Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γιατι μπήκαν μετρητά στην Κύπρο; Βγήκαν και μπήκαν; Μπήκαν για να βγούν;


ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ...
ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΑΟΤΙΚΟ [οικο ανοχής]...
ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΓΡΑΨΕ 5ΔΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ?
ΗΘΡΑΝ ΜΑΥΡΑ?
ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ?
ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ(??) ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ?
ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ ΕΞΩ... ΑΥΤΗ Η ΜΑΥΡΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΥΝΤΟΜΑ !! ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΟΡΙ... ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕ ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ?
ΩΙΜΕ

ΠΠ

ΥΓ  ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΧΩΝΙ" ??

Bundesbank supplied Cyprus with banknotes

(FRANKFURT) - The German central bank or Bundesbank confirmed it supplied its counterpart in Cyprus with banknotes as the island's banks reopened Thursday after an unprecedented 12-day lockdown.

"The banknotes come from the logistical reserves of the European Central Bank, which are stored by the Bundesbank," a German central bank spokeswoman told AFP.
A spokesman for the ECB also confirmed the information.
According to the business daily Handelsblatt, five billion euros ($6.4 billion) worth of banknotes were flown to Cyprus in a Lufthansa jet.
Other media reports put the amount at between 1.5-5.0 billion euros.
Neither the Bundesbank nor the ECB were willing to confirm the numbers, but did not deny them either.
Financial sources told AFP that the amount was less than 5.0 billion euros.
Euro banknotes are not printed and stocked by the ECB in Frankfurt, but by the different national central banks which make up the eurosystem. But a number of central banks are supplied by others, as is the case for Cyprus.
Cypriots stayed calm as banks reopened on Thursday after a nearly two week lockdown, with tight capital controls stopping customers from draining the island's coffers after its eurozone bailout.

Δεν ξέρω ΠΠ, δεν ξέρω... Ποτέ δεν μου άρεσε το Money and Banking...

23 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Η καχυποψία είναι ένα κίνητρο για έρευνα, αλλά όταν γίνεται παθολογική μάλλον συσκοτίζει, παρά διαφωτίζει. Προτιμώ να δίνω την απλούστερη λύση, και αυτή νομίζω ότι ήταν εφοδιασμός των κυπριακών τραπεζών εν όψει πιθανού ανεξέλεγκτου bank run (το οποίο δεν έγινε σε τέτοια κλίμακα). Πιθανότατα σε ένα μεγάλο bank run να μην επαρκούσε το ρευστό, παρά τους περιορισμούς (βάλε και μισθοδοσίες, κλπ). Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη σχέση με τα τραπεζικά, αλλά δεν μπορώ να δω γιατί σε αυτή την περίπτωση θα ωφελούσε μία τέτοια θεωρία συνωμοσίας.

Το ότι όλη η δυναμική της “λύσης¨που προωθεί η Γερμανία είναι η αφαίμαξη κυκλοφορούντος χρήματος από τις “άρρωστες” οικονομίες του Νότου και μεταφορά του στις “εύρωστες” του Βορά είναι αυτονόητο και δεν χρειάζονται περίεργα σενάρια. Γίνεται με την εσωτερική υποτίμηση και με την καταστροφή διαύλων εκροής κεφαλαίων προς τα κάτω, όπως έγινε στην περίπτωση της Κύπρου.

archaeopteryx είπε...

ναι, αυτή είναι η προφανής λογική εξήγηση. Αλλά για να μπαίνουν τέτοια λεφτά, μάλλον ή σεν υπηρχαν λεφτά. Και με δεδομένα τα κάπιτλα κοντρολς, παει να πει ότι ή δεν υπήρχαν από την αρχή, ή ότι πρόλαβαν και βγήκαν. Ή υπήρχαν λογιστικά αλλά όχι πραγματικά. Δεν ξέρω.

spiral architect είπε...

... Ή υπήρχαν λογιστικά αλλά όχι πραγματικά. ...
Ε, καλά αυτό είναι δεδομένο για όλες τις τράπεζες.

archaeopteryx είπε...

ναι, αλλά φαίνεται αν σε κρίση εμπιστοσύνης (και δεν μπορείς να πεις, έκαναν τα πάντα, και άλλα τόσα, για να δημιουργήσουν κρίση εμπιστοσύνης) πάνε πάνω από 10 την ημέρα να σηκώσουν τα λεφτά τους...

spiral architect είπε...

Για να μην γίνει η αναμενόμενη τραπεζοπιλάλα απ' τους αδελφούς Κυπρίους (που παρεμπιπτόντως έχουν εντελώς διαφορετική κουλτούρα απ' τους Ελλαδίτες) πα' να πει ότι είχαν γερές καβάτζες.
Είδα σε ρεπορτάζ ένα παππού που πήγε τη πρώτη μέρα ανοίγματος στην τράπεζα για να καταθέσει ένα κατοστάρικο λέγοντας: Αν τα σηκώσουμε όλοι, θα καταρρεύσει η Κύπρος μας!

spiral architect είπε...

