Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κυβέρνησις Τσιριμώκου σήμερον


Τι θα κάνει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου με την βοήθεια του Τσιριμώκου Κουβέλη που δεν έκανε από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα;

Γιατί οι Σαμαράς-Βενιζέλος, μαζί ή χωριστά, δεν "επαναδιαπραγματεύτηκαν" αυτό που υπέγραψαν φαρδιά-πλατιά;  Έχουν περισσότερη ή λιγότερη λαϊκή εντολή σήμερα από ότι πριν ένα τρίμηνο;

Τι διαφορά έχει ο Κουβέλης από τον Τσιριμώκο του 1965;  Να σας θυμίσω τι ήταν ο Τσιριμώκος; "Μόλις, όμως, μία εβδομάδα μετά, όταν παραιτήθηκε ο Νόβας μη λαμβάνοντας από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης, ο Ηλίας Τσιριμώκος κλήθηκε καθ' υπόδειξη συναδέλφων του στ' ανάκτορα, όπου λαμβάνει εντολή από τον βασιλιά για σχηματισμό κυβέρνησης". Βολικός και πρόθυμος δήθεν αριστερός ήταν και ο Τσιριμώκος.

Τι έκανε ο Mr. Φούσκα ΧΑΑ 2000, από τον Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα και τώρα γράφει ανυπόγραφα νον-πέηπερς;  Δεν διάβαζε εφημερίδες ο Παπαδήμος;  Δεν είχε ο Παπαδήμος  την αμέριστη στήριξη Βενιζέλου-Σαμαρά;  Ή διαφωνούσαν τότε και συμφωνούν σήμερα;

Εγώ, κύριοι και κυρίες, περιμένω ότι απόψε το βράδυ θα πέσουν τα προσχήματα και θα κάνουν Κυβέρνηση οι σύγχρονοι εκλεκτοί των σημερινών ανακτόρων, με τον σημερινό Τσιριμώκο. Δεν θα είναι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο προσβλητικό ή πραξικοπηματικό από ότι τον Αύγουστο του 1965, ή τον Νοέμβριο του 2011. Οι Τσιριμώκοι φτιάχνουν πολιτική αστάθεια. Οι σοβαροί παραιτούνται και η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Η εικόνα είναι από το Αστρολογικό Ιστολόγιο της Ουρανίτσας, χαχαχαχάααχαχα!  Έχει και αστρολογικό προφίλ του Τσίπρα...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουβέλης έχει 19 βουλευτές
Ο Καμμένος έχει 33 βουλευτές

Μην είσαι σίγουρος ποιος θα είναι ο Τσιριμώκος απόψε

archaeopteryx είπε...

Νομίζω ότι δεν τον έχουν καλέσει τον Καμμένο και χτες είπε τους όρους του:

"...επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση:

1) Αμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε όλη την επικράτεια.

2) Αμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας από το ελληνικό κράτος.

3) Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974.

4) Καταγγελία δανειακών συμβάσεων, επί τη βάσει αρχών που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

5) Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και έλεγχο του "πόθεν έσχες" του πολιτικού κόσμου από το 1974 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικών, ενώ οι έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από τους ίδιους τους πολιτικούς».

6) Ενημέρωση του συνόλου της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα, για κάθε τι που υπέγραψαν, και, όπως είπε, υπάρχουν έγγραφα που υπογράφτηκαν από κυβερνητικά στελέχη, χωρίς, όπως υποστήριξε, να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

7) Εξάντληση κάθε τρόπου και μέσου για την πληρωμή του χρέους των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για αποζημιώσεις είτε για το αναγκαστικό δάνειο επί Κατοχής".

από την Ναυτεμπορική


Και τα ενεργειακά του τα κατέγραψα

Προσωπικά τείνω να αποδέχομαι ότι δεξιά-αριστερή διάσταση δεν κάνει καλό, μέρες που έρχονται.

archaeopteryx είπε...

Διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, τα περί συνομιλιών με τη Νέα Δημοκρατία.

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις οποιεσδήποτε συνομιλίες μας παρασκηνιακές ή μη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ή οποιονδήποτε στελεχών της», ξεκαθάρισε ο κ. Κουίκ σε δήλωσή του και πρόσθεσε:

«Έχουμε αποδείξει ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνομιλούν πάντοτε δημόσια και με απόλυτη γνώση του ελληνικού λαού και ποτέ εν κρυπτώ ή παρασκηνιακά.

Τα βρώμικα παιχνίδια αφορούν τους Εφιάλτες εμπνευστές τους που προσπαθούν με απελπισμένα από κάπου να πιαστούν μετά την απόλυτη εκλογική τους ήττα».

(από την http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2177905)

spiral architect είπε...

Θέλω ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου.

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικός, μου έλυσες την απορία, όσο για τα λινκ έχεις και καλό χιούμορ αρχαίε. Εδώ και μέρες ζορίζομαι να καταλάβω τι παίζει που πάμε ποιός λέει αλήθεια και τι μέλει γενέσθαι. Και η ενθύμηση του παρελθόντος είναι πηγή κατανόησης του παρόντος.
Από χτες παρατηρώ διάφορα περίεργα, όπως την ξαφνική εμφάνιση του μέντορα και τις δηλώσεις υπέρ ευρώ.

Φ

Ανώνυμος είπε...

Aρχαιοπτέρυγα καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Τι έγινε με το δασολόγο;...
@Α.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί είναι απασχολημένοι. Διαβουλεύονται, ιδιωτικά ή δημόσια, ποιος θα συνεργαστεί με ποιόν και με ποιους όρους. Τα ΜΜΕ παρακολουθούν και μας μεταδίδουν τα νέα, ή συμμετέχουν – άτυπα - στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων.
Παράλληλα υπάρχουν φήμες ότι κάποιοι άλλοι όροι (της επιβίωσής μας) σύντομα θα αλλάξουν. Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό: «Νέο «κούρεμα» μισθών αναμένεται να επιφέρει η λήξη μιας σειράς ΣΣΕ που λήγουν σήμερα 14/5/2012, σύμφωνα με το «μνημονιακό» Ν 4046/2011, την ΠΥΣ 6/28-2-12 και την ερμηνευτική εγκύκλιο 4601/304/12-3-12 του Υουργείου Εργασίας.»
http://ergasiaka-manamar.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

http://www.koutipandoras.gr/?p=20228

Ανώνυμος είπε...

Πτερυγα, κακως υπεστηριζες την παπρηγα στις εκλογες.
Τουλαχιστον στις επομενες-αν γινουν-
θα ψηφισεις Ανεξαρτητους Ελληνες;

archaeopteryx είπε...

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι ψήφισα αντι-πράσινα. Τα άλλα τα αφήνω στην φαντασία του καθενός.