Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στην Ισπανία κόβονται οι επιδοτήσεις, στην Ελλάδα αυξάνονται


Σε όλο τον κόσμο κόβονται οι επιδοτήσεις και στην Ελλάδα, όχι μόνο αυξάνονται, αλλά Σκάϊ και οι πρασινολαχανί  κλαδικές οικοιστοσελίδες συνεχίζουν ακάθεκτοι την υποστήριξη της κλοπής. Σε καιρό που οι απλήρωτοι λογαριασμοί αυξάνουν, και πριν ακόμα πιάσει για τα καλά η κρίση. Που ζείτε ρέεεε;

Οι πράσινες επιδοτήσεις δεν είναι για "ανάπτυξη",  είναι για φορολογία του κόσμου και της βιομηχανίας υπέρ Γερμανικών, Ισπανικών και Δανέζικων εξαγωγέων και των εδώ πλασιέ τους. Οι προωθητές τους απλά υποθάλπουν έγκλημα. Οι πολιτικοί που τα εγκρίνουν και τα υπογράφουν είναι τσιράκια και γιουσουφάκια. Το έγκλημα έχει αποκαλυφθεί, και είμαστε θεατές και θύματα.

Περιμένω την Ελεταέν, τον ΔΕΗ Ανανεώσιμες και την ΤΕΡΝΑ με την ΡΑΕ να γιορτάσουν τον άνεμο. Περιμένω τα λαμόγια της Βέστας να μοιράζουν γλυφιτζούρια σε σχολεία αφού λαδώσουν την νηπιαγωγό.  Περιμένω αναλύσεις από παπαγάλους ότι ο πλανήτης θερμαίνεται και πρέπει να βάλουμε αιολικά. Δατς ωλ.

7 σχόλια:

niele είπε...

Θα κοπουν και εδω οταν βγει καποιος και πει λεφτα δεν υπαρχουν!
Η απορια μου: αυτο http://trans.dei.gr/dypm/40908/
ποιος θα το πληρωσει, ο νεος χρεωμενος ΑΔΜΗΕ? Στην κοσμαρα τους ολοι ειναι μου φαινεται

vildanden είπε...

Για αν ακριβολογούμε, δεν αυξάνονται οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ (ήταν ήδη στα ύψη...), αλλά το κόστος που μετακυλίεται στον πελάτη. Και έπεται και συνέχεια!

spiral architect είπε...

@niele
Tην (τέως καθετοποιημένη) ΔΕΗ την έχουν κυριολεκτικά ξεσκίσει, για να κάνουν τη μπίζνα τους!
Μέχρι πότε όμως?

spiral architect είπε...

... δες πόσο καθετοπιημένη είναι ΑΚΟΜΑ η EdF στη Γαλλία!
- Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι της EdF
- Η Παραγωγή είναι της EdF
- Η Μεταφορά είναι της EdF
- Η Διανομή είναι της EdF
- Η Εμπορία είναι της EdF

και αν παρεισφρήσει κάποιος τρίτος ... μαύρο φίδι που τον έφαγε!

Ζήτω (ξανά!) η "ελεύθερη αγορά"!
(ρε δε γ....στε καλύτερα!)

spiral architect είπε...

Σήμερα το πρωί αναφέρθηκε αυτό το άρθρο στο ραδιόφωνο του Σκάι (Σιδέρης) στην εκπομπή του Πορδοσάλτε και η απάντηση (μέσες-άκρες) του τελευταίου ήταν "να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ για να φτηνήνει το ρεύμα!"

Tης π...ας τα εννιάμερα και του κ@λου τα σαράντα!

spiral architect είπε...

Bάλε και συ μια ανεμογεννήτρια στο ... αυθαίρετό σου!
(και ότι "κάτσει" για 25 χρόνια)

Τώρα μπορείς και συ!

Πόσο μ@λ@κ@ς μπορεί να είναι κάποιος να υπογράφει συμβόλαιο πώλησης ΗΕ απο ΑΠΕ για 25 χρόνια, χωρίς να βλέπει τα ... ψιλά γράμματα? Πόσο?

niele είπε...

Οι Γαλλοι το πανε τελεια. Αλλωστε ποιος θα αγοραζε πυρηνικο εργοστασιακι (EDF 90% πυρηνικη, Γαλλια 78% πυρηνικη). Ενω μια μοναδουλα λιγνιτη τσαμπα, ενα επιδοτημενο φουρφουρι ειναι τελειες "επενδυσεις". Μην ανησυχεις @spiral architect, σε λίγο και η ΔΕΗ, μικρη μεγαλη ΑΔΜΗΕ κτλ κτλ θα ειναι της EDF!'Η τουλαχιστο σε αυτο το σεναριο να ελπιζουμε, γιατι αν την αγορασουν γερμανοι...φεξε μου και γλυστρησα, κυριολεκτικα.