό τρόπο διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη.  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο δεν πρόκειται να μοιράσει τίποτα σε εμάς από αλληλεγγύη, εάν δεν αναγκαστεί.  Και η Κρίση κτυπά την περιφέρεια περισσότερο από το Κέντρο.


Το πλήρες κείμενο στο http://www.irishtimes.com/newspaper/opinion/2011/1114/1224307524795.html

7 σχόλια:

porta porta είπε...

ρε συ μη βαζεις τα ΑΠΛΑ... με τα απλα μπερδευονται χειροτερα !!

βαλε καμια φορμουλα... τσ τσ τσ


α. αντε να το παω Οικονομικα μονο..
ΠΟΙΟΣ ειναι αυτος ο οποιος μπορει να κανει ουσιαστικα κονε με αλλες δυναμεις GIIPS ? Κατ αρχην πολιτικα..

β. Θα ειναι ΓΝΩΣΤΗΣ ? Ποιους θα εχει συμβουλους ? Εαν οι αλλοι GIIPS ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ο δικος μας θα εχει τα κοτσια να ΜΑΘΕΙ η θα λεει μαλακιες ??

δε συνεχιζω, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ και την εχω πει πολες φορες και σε παραλλαγες της.

Λες σε μια.. μωρη Ευανθια.. ΓΙΑΤΙ δεν ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ οι ΕΛληνες Κατοχοι Ομολογων να κανουν ΓΙΝΑΤΙ - ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ ?? και να συναινοηθουν με αδερφες "εταιριες" GIIPS ??

Ειναι τοσο λαρζ και μαλακες ? ΦΥΣΙΚΑ.. other people money...
:)


ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Μπά περίεργα ..ενδιαφέρυσα λύση!!
Μόνον και μόνον για να μπορώ να βλέπω φάτσες ΓερμανοΑυστριακοΟλλανδών σε γραφεια της TUI να τούς ανακοινώνεται ότι κατα τίς μελλοντικές θερινές τους διακοπές πρόσβαση σε παραλίες είναι επιτρεπτή μόνον μέσω..Λιβύης Αιγύπτου ,Τυνησίας καί λοιπών άρτι εκδημοκρατισμένων χωρών...
χαχαχα!
Θα άξιζε μιά προσπάθεια..όντως!!!

ό παγωτατζής

ΥΓ ΠΠ δεν χρειάζεται να είναι γνώστης..αθλητής ασκήσεων εδάφους της ανοργάνου χρειάζεται..με εξειδίκευση στά flip-flops
Tό τέλειο 10άρι...

spiral architect είπε...

Σίγουρα, από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Το θέμα είναι πως να πειστούν όλα τα PIGS να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή αντεπίθεσης.

Eδώ είναι το ζητούμενο ...

nikos είπε...

Ο νεος μας παπα... πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στη διαδικασία ερευνών για υδρογονάνθρακες στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη καθώς και στο πρόγραμμα “Helios”, ως δύο από τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά τομείς που δε σχετίζονται άμεσα με τη δημόσια εξυγίανση και τη διαχείριση του δημοσίου χρέους, δεν αλλάζουν εύκολα τα μυαλά ..και η υποχρεώσεις έναντι της διαπλοκής !!

nikos είπε...

προσωπικά παρακολουθώ και θαυμάζω(???) την προπαγάνδα τον καθεστωτικών ΜΜΕ και "συνδικάτων" γύρο από την ..."κατασκευάσει" της μονάδα «Πτολεμαϊδα 5» (για την ανάθεση της οποίας έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός) ..δλδ .θα τινάξουν στον αέρα τον ΑΗΣ -ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑς και ΑΗΣ -ΚΑΡΔΙΑς Ισχύς 2000MW . για να κάνουν καινούργια 630 .. αυτό θα πει "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.. πρόοδο και ...Επένδυση"ΧΙΧΧΙ

nikos είπε...

και η ύφεση καλά κρατά στο -6,5% για το δεκάμηνο ..για να δούμε πότε θα το ανακοινώσουν επίσημα

bob είπε...

λετε να δουμε κατι τετοιο?

http://www.youtube.com/watch?v=tX-k9m3Qtx0

η νοικοκυρα η μερκελ θα παθει σοκ...