Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Είστε μπερδεμένοι; Και εγώ.


Έχουμε μάθει να βλέπουμε τα πράγματα απλοϊκά: «Ναι ή όχι», «άσπρο ή μαύρο», «πράσινο ή μπλε ή κόκκινο». Αυτό το έρμο το «πράσινο ή μπλε ή κόκκινο», ή μας ζαλίζει από τον καιρό του …Ιουστινιανού. Και ο κόσμος έτσι είναι, δεν αλλάζει εύκολα, και χωρίς παιδεία, και, δυστυχώς, τα παραμύθια των πολιτικών, σε δύσκολους, καιρούς δεν πιάνουν.

Ας πάρουμε τους Έλληνες πολιτικούς που γνώρισε η μεταπολεμική ή η μεταπολιτευτική γενιά. Οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν αυτό που τους λένε οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, 3-4 Έλληνες επιχειρηματίες και 3-4 καναλάρχες (με την όποια μεταξύ τους επικάλυψη). Άντε και κανένας Γάλλος ή κανένας μικρός. Αυτό που νομίζω έζησε ο …Καραμανλής ο Β’ είναι ότι του πέρασε από το κεφάλι να …παρεκκλίνει από την φόρμουλα. Αυτό που ζούμε από το 2009 ή 2010 είναι ότι μάλλον δεν συμφωνούν μεταξύ τους οι Αμερικάνοι με τους Γερμανούς. Όσο για τους καναλάρχες και τους επιχειρηματίες και αυτοί έχουν αρχίσει να … μπερδεύονται. Απλά, γιατί ο καθένας έχει την δική του εκδοχή της σωτηρίας, και αυτά που μας σερβίρουν είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.


Έγραψα, σε ένα σχόλιο στην Ζάχαρη, τι πιστεύω γίνεται, γενικώς και αορίστως με τις αγορές και το ..δημοψήφισμα, και έχω αρχίσει να φοβάμαι που κανείς, μα κανείς, δεν έχει προϊδεάσει τον κόσμο, που εν τω μεταξύ κουρδίζεται και σύντομα θα απελπίζεται, ότι του έρχεται πρωτόγνωρη (για αυτόν) φτώχεια. Αποταμιεύσεις, συντάξεις, μισθοί και τέτοια μικροαστικά, φοβάμαι θα πάνε περίπατο. Αν είχαμε μέσα σε αυτή ή την όποια Κυβέρνηση κάποιον που να προετοίμαζε τα πράγματα για …δύσκολους καιρούς, ουσιαστικά, και όχι μόνο επικοινωνιακά, ίσως να είμαστε λιγότερο μπερδεμένοι σήμερα, και λιγότερο απελπισμένοι, αύριο.

Την πρώτη φωτό την πήρα από εδώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να διαμαρτύρονται και οι Πράσινοι Οικολόγοι για το δημοψήφισμα μάλλον την Μέρκλελ θα ενοχλεί

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΚΗΣ:
Το δημοψήφισμα συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρί για τον λαό

spiral architect είπε...

Oι εξελίξεις τρέχουν, ούτε το ίντερνετ τις προλαβαίνει!

Κινέζικη κατάρα:
"Εύχομαι να ζήσεις ενδιαφέροντες καιρούς!"

Ήδη τους ζούμε ...

spiral architect είπε...

... ασε που προσωπικά δεν νομίζω ότι θα γίνει κανένα δημοψήφισμα.
(εδώ ξεπεράσαμε τον σουρεαλισμό των Μόντυ Πάιθον)

spiral architect είπε...

... γιατί έκανε ευχή ο ακατονόμαστος!
(προσοχή στο λινκ μη σας κάψει την κάρτα γραφικών)

Ζάχαρη είπε...

απλως μπλοφα στην μπλοφα ...αλλα ποσο πια;υπαρχει και η υποκαταναλωση,η ελπιδα του εργαζομενου.

archaeopteryx είπε...

Τι να πω... μετά την δήλωση Μητσοτάκη, σκέφτομαι ότι ...κακώς δεν στηρίζω ΓΑΠ (αλλά μετά σκεφτομαι τον νόμο Μπιρμπίλη και τα λεφτά που υπάρχουν και μου ...περνάει)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω καθόλου μπερδεμένοι δεν πρέπει να είμαστε.

Πρώτα πρέπει να πέσει η εγκληματική εντολοδόχος κυβέρνηση και το ερώτημα ευρώ ή δραχμή δεν περιμέναμε τον τζέφρι να το ανακαλύψει για λογαριασμό μας, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΨΕΙ!!!

Το δημοψήφισμα σε ΠΡΩΤΟ επίπεδο το χρειάζεται για να αποσπάσει την προσοχή μας με ατέρμονες συζητήσεις και να κερδίσει χρόνο και να διασωθεί πολιτικά ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ.
Χθες στη βουλή μίλαγε για αρκετή ώρα και εξηγούσε τι είναι πατριωτισμός και εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη λέξη "ΜΙΑΣΜΑ" που χρησιμοποιούν οι Έλληνες τελευταία...

Σε ΔΕΥΤΕΡΟ επίπεδο, για δημοψήφισμα μίλησε αφού γύρισε από την αραβομάζωξη της σοσιαληστικής διεθνούς, όπου είπε ανήκουστα πράγματα (η Κρήτη έχει δεσμούς με μουσουλμάνους και η αραβική άνοιξη των σφαγών είναι το πρότυπό του!!!) απόλυτα συνεπή όμως με την οθωμανοφιλία και αραβολαγνεία του.

Αν ονειρεύεται να αποσπάσει την Ελλάδα από το φυσικό της χώρο για να την προσαρτήσει στην Οθωμανία ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ !!!
(μην τα μπλέκουμε με ευρώ και ευρωζώνες αυτά λοιπόν)

Το ερώτημα για το δημοψήφισμα θα έπρεπε να είχε τεθεί με λογική και μετριοφροσύνη από έναν ειλικρινή πρωθυπουργό πριν τα μνημόνια και το δντ.
Πριν από ένα χρόνο λοιπόν!!!

Οτιδήποτε εκπορεύεται όμως από τον εκβιαστή καθ΄έξιν και κατά σύστημα, απορρίπτεται εκ προοιμίου.

Ας καθαρίσει πρώτα το τοπίο από αυτούς, για να πάμε προς εκλογές και τοτε θα υπάρχουν πολλές επιλογές να διαλέξουμε.

@αλλενάκι