Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τον καιρό των Φαραώ, έκανε πιο ζέστη από σήμερα, δεν υπήχε θέμα CO2 και η Αλεξάνδρεια δεν ήταν βυθισμένη


http://www.theregister.co.uk/2013/03/11/holocene_was_warmer/

Την εποχή των Φαραώ, 1) έκανε πιο πολύ ζέστη από όσο σήμερα (όσο μπορεί κανείς να ανασκευάσει θερμοκρασίες των Φαραώ -- αλλά με τα γραφήματα με τις θερμοκρασίες του παρελθόντος μάλλον δεν υπάρχουν διαφωνίες), 2) είχε λιγότερο CΟ2 (το CO2 άρχισε να ανεβαίνει μετά το τέλος της παγετώδους), και 3) η στάθμη της θάλασσας στην Αλεξάνδρεια ήταν όπως είναι σήμερα, δηλαδή δεν ήταν πλημμυρισμένη όπως λένε οι καταστροφολόγοι θα συμβεί εάν ανέβει η θερμοκρασία.

 
Και αυτό είναι και το CO2, μαζί με τις θερμοκρασίες από τους πυρήνες πάγων Ανταρκτικής και Γροιλανδίας. Μπορεί λοιπόν να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας και να μας τιμωρήσει ο θεός για τις αμαρτίες μας, αλλά σήμερα κάνει πιο δροσιά από ότι όλη γενικά την τελευταία μεσοπαγετώδη περίοδο, και όταν έκανε πιο ζέστη είχε λιγότερο CO2, και η θάλασσα δεν είχε κάνει την Αλεξάνδρεια ...νησί. Και εάν το πρώτο γράφημα είναι σωστό, όπου να 'ναι μπορεί έχουμε πιάσει την θερμοκρασία του 2000 π.Χ.

Το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι κεντρικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού ιδεώδους, και έχουμε και σχετικό Υπουργείο. Και υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν... Δεν είμαστε στα καλάαα μας...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Holocene_Temperature_Variations.png

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους ρύπους σήμερα η Ελλάδα άλλαξε στάση, άρα αυτό χρεώνεται και σε σένα, δες παρακάτω!


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113008850

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
"Η" 13/3 ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΛΩΝΙΑ

Αντιδράσεις για τα δικαιώματα ρύπων
H Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα μαζί με την Κύπρο και την Πολωνία που αντιτάσσεται στο σχέδιο της Κομισιόν για την απόσυρση δικαιωμάτων ρύπων προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές τους.
Oi χώρες-μέλη που αντιδρούν κατέχουν 43 από τις 91 ψήφους που απαιτούνται στο Ευρωκοινοβούλιο για να το μπλοκάρουν, ενώ η Γερμανία παραμένει διχασμένη.
Η αύξηση των τιμών των ρύπων οδηγεί σε επιβάρυνση της τιμής του ρεύματος.

Chrysotheras είπε...

....ας κάψουμε λοιπόν όλα τα δάση της ευρώπης για να "μην ρυπαίνουμε"!!!..

Chrysotheras είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.