Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Ρέστης βρήκε επιτέλους μεγάλη δουλειά στην Ελλάδα. Κι αυτός, παραμονή εκλογών...




Ο καημένος προσπαθεί από τον καιρό του Μητσοτάκη, με διάφορους παρατρεχάμενους να τρέχουν να τον βοηθήσουν.  Σε αντίθεση με τις θαλάσσιες μεταφορές που έχουν ρίσκα, τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είναι μηχανάκια που τυπώνουν λεφτά. Για την ακρίβεια, δεν τα τυπώνουν, τα εισπράττουν από τους φουκαράδες που τα πληρώνουν από υπερ-φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.  Ναι θα τον φορολογούσα, στο φουλ και bon voyage ("tax haven η ωραία Ελλάς", και δεν ρωτάμε και ερωτήσεις, "ναυτιλία" γαρ, no questions asked, please correct me if I 'm wrong) αλλά άλλο ναυτιλία και άλλο Πράσινη Απάτη.

Τα αιολικά είναι ενεργειακή μαϊμού και οικονομική αφαίμαξη. Τα υπεράκτια αιολικά δεν ενοχλούν (πολύ) τους ντόπιους, αλλά το ρεύμα τους είναι 50%-100% πιο ακριβό από τα επίγεια αιολικά, που είναι 3 φορές πιο ακριβό από το συμβατικό ρεύμα.  Οι αιολικοί επιχειρηματίες, επομένως... χαρακτηρίστε εσείς τι είναι ο κάθε αιολικός κύριος.  Θα πληρώνουμε Ρέστη (ή όποιον αγοράσει τις άδειες) για πάρα πολλά χρόνια έτσι και κάνει την δουλειά αυτή.... Και το αιολικό ρεύμα που θα παράγουν θα υπόκειται στους περιορισμούς που λέει το γράφημα αριθμ.7 στην σελ. 9  της μελέτης της Ε.ΟΝ.

Κακιούλες για τα αιολικά και το ξέπλυμα χρήματος έχω γράψει ...εκτενώς. Αν είστε του ΣΔΟΕ, μελετήστε το.  Δεν μπορείτε να τα πιάσετε όλα, αλλά έχει ρωγμές το προτσές -- σιγά μην σας αφήσουν...

Και η ΝΔ, δηλαδή, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη, φοβάμαι ότι ο Πρόεδρος θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί φτηνού ρεύματος, κι ας λέει η φίλη μου ό,τι θέλει.

ΜΑΥΡΟ στους Πράσινους την Κυριακή. Εκτός εάν θέλετε να πληρώνετε τριπλάσιο το ρεύμα, και να βλέπετε φουρφούρια.

Υπεράκτια αιολικά: Πειρατές και αρουραίοι στο Αιγαίο (και το Ιόνιο)

http://www.energypress.gr/news/Prasino-fws-sthn-RF-Energy-gia-to-3o-megalytero-offshore-ston-kosmo

Βίκτωρ Ρέστης

 Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ''κάν΄το, αλλά μετά θα με ψάχνεις'''» λέει χαρακτηριστικά ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, δήλωση του οποίου επικαλείται το Bloomberg στο δημοσίευμά του. Μεγάλε, το είπα πριν από σενα αυτό που λες... αλλά για αιολικά, να πας αλλού.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι η Jasper?

spiral architect είπε...

"Αμα βάλω μπρος την προπέλα, έλα να με πιάσεις" λέει ο Ρέστης και κάθε Ρέστης και έχει δίκιο γιατί στο προτεκτοράτο ισχύει ο νόμος της μαφίας.
Τώρα βάζει μπρος και τις άλλες προπέλες ...
(και έχει και ένα κόλλημα με τις "υπεράκτιες")

Έλα όμως που αν γυρίσει ο τροχός (και μαμήσει κι ο φτωχός) μπορουν να τον χώσουν στη φυλάκα για φορολογικές "αβλεψίες"!

Το ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης (φαντάζομαι ότι) ισχύει και στο Σίτι του Λονδίνου.

Μην ξεχνάς ότι ο Βίκτωρας παίζει καλή μπάλα στον ΔΟΛ --> μπαμπάς Ψυχάρης --> γιος Ψυχάρης --> Αντώνης!

Προσέξτε που θα τη ρίξετε!

archaeopteryx είπε...

εγώ μαυρίζω ότιδήποτε πρασινίζει

ΔΕΝ τα έχω με τις προπέλες. Τα έχω με τις προπέλες που έχουν γκρίζα και τα ξεπλένουν μέσω αιολικών. Με το Πράσινο πλυντήριο τα έχω.

archaeopteryx είπε...

12:27, δενξέρω τίνος είναι η Jasper. Αν πας στην ενότητα Πράινο πλυντήριο, έχει κα΄που στην αρχή περί Caymans. Εκεί υπάρχει ένας αφανής.

spiral architect είπε...

Nα τα έχεις και με τις προπέλες!
175 δισ. αφορολόγητα σε 10 χρόνια δεν είναι και λίγα!
Οι πολιτικοί προσπαθούν (και καλά) να κρατήσουν τις ελληνικές σημαίες στα πλοία, αλλά κάτω από τέτοιο αποικιοκρατικό φορολογικό καθεστώς και η ελληνική σημαία καταντά σημαία ευκαιρίας.

Eμένα πάντως με πειράζει και με κόφτει!

archaeopteryx είπε...

Η ιδέα είναι spiral, ότι κατι κερδίζουμε δίνοτνας αυτές τις φοροαπαλλαγές, και οι καθαρά προπελάδες εφοπλιστές, πράγματι, αν δεν είναι εδώ θα είναι αλλού. Και εφ' όσον είναι Ελληνόκτητος στόλος, καλύτερα εδώ από ότι σε Αφρικανική ή Καραϊβική χώρα... Αυτή τουλάχιστον είναι η ιδέα.

Μερικοί εφοπλιστες χρησιμοποιούν την επιρροή τους για στεριανές δουλειές, επίσης έδώ. Συνήθως καίγονται. Ή εμφανίζονται με άλλο προσωπείο. Πχ ο γιος εφοπλιστή αγόρασε το Πασόκ και αν το ψάξεις μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας. Αλλος εφοπλιστής που φτιάχτηκε μεταπολεμικά επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Aρχαιε, προφανως εννοεις τον Λάτση, έ;

archaeopteryx είπε...

δεν είπα τέτοιο πράγμα, αλλά αυτός δεν πήρε την τράπεζα Κοσκωτά?

gstrbtr είπε...

και μιας και τα πιάσαμε κάπου πήρε το μάτι μου κ αυτό. Ισως εδώ σε σχόλιο? Δε θυμάμαι.

Αλλα για να μην ξεχνιόμαστε...

Εδώ


Δεν έχουν το θεό τους αυτοί οι Γερμαναράδες.

archaeopteryx είπε...

αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο