Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Συνεργείο τοπογράφων μηχανικών τριγυρίζει στο βουνό της Ικαρίας


http://savepramnos.wordpress.com: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Συνεργείο τοπογράφων μηχανικών τριγυρίζει στο βουνό της Ικαρίας

"...Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος που κάνουν μετρήσεις είναι να δουν από που θα περάσουν οι δρόμοι για τις ανεμογεννήτριες του Μυτιληναίου. Άλλες πληροφορίες μιλούν για λεπτομερή μέτρηση και καταγραφή του βουνού (όχι μόνο για δρόμους, αλλά και ρέμματα, πηγές νερών κ.α.). Ο λόγος που υπάρχει αυτή η ασάφεια είναι ότι κινούνται με μυστικότητα και δε λένε πολλά. Εκτίμησή μας είναι ότι αν δε βρίσκονται στο μέσο της εργασίας τους, βρίσκονται προς το τέλος της.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να κατακλύσουμε με τηλεφωνήματα το γραφείο του Δημάρχου, στο 22753-50409, για να ρωτήσουμε αν έχουν ζητήσει άδεια από τον Δήμο Ικαρίας για να κάνουν μετρήσεις στο βουνό (ως οφείλουν), από ποιά εταιρεία είναι και τι ακριβώς μετρούν πάνω στο βουνό".

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ικαριώτες δείχνουν τον δρόμο της αντιμετώπισης του συρφετού που δραστηριοποιείται στα ζητήματα "επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος", όπως αυτά των α/γ . Πολιτικοί μηχανικοί, ορνιθολόγοι, περιβαντολόγοι λιμασμένοιγια δουλειές του αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνει ο Δήμος, γιατί δεν τους καταγγέλετε για ύποπτες κινήσεις στο βουνό ώστε να καταγραφούν τα ονόματα τους, μπορεί να είναι τρομοκράτες ή εμπρηστές..

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δεν πατε καλα!!! Οι τοπογραφοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να παρουν αδεια απο κανενα για να μετρησουν καποια εκταση εφοσον δεν ειναι ιδιωτικη ή στρατιωτικη περιοχη! και φυσικα δεν ειναι υποχρεωμενοι να απαντανε στον καθενα τι μετρανε...

archaeopteryx είπε...

σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, αντιπαθούμε τα αιολικά λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

Εγω μιλω ως τοπογραφος! Δεν εχω καποια σχεση με το θεμα και δεν ξερω τι κανουν οι συναδελφοι εκει, το μονο σιγουρο ειναι πως καποιος τους εχει δωσει εντολη να πανε εκει και να μετρησουν. οι τοπογραφοι εντολες εκτελουν και δουλευουν για να ζησουν δεν παιρνουν ετσι απλα τα βουνα! γιατι να μην θελει καποιος τα αιολικα παρκα παντως δεν μπορω να καταλαβω..

archaeopteryx είπε...

όταν δεν θες αιολικά σε μία περιοχή, είτε τοπογράφους βλέπεις, είτε μελετητές περιβαλλοντολόγους, είτε ορνιθολόγους, είτε ηλεκτρολόγους της ΔΕΗ, ΦΟΒΑΣΑΙ. Εσύ ή ο όποιος μελετητής βγαζεις το ψωμάκι σου. Ο ντόπιος που σε βλέπεισε βλέπει σαν εισβολέα. Σαν καταπατητή. Οπωσδήποτε με ενδοιασμό. Ρώτα τα παιδιά και τους παππούδες στην Ν. Ευβοια (στα δικαστήρια) και στο Αποπηγάδι (αυτοόι έφαγαν ...ΜΑΤ).

archaeopteryx είπε...

όσο "γιατί δεν θέλουν τα αιολικά πάρκα" η σύντομη περίληψη 1000+ αναρτήσεων είναι επειδή:

1. Ενοχλούν, οπτικά και με θόρυβο
2. Χαλάνε το τοπίο
3. Διώχνουν τον τουρισμό
4. Αλέθουν πουλιά
5. ΔΕΝ εξοικονομούν καύσιμα
6. ΔΕΝ υποκαθιστούν μονάδες
7. Δεν παράγουν χρήσιμο ρεύμα (το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα είναι από άχρηστο έως ζημιογόνο στο δίκτυο)
8. Δεν κάνουν κατι καλό για το περιβάλλον (δεν εξοικονομούν ρύπους)
9. Ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς όμως να παράγουν ρεύμα
10. Είναι πεταμένα λεφτά σε καιρό λιτότητας (που πληρώνεις εσύ στον λογαριασμό σου και σε φόρους

Δέκα απλοί λόγοι γιατί δεν θέλει κάποιος τα αιολικά. Απάτη. Υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις και μόνο με επιδοτήσεις. Και άλλα πράγματα επιδοτούνται, αλλά τα αιολικά, από το 1975 που υπάρχουν στην σημερινή μορφή έχουν αποδειχθεί άχρηστα. Σε καμία χώρα του κόσμου κανένας αριθμός αιολικών δεν μπόρεσε να υποκαταστήσει έστω και ΜΙΑ μικρή συμβατική μονάδα. ΄Το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα δεν αποθηκεύεται, και η αντλησιοταμιευση είναι μία θεωρητική ιδέα, που φυσικά δουλεύει, αλλά είναι αντιοικονομική και περιορισμένου αντικειμένου, σε μια χώρα δε σαν την Ελλάδα, εγκληματική. Πεταμένα λεφτά στο τετράγωνο.