Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψηφίστε ό,τι θέλετε, φτάνει να ψηφίσετε αυτό που θέλει ο Dr. Strangeschäuble


http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2173822
"Επισήμανε ακόμη ότι αν στις κάλπες της Κυριακής ο ελληνικός λαός εκλέξει μια πλειοψηφία που δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι μια «εκούσια απόφαση»".

Όποτε με πιάνουν ανασφάλειες με τις (εκλογικές) επιλογές μου βλέπω τον πονηρό αυτό τύπο, και μου περνάει. Και έχω επίγνωση ότι το να προβοκάρει είναι πάγια τακτική του.

Θα σεβόμουν απολύτως ο,τιδήποτε είχε κάποια επίφαση σχέσης με αλήθεια και πραγματικότητα τα τελευταία 2 (ή 20) χρόνια.  Και αναφέρομαι στα 20 χρόνια βαρεμάρας.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα!
Τι μου θύμισες τώρα,
Θυμάσαι τον schellnhuber πέρσυ???
""More democracy yes, but only if it serves to achieve our aims.”
"We are actually not speaking about democracy when the wisemen (modern: the scientists) of the country prescribe the result up front and inform the people:you may decide – but only as long as you decide correctly. Otherwise we will have to take away your co-determination on behalf of the collective good"

επισης χθές:
Mr Draghi stated that in order for the Union to move forward nations will have to give up sovereignty to some central authority. That is, the monetary union needs a fiscal and political union.
http://www.nakedcapitalism.com/2012/05/draghi-departs-the-solar-system.html
εχει και video της διασκεψης
ThW

nikos είπε...

τελικά αυτός κυβερνά αυτόν τον τόπο και οχι ο Παπαδημας χιχχι

spiral architect είπε...

O σύγχρονος Dr. Strangelove (α, ρε αξέχαστε Πήτερ Σέλερς!) τρομοκρατεί απροκάλυπτα!
- Γερμανός,
- Νεοφιλελεύθερος
- Υπουργός Οικονομικών
- ΑΜΕΑ

και ειδικά με το τελευταίο, τους πιάνει όλους το θυμικό τους, τον ταυτίζουν με τον Stephen Hawking, μη δυνάμενοι να του χώσουν ένα μπινελίκι παραπάνω.
"Αστον αυτόν, τι να του πείς, σε λίγο θα χέζεται πάνω του και θα επικοινωνεί με πληκτρολόγιο orca" σκέφτονται.
Αλλά δεν είναι έτσι. Ο άνθρωπος είναι εξ ίσου επικίνδυνος με το υπόλοιπο enfant gâté που μας κατσικώθηκε στο σβέρκο.

Γι' αυτό το λόγο τον βάζουν μπροστά γιατί διστάζεις να του αντιμιλήσεις.

gstrbtr είπε...

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο ποσοστό των σύγχρονων Ελλήνων, συνηθισμένο στο βλέπει το ελληνικό κράτος σαν πηγή χρηματοδότησης της ζωής του, απλά το αντικατέστησε (στο υποσυνείδητο του) με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, περιμένουν ότι η παραμονή στην Ευρώπη (και το συνεχές προσκύνημα θα πρόσθετα εγώ) θα φέρουν κάποια στιγμή τον παλιό καλό τρόπο ζωής.

Παράλληλα οι ντόπιοι "πολιτικοί"
θυμίζουν όλο και περισσότερο διαχειριστικές μαριονέτες, πράγμα που κάνει τον κόσμο όλο και πιο αδιάφορο για αυτούς και τα κόμματα τους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν υπάρχει σωτηρία γιατί τελικά όλα δείχνουν ότι είμαστε πολιτικά (και ίσως κοινωνικά) ανώριμοι. Τελευταίο παράδειγμα (food for thought που λένε):
Έν έτει 2012 αρκετές χιλιάδες αρσενικών, τηλεφωνούν ανάστατοι στα κέντρα λοιμωδών, ύστερα από αποκάλυψη τών ταυτοτήτων ιερόδουλων φορέων του AIDS.
Εν έτει 2012...Πάνε με ιερόδουλες χωρίς προφυλακτικό.
Και αυτοί οι άνθρωποι θα ψηφίσουν την Κυριακή ...

Όσον αφορά τις εκλογές καθ'αυτές, βρίσκω τους Αν.Ελλ. και ιδιαίτερα τον καλοταϊσμένο αρχηγό τους ιδιαίτερα λαϊκιστή και δε με πείθει καθόλου.

Πολύ σωστή τοποθέτηση είναι αυτή, ενός (ανύπαρκτου? δεν το είχα ξανακούσει πάντως) μικρού κόμματος.

Όντως, αν δεν έχει δουλέψει κάποιος στην πιάτσα ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος τι θα ψήφιζα. Δυστυχώς από εδώ που είμαι δεν μπορώ να ψηφίσω. Όχι ότι θα έκανε διαφορά. Όπως είπα,(θεωρώ ότι) δεν υπάρχει σωτηρία.

Χαιρετισμούς από Γερμανία.

spiral architect είπε...

Aξέχαστος!

spiral architect είπε...

gstrbtr:
Τον Τζήμερο τον προβάλλει ο Σκάι με τα μπούνια.
(που λένε)

Κινείται στο χώρο της διαφήμισης και οι δημόσιες σχέσεις είναι το σπίτι του.

Ας πάμε στη θέση του κυρίου, που προβάλλεται και από το σάιτ τους: Ελα όμως που οι περισσότεροι από τους πολιτικούς, (πλην αυτών της οικογενειοκρατίας) έχουν δουλέψει, όχι 5 χρόνια αλλά παραπάνω. Αυτό τους εξιλεώνει; Μέσα σε τι περιβάλλον έχουν κινηθεί και εργαστεί; Στο γνωστό διεφθαρμένο περιβάλλον. Ε, μα όλοι είναι πια διεφθαρμένοι; Ο Τζήμερος και οι συν αυτώ φίλεργοι επιχειρηματίες και στελέχη πως τόσα χρόνια επέζησαν μέσα στο περιβάλλον διαφθοράς; Μήπως λοιπόν και το νεόκοπο κόμμα Δ.Ξ. είναι μέρος του γενικότερου προβλήματος που διέπει το σύστημα;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορουσαν να κολλήσουν με τον Μάνο, αλλά ο διαφημιστής Τζήμερος (σοφά ποιών) ξέρει από προώθηση προϊόντων και πλασσάρει κλισέ ιδεολογία με καινούργιο περιτύλιγμα.

"Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αλλά δεν είναι ποτέ υποψήφιος"

gstrbtr είπε...

Spiral,όπως είπα ούτε τον τύπο ούτε το κόμμα του ήξερα.
Στην πρόταση στέκομαι, και τη θεωρώ σωστή, με κάποιες διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα, όταν έγραψα πιο πάνω "πιάτσα" εννοώ:

Όχι κρατικοδίαιτες ΜΚΟ
Όχι κρατικοδίαιτες "ιδιωτικές επιχειρήσεις"
Όχι "σύμβουλοι" και λοιπά θολά επαγγέλματα
κ.ο.κ.
...

Και γενικά να έχουν εργαστεί σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας.

Και για να το "δέσω" με τη θεματική του μπλογκ, άν κάποιος πολιτευόταν αφού είχε δουλέψει σαν μηχανικός, και το 2ο νόμο θα λάμβανε υπόψιν του, και την παράλογη σχέση κόστους/απόδοσης των ΑΠΕ, και δε θα έλεγε τις παπάτζες που ακούμε από διάφορους παπαγάλους.
Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.


Άν ο αρχηγός της ΔΞ και οι συν αυτώ είναι τόσο "διαμάντια", ποσώς με ενδιαφέρει. Δε νομίζω ότι θα μπεί στη βουλή ούτως η άλλως.

Η πρόταση όμως, με τις απαραίτητες διευκρινήσεις,θα μπορούσε να φέρει κάτι θετικό, όποιος και να την υλοποιούσε.

spiral architect είπε...

Έχω γνωρίσει συνάδελφους μηχανικούς που δεν μπορούν να συνδέσουν μια πρίζα.
(κυριολεκτώ!)
Ταυτόχρονα οι ίδιοι απαξιώνουν την χρόνια γνώση ενός εμπειροτέχνη ή πτυχιούχου ηλεκτρολόγου βάζοντας μπροστά τον ακαδημαϊκό τους τίτλο.

Οι ίδιοι όταν πάρουν ένα οφίτσιο (στο δημόσιο βίο, ή στη δουλειά τους) ξεχνούν πλέον κι αυτά που έμαθαν. Προέχει ο μπεζαχτάς που προσφέρει απλόχερα το περιεχόμενό του, αρκεί να βρεις το μαγικό κλειδί.
(και τότε ποιος χέζει τις γνώσεις, τον δεύτερο νόμο, ακόμα και το πότε ένα κλάσμα είναι μεγαλύτερο από ένα άλλο)

Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις, δίνουν εντολές και καρπούνται το προϊόν της δουλειάς άλλων. Οι παρατρεχάμενοι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι τους δίνουν έτοιμες λύσεις, (π.χ. "πρασινάδες") επιστημονικά ατεκμηρίωτες, που και να καταλάβουν το ατεκμηρίωτο, δεν λένε τίποτα γιατί τους ανεμίζουν το μαγικό πασπαρτού του μπεζαχτά που λέγαμε πριν. Μια φορά να το χρησιμοποιήσουν, θα καταγραφεί στο σημειωματάριο (αλά Χριστοφοράκος) και θα τους βαστούν απ' τα @@ μια ζωή. Λίγο να αρχίσουν να κελαηδούν διαφορετικά και το χέρι σφίγγει ... και πονάνε τα άτιμα!

