Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς…

http://www.energypress.gr/blogs

"Ένιωσα να με εκφράζουν πιο πολύ οι βιοτέχνες, παρά το βιομηχανικό επιμελητήριο, μου εκμυστηρεύτηκε στέλεχος της βιομηχανίας, το οποίο διάβασε για την πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών να στείλει επιστολή στη ΔΕΗ. Στην Επιστολή το ΒΕΑ επεσήμαινε στη ΔΕΗ το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την ελληνική μεταποίηση. Αντίθετα εκείνο που βλέπω, μου είπε το ίδιο στέλεχος, είναι το ΕΒΕΑ που υποτίθεται ότι εκφράζει τη βιομηχανία, να ενδιαφέρεται μόνο για τα φωτοβολταϊκά, όταν μάλιστα από το νέο έτος θα κλείσει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας εξαιτίας των αυξήσεων με τους ρύπους. Πρέπει να αποφασίσουν, κατέληξε, ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς…"

Ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ (το ΕΒΕΑ...) χάνουν την μπάλα... Και σε λίγο θα εκπροσωπούν μόνο καμία καφετέρια. Για την ώρα, το βιομηχανικό ρεύμα δεν έχει εκτιναχθεί, να δούμε πόσο θα αντέξει. Χωρίς βιομηχανία μόνο σε καφετέριες θα έχουμε δουλειά, να πουλάμε φραπεδάκια και φρεντοτσίνια, και χωρίς τουρισμό, θα τα πουλάμε ο ένας στον άλλο. Πολύ αναπτυξιακό.

Το αέριο, αν υπάρχει (κάτι θα υπάρχει), αν μάς δώσουν (τους κόβετε για γαλαντονόμους;) δεν είναι φτηνό ρεύμα, και το ρεύμα από αέριο, είναι φτηνότερο από σκέτο αέριο, παρά από αέριο συν ΑΠΕ (αριθμητικούλα) Αυτολοβοτομή, υπό την επικυριαρχία ξένων...

Βρε, σάς έχει περάσει πoτέ από το μυαλό να πείτε "όχι" στον φόρο άνθρακα;  "Όχι", "δεν αντέχουμε". Τι είστε γυμνοσάλιαγκες; Ή φοβάστε ότι θα μας κόψουν τις εξαγωγές στην "Ευρώπη";  Θα μάς τις κόψουν ούτως ή άλλως.  Όσο για το ΕΒΕΑ... No comment.

16 σχόλια:

spiral architect είπε...

Θυμάσαι κάποτε που σου έλεγα για τον "Πετούγια"; Απ' το ΕΒΕΑ πέρασε. Ας τον ρωτήσουν. Θα απαντήσει ότι έχει κάτι φίνα ιταλικά πομολάκια κουζίνας ... άλλο πράμα!
Τι να πουν μωρέ οι κρατικοδίαιτοι;
(γιατί όλοι τούτοι είναι στην πραγματικότητα οι γκραν κρατικοδίαιτοι!)

archaeopteryx είπε...

Μερικοί είναι και φοβισμένοι. έχαψαν την συνύπαρξη στην "Ευρώπη" έναντι "επιχειρηματικών ανταλλαγμάτων" (άσε μην τα γράφουμε και είναι και τζιζ), αλλά βλέπουν ότι ο ξένος είναι και μονοφάης. Υπάρχει φόβος. Εγώ σου λέω τον Πετούγια τον ήθελαν οι Γέροντες του ΣΕΒ, τότε. Τον τέως κληρονόμο γαλατά ή τον ΕΒΕΑ... χμμμμ... Η ...WWF τους θέλει

Το Ελληνικό κεφάλαιο έχει κάνει λάθη, αλλά δεν ήταν ίσως ποτέ Ελληνικό ή ανεξάρτητο, και τώρα... Φρεντοτσίνια από αλεσμένα στραγάλια θα πίνουμε, χωρίς παγάκια...

spiral architect είπε...

