Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

H κα. Μέρκελ (και το Bloomberg) απαντούν στον κ. Τσιπουρίδη


Αχ βρε κύριε Τσιπουρίδη με τις δηλώσεις σου... Δεν μ' αφήνεις να κάνω καμιά δουλειά...

Δες τι λέει για σένα (για αυτά που λές) η Φράου στο ReutersΟκτώ φορές πιο ακριβό το φωτοβολταϊκό ρεύμα από το κανονικό από κάρβουνο... και τώρα, οι Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, στριμωγμένες για μετρητά, και αντιμέτωπες με δανειακές κρίσεις και εύθραυστες οικονομικές αναπτύξεις, μειώνουν την υποστήριξή τους στα ηλιακά, για να μειώσουν το κόστος της παραγωγής τους και να κάνουν την βιομηχανία τους πιο ανταγωνιστική.

Και πόσο δίνουμε εμείς φωτοβολταϊκή ταρίφα;  €350/MWhr; 400; 500; Δες τι δίνει η Γερμανία παληκάρι μου: 180-245, και έχουν και χειρότερο ήλιο από εμάς, εμείς θα έπρεπε να είμαστε πού;  Στα 2/3;  Στα μισά;  Πες μου! Μήπως δεν το μετέφρασα σωστά; Δες και την Τουρκία που έχει τον ίδιο ήλιο με εμάς... Και η ίδια κοροϊδία και στα αιολικά... Έχεις αιολικά με €40-50/MWhr;  Με όλα μέσα;  Δεν έχεις. Τι συζητάμε;

Για να έχεις βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει πρώτα απ' όλα να έχεις ανάπτυξη. Για να έχεις ανάπτυξη, πρέπει να να μην ψοφολογά ο κόσμος της πείνας. Για να είναι βιώσιμη η ανάπτυξη, δεν πρέπει να είναι μόνο με δανεικά και με αρπαχτές. Θες και περιβαλλοντικά; Τρέχα να δεις την Ικαρία και ρώτα τους ντόπιους πόσο πάει το μεγαβάτ! Δες και τι σου λέει το Bloomberg για το CO2 σου:


Υπερτιμημένες Γερμανικές εισαγωγές προωθείς, σύντροφε, υπερτιμημένες και επιδοτούμενες από λαϊκό υστέρημα... Παράτα τα, και έχουμε και εμείς εγγονάκια...

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

χμμ... μέχρι να το ανεβάσω, είχε πέσει το CO2...

Δεν θα σταματήσω να γράφω μέχρι να πάει στο ΜΗΔΕΝ

Ανώνυμος είπε...

μικρό το μεροκάματο κι η κάψα μου μεγάλη

grsail είπε...

Όπως ακριβώς το λες: "υπερτιμημένες και επιδοτούμενες από λαϊκό υστέρημα". Έλα όμως που δεν υπάρχει φωνή, κανάλι ή κάτι τέλος πάντων που να ενημερώνει σωστά το κοινό. Οι διάφοροι "πράσινοι" ή "φούξια" δημαγωγούν ιδιοτελώς και τυφλώνουν τους πολίτες.
.

archaeopteryx είπε...

περίμενε να έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ του Ιανουαρίου...

Ανώνυμος είπε...

Επισης στη Γερμανια αναμένετε περαιτέρω μείωση 6-9% !!!!!! feed in tariff τον Ιούνιο 2012, που θα εξαρτηθεί όμως απο την επεκταση του 6μηνου Οκτωβρίου 2011-Απριλιου 2012.
-----
the Federal Ministry for the Environment, Nature Protection and Nuclear Safety (BMU) has defended the EEG solar feed-in scheme and its recent amendments, saying they were already proving effective in cutting costs.
" Stable development of the EEG surcharge, or apportionment, shows that our objective of a further increase to at least 35% by 2020 is feasible and that the measures we have taken to limit costs are effective,” Federal Environment Minister Norbert Röttgen
-----
παρεπιπτοντος
According to various media sources, E.ON AG lodged a constitutional complaint with the Federal Constitutional Court (BVerfG) alleging an infringement of its fundamental rights due to the uncompensated shut down of some of its nuclear power plants under a 3 Month Moratorium for German Nuclear Power Extension and the following restriiton of the operating times as part of the accelerated nuclear power phaseout.
ΤhW