Θα έλθει λοιπόν ο Χ-Τζήμερος κλπ παιδιά αυτού του σάπιου συστήματος να ανατρέψουν τους τροφοδότες τους;

spiral architect είπε...

Προεκλογική γελοιογραφία δια χειρος Γιάννη Ιωάννου

Ανώνυμος είπε...

http://orestios.wordpress.com/2012/05/05/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7/

Έτσι είναι δομημένη η ΕΕ
Orestios

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι, αφού προβληματιστηκα με τα μικρά κόμματα, σκεφτόμενος οτι έχω λεφτά μέσα στο χρηματιστηριο αποφάσισα να ψηφίσω ΝΔ.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία (που δεν την έχω).

Εύχομαι όμως, όποιος ή όποιοι και να κυβερνήσουν, να τσακίσουν επιτέλους τις ΔΕΚΟ και να αφήσουν λιγο τον ιδιωτικό τομέα να αναπνευσει.

spiral architect είπε...

Από το Βήμα:

... ασφαλώς και η Γερμανία δεν επρόκειτο να αλλάξει την πολιτική της που έφτασε όλη την Ευρώπη στο χείλος του χάους, γιατί είναι μια συνειδητή και οργανωμένη πολιτική. Ασφαλώς και δεν την επηρεάζει τίποτε από ό,τι γίνεται, ακόμη και στη Γαλλία, γιατί δεν είναι ευρωπαϊκή αλλά αμιγώς εθνικιστική πολιτική που έχει «καταλάβει εξ εφόδου» την Ευρώπη. Ασφαλώς και το Βερολίνο θα απειλούσε… Δύο και πλέον χρόνια, κάθε μέρα που περνάει, οι Γερμανοί κερδίζουν και χρήματα και πολιτική ισχύ από την κρίση. Δεν τους αρέσει καθόλου ότι μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε άλλη γνώμη…

spiral architect είπε...

Και για να πάμε με τη θεματική του μπλογκ του Αρχαιοπτέρυγα, παραθέτω ένα άρθρο του δημοσιογράφου Άλκη Γαλδαδά για τον λιγνίτη:

Ας μιλήσουμε και για τον λιγνίτη

Αν και ο Γαλδαδάς είναι στον ΔΟΛ (και το άρθρο αναδημοσιεύτηκε από το protagon.gr) δεν παύει να μιλάει με τη γλώσσα του Φυσικού και του Μηχανικού που αμφότερα έχει σπουδάσει. Τον θυμάμαι από την εποχή που έγραφε στον "Ήχο" του Καββαθά
(πάλι καλά δηλαδή)

nikos είπε...

τελικά ούτε ο Αλκης Γαλδαδας του ΔΟΛ ξέρει ποια είναι τα οικονομικά ΚΑΙ τεχνικά απολήψιμα κοιτάσματα λιγνίτη στην Ελλάδα και τα μπερδεύει συνειδητά με τα γεωλογικά , δεν πειράζει όμως φίλε ,ποιανου μαμά γαμ@@ μόνο αυτός ξέρει χιχχι

nikos είπε...

και ένα τελευταίο ..η κατάρρευση του ισοζύγιου λιγνίτη στην Ελλάδα που συντελείτε στης μέρες μας με αποκορύφωση την αποτυχημένη "εκτροπή" Σουλου , Ρήγματα κατάρρευση της Μαυροπηγης είναι επακόλουθα στρεβλής αντιεπιστημονικής άναρχης εκμετάλλευσης που πραγματοποιήθηκε συνειδητά και σε γνώση διπλ. Μηχανικών και καθηγητών του ΕΜΠ ,Πολι.Κρητης ..Μην ψάχνουμε ξένους δαχτυλους κλπ ΤΈΡΜΑ η μαλακιά !!!

nikos είπε...

καταστραφήκαμε οικονομικά εδώ και καιρο , καταρρεύσαμε ενεργειακά ο συνομιλητής απο την γερμάνια μας το επισήμανε σωστά με της ιερόδουλες ηθικά .. τώρα και πολιτικά .. καλή μας μέρα ..η θηλιά της ελλαδος ήταν και είναι το Ευρώ!!

spiral architect είπε...

@ Νικο, καλά τα λέει ο Α. Γ. ως προς το οικονομικό κομμάτι της εκμετάλλευσης του λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή.
Δεν υπεισέρχεται στο τεχνικό κομμάτι, (και καλά κάνει) δεν είναι το αντικείμενό του.

nikos είπε...

spiral architect -καλά αφού έτσι θέλεις και εσύ ..δεν θα λασκάρω άλλο της βαλβίδες του εγκεφάλου μου παρακαλώ όμως ξαναγύρνα στο ΛΚΔΜ και εξόρισε τα άλλωστε όλα τα κλιμάκια στην ιεραρχεια σου σταδιοδρομία τα έλαβες αξιοκρατικά .. τώρα πάω Αγ. Όρος έχω εργασία

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RK54DlsoHm0#!