Απ' την άλλη κάποιοι εκ του ΣΕΒ είναι μόνο καταναλωτές Υψηλής Τάσης, κάποιοι είναι και παραγωγοί Η.Ε. (καταναλώνοντας ταυτόχρονα με το μειωμένο τιμολόγιο Υψηλής της ΔΕΗ, γκρινάζοντας ότι είναι "υψηλό") και όλοι μαζί δεν έχουν πλέον κοινά συμφέροντα.
Ο Μ. που παράγει αλουμίνιο και Η.Ε. είναι μέλος του ΣΕΒ;
Ποιος κοροϊδεύει, ποιον ρε φούστη μου;

Ανώνυμος είπε...

http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-09/25/solar-power-austria-europe

"The report makes the point that an estimated €1,415 billion (£1,127 billion) was spent subsidising fossil fuel use worldwide either through direct funding or tax breaks from 2007 to 2010 -- an amount that could have bought the equivalent of 340GW of photovoltaic capacity. However, that same amount at today's prices would buy 610GW, nearly twice as much. That reflects a 60 percent drop in the cost of solar power between 2008 and 2012 -- which means that even as subsidies are being cut, more capacity is being installed per euro invested."

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, χωρίς καύσιμα, επιδοτούμενα ή μη, δεν θα μπορούσα να παω στην καφετέρια για φρεντοτσίνο (άσε στην δουλειά), ή με αεροπλάνο ή βαπόρι. Και τα επιδοτούμενα πυρηνικά παράγουν ρεύμα 24/365/40 με όλα τα κακά τους, και πιο πολύ πέθαναν από τροχαία (που καινε καύσιμα) στην Ελλάδα από το 1990, από ότι από πυρηνικά (ενέργεια) οποτεδήποτε, και αυτοί από υπέρμετρη ανθρώπινη βλακεία, και σοβιετογραφειοκρατεία. Στην Φουκουσίμα από το τσουνάμι πέθαναν, όχι από το πηρυνικό, ναι, μολύνθηκε η θάλασσα και τα ραδίκια ακι το κατσισάκι που τρώς έχουν κατάλοιπα Τσερνόμπυλ, και μια χαρά σε βλέπω, δοξα τω θεώ, κουνήσου από την θέση σου).

ΟΛΑ τα φ/β της Αμερικής, είναι το 0,14% της Αμερικής. ΟΛΑ τα φ/β του κόσμου είναι τόσο ασήμαντα που δεν φαίνονται σε στατιστικές (όλα επιδοτούμενα). ΟΛΑ τα επίσης επιδοτούμενα αιολικά ή φ/β του κόσμου δεν έχουν υποκαταστήσει, ούτε μορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία μικρή, συμβατική μονάδα. Μπορούν να εξοικονομήσουν το 4-8% του καυσίμου της ετησίως.

Και όπως σωστά επισημαίνεις, τα φ/β που βάζουμε τώρα θα είναι λιγότερο από μισοτιμής σε 2-5 χρόνια... Αλλά εκτός από κάλυψη ισχύος αιχμής στην ...Γαύδο, ενεργειακά... χμμμ... Και δεν ξθα χαλούσα την γαύδο με φ/β (εγώ).

Αρα να περιμένουμε 2-5 χρόνια πριν αποφασίσουμε να μην έχουμε ρεύμα.

archaeopteryx είπε...

spiral. o M είναι περίπτωση. Και η πεσινέ παλιό πρόβλημα, και χωρ΄ςι να ξέρω όταν ήθελαν να φύγουν οι Γάλλοι ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος, αλλά με ρεύμα σαν των Γάλλων. Και την δουλεύει (με επιδότηση από εμάς στο ρεύμα) με το παλιό καθεστώς. Η ΤΟΟΟΟΟΣΟ επιδοτούμενη συμπαραγωγή είναι πάλι κάτι άλλο. Εγώ σου λέω ότι "ένοχος" είναι ο συνεταίρος του και τα αέρια, εν γένει. Τόσα τους λείπουν δεν βγήκαν, έχασαν από άλλες δουλειές κλπ.

nestrom είπε...

Πάντως, η διαπίστωση της έκτασης της βλακείας, υποβοηθούμενης με επιδότηση ή απλά γονιδιακής, είναι πολύ απογοητευτική.
Δεν ελπίζω σε καμία βελτίωση.
Βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο.

archaeopteryx είπε...

