Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Για να το λένε και οι ξένοι, πάει να πει ότι έγινε πραξικόπημα.


Μου λένε οι παλαιότεροι, ότι επί Χούντας, αν ήθελες να μάθεις τι γίνεται, έπρεπε να βρεις καμιά ξένη εφημερίδα ή να ακούς ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σήμερα, οι New York Times το λένε ωμά:

Έγινε πραξικόπημα στην Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό την προστασία του ...ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε τον περασμένο μήνα η λεγόμενη Ομάδα της Φρανκφούρτης, ή "Groupe de Francfort (GdF)", δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού.  Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν.

Και τώρα που πέρασε η κρίση, θα υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση; Μάλλον όχι. Τώρα που το έστησαν, ιδίως οι Γερμανοί, με την δικαιολογία ότι αυτοί πληρώνουν, δεν πρόκειται να το αφήσουν. Ωστόσο η "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν έχει υπάρξει ακριβώς λαοπρόβλητη. Τα δημοψηφίσματα είτε δεν έγιναν, είτε έγινα και ξανα-έγιναν μέχρι να βγει το ποθητό αποτέλεσμα και οι λαοί της Ευρώπης πότε δεν ήταν ευτυχείς να ανταλλάσσουν την εθνική κυριαρχία τους για περισσότερη "ενότητα".

Από την Αμερικανική προοπτική [λέει ο συγγραφέας του άρθρου], η συγκεντρωτική και μη δημοκρατική Ευρώπη είναι προτιμότερη από άλλη μία ύφεση, και για την παγκόσμια οικονομία θα ήταν καταστροφική μία έξαρση εθνικισμού. Αλλά αυτό είναι εύκολο να το πει η Αμερική, αφού δεν διακυβεύεται το δικαίωμα των Αμερικανών για αυτοδιάθεση.


Δείτε όλο το άρθρο: New York Times. Η δικιά μου άποψη για την παγκόσμια οικονομία, ή την Αμερικανική μη-ύφεση, ή τις εκλογές του Ομπάμα, (ιδίως για αυτές) είναι αυτή που διατύπωσε ο Καραϊσκάκης (που ρώτησε τον αποτέτοιο του και του είπε "Όχι").

3 σχόλια:

porta porta είπε...

θα αφιερωσω αυτο...

http://www.youtube.com/watch?v=4XRDaVEEEeE&feature=related

WELCOME TO THE MACHINE - Pink Floyd

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είναι αυτό που έγινε η πεμπτουσία της "Ευρώπης των λαών" μαζί με την ¨Ευρώπη της αλληλεγγύης" καπάκι????????

Ακούς εκεί πραξικόπημα!!

Orestios

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς τι κάνουμε;

Υπάρχει η διάθεση "don't get mad, get even";

Οχι βέβαια. Η κατάσταση θυμίζει Πολυτεχνείο 1973, όταν έξω μαζεύονταν άρματα και μέσα συζητούσαν για τα.....Κολχόζ.

Για κάποιο περίεργο λόγο η λέξη κουραδόμαγκες έρχεται στην σκέψη ξανά και ξανά.