Αυτοί πάντως που θα κλαίνε στο εγγύς μέλλον θα είναι οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι τραπεζών, ΑΗΚ, ΑΤΗΚ-Cyta κλπ, όπου τα λεφτά τους έχουν γίνει καταθέσεις και ομόλογα που θα κουρευτούν.

Μια απ' τα (γ)ίδια και κει ανεξάρτητα αν οι Κύπριοι είχαν αυτασφάλιση-ασφάλιση στον εργοδότη.

spiral architect είπε...

Ετσι δανείζει ο Γερμανός!

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

Το δημοσιονομικό πρόβλημα Κύπρου ηταν 1,4δισ€.

Σήμερα το κουστούμι που τους φοράνε χωρίς καμια ανάλυση η και πρόβλεψη είναι 19δισ€.

Κανεις δεν στέλνει μετρητά σε κυρίαρχη χώρα χωρίς πριν να έχει μετρήσει τι υπαρχει ηδη. Ποια Βασιλεία ΙΙΙ ??

Στελνεις το 30% ΑΕΠ σε μετρητοίς νύχτα? Με την καμια.. Και ποτε.

Εμένα μου βρωμαει μεγάλη αλητεία και ξέπλυμα Μποθ γουειζ.

Το περίεργο είναι οτι κανεις δεν το ψάχνει σε βάθος. Τι εγγραφές έγιναν αν έγιναν..κ απο δω κν από εκει. Πως??

ΠΠ

Πετάνε τη μπ αλλά στην κερκίδα..αναλύοντας ποιότητες δανείων και τονικότητες. Του κωλου τα 9 μέρα σε μια νυχτα

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

* τοξικοτητες

Professor Moriarty είπε...

Μα δεν ήταν δημοσιονομικής προέλευσης το πρόβλημα στην Κύπρο. Τους φόρτωσαν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το θέμα είναι τα επισφαλή δάνεια και τα υψηλά επιτόκια που δινόταν μέχρι τελικής πτώσεως. Πόσο κάτω από την κεφαλαιακή επάρκεια ήταν τον τελευταίο καιρό οι τράπεζες στην Κύπρο; Εκεί δεν είχε πάει περίπατο η Βασιλεία ΙΙ? Και σίγουρα κεφάλαια έφευγαν (νόμιμα ή παράνομα; είναι ένα ζήτημα). Τι είδους “ξέπλυμα” να υποθέσουμε και γιατί;

archaeopteryx είπε...

Prof. M, χωρίς να ξέρω, εικάζω ότι πολύ μάυρο χρήμα προς πολιτικούς, ιδικοτησίας ιδιωτών (οι πολτικοί που να το βρούν) εμφανίστηκε σαν δάνεια, που φυσικά είχαν αντίκρυσμα ή εγγύηση (αν ήθελε η τράπεζα να επιτρεψει συκοινωνούντα δοχεία. Τώρα, ή τα συκοινωνούντα δοχεία έπαψαν να συγκοινωνούν και ε΄μφανίστηκε προβληματικότητα στην τράπεζα πλέον από διαγραφές δανείων (χωρίς συκοιωνούν αντίκροισμα) ή δεν ξέρω τι. Το ότι ΜΠΗΚΑΝ λεφτά, σημαίνει ότι ΗΞΕΡΑΝ ότι είχαν βγει. Και για να το ξέρουν Γερμανοί παέι να πει είτε ότι είχαν συμφωνήσει είτε ότι ήταν και αυτοί σε αυτοί την άσκηση εμφάνισηξς λευκύ χρήμτατος από δάνειο (που χαρίστηκε -- αλλά με συυγκοιωνούν αντίκροισμα). Αν ήξερα πως δουλέυει θα δούλευα στην Τράπζεα Χ ή Ψ και θα ήμουν και σπουδαίος...

Professor Moriarty είπε...

OK, αυτά που λες τα βρίσκω και εγώ πιθανά. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το “ξέπλυμα” που υπονοεί το “χωνί” με το φορτίο των μερικών δις μετρητών.

archaeopteryx είπε...