Μωρέ ούτε εγώ ελπίζω... Αφού το Harvard Business Review (!) δημοσιεύει παπάρες,
http://blogs.hbr.org/winston/2012/09/ignoring-green-energy-is-bad-b.html
και αναγκάζονται αρχαιοπτέρυγες να απαντάνε... (βρέθηκαν άλλοι δύο), φαντάσου. Βέβαια, το εξηγώ, το Χάααβαντ πάντα ήταν φρου φρου κι αρώματα για επωνυμους που τα χώνουν, αλλά Πόοοοσο χαλμηλά πιά...

archaeopteryx είπε...

αλλά το ότι δεν ελπίζω (και ο Ρόμνεϋ ακόμα πίσω) δεν πάει να πει ότι η Γη δεν γυρίζει, γυρίζει ότι και να λένε.

Ο Μεσαίωνας ήταν μετα το τέλος της Παξ Ρομάνα... Λες?...

spiral architect είπε...

Εχμ, ακόμα και στον 21ο υπάρχουν εναλλακτικές επιστήμες:

The Flat Earth Society
(έχει και φόρουμ με εγγυημένα άφθονο γέλιο)

Η Ελλάδα πάει πίσω; Όχι βέβαια! Έχει τον Χρήστο Τσόλκα εξ Αγρινίου!
(αν ψάξεις στο φόρουμ των φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ θα βρεις πολλές τρολιές του)

Αν χρηματοδοτήσεις το Χάρβαρντ θα σου τεκμηριώσει ... παπάδες
(και θα βγει και πρώτο στη λίστα)

nestrom είπε...

Μόνο που στο μεσαίωνα κυριαρχούσαν οι αυθεντίες, πραγματικές ή όχι.
Το έλεγε ο Πάπας?, έτσι ήταν δεν σήκωνε αμφισβήτηση.Με μια αίτηση και ένα παράβολο σε συγχωρούσε και αυτό δεν σήκωνε αμφιβολίες.

Τώρα έχουμε περάσει απέναντι. Το ότι ο καθένας μπορεί να πει την "παπάρα" του, από δικαίωμα έχει καταντήσει καθοδηγούμενο μέσο αμφισβήτητης κάθε "πάγιας" πραγματικότητας όταν αυτό βολεύει.
Έτσι για παράδειγμα, μπορεί ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ στο ΧΑΡΒΑΡΝΤ να γίνει ένα άτομο σαν τον ΓΑΠ (θυμάμαι να βάζει στο μανουάλι το κερί μαζί με το κεσεδάκι για να μη στάζει, τι να πεις...)

archaeopteryx είπε...

Μπα... λαμόγια ήταν αλλά είχαν βούρδουλα, και ο φόβος της απώλεις της ψυχής ήταν μάλλον μεγαλύτερος από την Παγκόσμια Θέρμανση. ΄θαμου πεις δεν είχαν ΜΜΕ, μα για αυτό είχαν βούρδουλα. Κάθε μέρα κάποιος καινούργιος άσχετος προσπαθεί να ανγνωριστέι προσκυνώντας Πράσινα.... Θα μου πεις γιατί τσινάω... Δεν γουσταρω να με δουλεύουν, δεν γουστάρω να ΣΕ δουλέυουν... Αλλεργικό. Και, δεν θα το μαντέψεις ποτέ δεν αντέχω τα αιολικά, τους κρατικοδίαιτους και τους νεοφεουδάρχες που εκμαυλίζουν με σοσιαλισμό. Ασε που είμαι του efficiency και όχι του equity. Make dust or eat dust. Με ταϊζουν dust, τώρα δα, αλλά δεν πάει να πει ότι θα κάθομαι με σταυρωμένα χέρια.... Πώς το είπε ο ποιητής? Ο καθείς και τα όπλα του.

archaeopteryx είπε...

Spiral, δεν αντέχω... Τι είναι αυτός πάλι?

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Τον Τσόλκα βάλτον στους μόνιμους σελιδοδείκτες σου! Ο τύπος είναι μορφή!
ΣΕΜΦΕ forum • View topic - Χρ. Τσόλκας - Video