το ξέπλυμα είναι πολύ γενικός όρος. Ξέπλυμα είναι είτε το μαύρο (έγκλημα) που γίνεται άσπρο, είτε το γκρίζο (αφορολογήτο) που γίνεται άσπρο, είτε το μαυρόγκριζο που χρησιμποιείται για περίεργες και κρατικότατες δουλειές (πχ ιραν-κόντα αφέαρ για μία που έπαιξε η ...τηλεόραση). Δεν νoμίζω ότι η Κύπρος μπορούσε να κάνει το πρώτο, γιατί λένε ότι ήταν OECD-compliant. Ότι δεν είχε μόνο Ρώσους είναι σχεδόν σίγουρο, αλλά άντε να μάθουμε. Ότι σαφώς εθίγησαν και Ρώσοι, μα ήταν και η αφορμή. Αν ο <μιλόσεβιτς υπήρχε θα εθίγετο. (Παράδειγμα, αυτός τα εμφάνιζε αλλά μεσω νομιμοτάτων και φαινομενικά ασχέτων -- εκτός εάν ήξερες τι δουλεια κάνουν -- εταιριών). Εικάζω ότι τα πολύ μεγάλα παιδιά τα βρίσκουν μεταξύ τους και πιθανό να έγιναν συμβιβασμοί, διακρατικοι με ανταλλάγματα. Αν η σημερινή ανάρτηση πχ του Φαίλτωρα έχει δίκιο...

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

Ρε παιδιά ξεχνάμε ποιος "βρήκε" τα ντε εκ μαύρα μονο των Ρωσσων??

Η BND.. 23bn€… Μονο μαύρα βρήκαν? Βρήκαν και ποσά λείπουν απο κάθε συρτάρι και που πήγαν. Τύπου Μιζενς Μιζοφορακος Ελλάδα.

Το σημαντικότερο ολων είναι οτι οι Γερμανοί θα ελέγχουν 15-20δισ€ κας τη μέρα επι χρόνια...που θα περνά απο ταμεία τραπεζών υπο τον έλεγχο ΤΧΣ Κύπρου, απο πωλησεις ΦΑ.

Τους γαμησαν...

Οι Αμερικανοί δεν κοιμούνται. Θα δείτε αλλά κόλπα..

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Η ιδιωτικοποιήσεις, πχ στα Βαλκάνια και γενικά σε τριτοκοσμικές χώρες πρέπει να έχουν δημιουργήσει πολύ μαύρο (και εννοώ εν γνωσει των "μεγαλων" σε κάθε΄χώρα

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

15-20 εκ € τη μέρα.. όχι δισ

ΠΠ

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

Θες να βάλω τις φωνές? Εσύ γνωρίζεις..

Υπάρχει συναλλαγή τραπεζών που να μην την γνωρίζουν? Ενα clearstream k euroclear. Τοσα χρόνια φωναζουμε
Για τις ιδιες ευθύνες Πρόβατοπουλου με μαύρα και μεταφορές εντος εκτός.


Και μαύρα στον κισέ η στην αποθήκη... Περνάνε στο συστημα.

Αυτό που κανεις δεν έψαξε επίσης είναι οι θυρίδες Λαϊκής και Κύπρου... Τι περιείχαν? Ποιος τα πήρε? Ποιοι ηταν παρόντες στο άνοιγμα?? γάμων το σπίτιν τους μεσαν

ΠΠ

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

Τα παντα όλα Τραπεζική Πίστη.

Τραπεζική Απιστία... Δε γράφω κινκυ απο σεβασμο...

ΠΠ

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

5δισ€=30% ΑΕΠ. Στην Ελλάδα το κυκλοφορούν μετρητοίς είναι 22δισ € . Δεν έχω στοιχεια Κύπρου...ψάχνω. Ποσά να είναι με το 1/10 ΑΕΠ το 1/10= 2,5δισ μετρητο.

Είναι σαν να έδιναν σ εμας 65δισ€ κας αφού είχαν ελαφρύνει τις καταθέσεις ισόποσα !!

Μιλάμε για Χουντίνι !!

ΠΠ

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

22δισ€ χαρτί κ κερμα

167δισ€ καταθέσεις

Ενεργητικο Τραπεζών άντε 250δισ€

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Χουντίνι! Χουντίνι! Αυτή την φορά κερνάω σουβλάκια! Δες το αρθο που πήρα από τον Φαίλτωρα

Professor Moriarty είπε...

Πού είναι το περίεργο ΠΠ με το ρευστό 25%-30% του ΑΕΠ Κύρου? Πόσο τοις εκατό του ΑΕΠ ήταν ο τραπεζικός-χρηματοπιστωτικός τομέας στην Κύπρο ?

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

Αυτα τα 5δισ είναι over n above existing currency in circularion.

Είναι σαν στην Ελλάδα με existing in circulation 22δισ να βάζουν αλλά 65δισ... Ουτε στη Γερμανία δεν κυκλοφορούν 90 δισ μετρητά !!!

Βρωαααει

ΠΠ