Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Πράσινη Κόλαση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης»


http://opinion.financialpost.com/2013/05/13/the-eu-green-hell/

Η ουτοπία του μετασχηματισμού της «Ευρώπης» σε πράσινη υπερδύναμη συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Και όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση τόσο διαλύεται η μέχρι πρότινος πράσινη ομοφωνία.  20 χρόνια ευχολογίων είχαν σαν συνέπεια την απώλεια ανταγωνιστικότητας και την οικονομική παρακμή.

Η πράσινη τρέλα βασίστηκε σε τρομολαγνείες Αποκάλυψης. 1)  Η Παγκόσμια Θέρμανση που έπρεπε να θεραπεύσουμε ασχέτως κόστους. 2) Το τέλος των ορυκτών καυσίμων, το peak oil (που από μόνο του είναι απάτη, το πετρέλαιο δεν έχει σχέση με ηλεκτροπαραγωγή).

Φυσικά, από το 1997 δεν υφίσταται αυτή η Παγκόσμια Θέρμανση και ήταν όλα "μοντέλα" και Νοσταδάμεια καταστροφολογία. Όσο για ορυκτά καύσιμα... Το σχιστολιθικό αέριο και πετρέλαιο εξαφάνισαν το peak oil (και τώρα οι ψίθυροι είναι για ...peak demand... Δεν έχουμε πελάτες...)

Εν τω μεταξύ οι «Ευρωπαϊκές» οικονομίες είναι πιασμένες στην πράσινη παγίδα τους και στην φαντασίωση ότι κάνουν κάτι για το κλίμα. Η ανεργία καλπάζει και μερικές χώρες αντιμετωπίζουν χρεωκοπία. Η βιομηχανία καταρρέει κάτω από έλλειψη ανταγωνιστικότητας λόγω ακριβής ενέργειας. Οι «Ευρωπαίοι» καταναλωτές έχουν πληρώσει €600 δις σε επιδοτήσεις για ΑΠΕ. Πεταμένα λεφτά. Πράσινο τρελοκομείο. Παράδειγμα προς αποφυγή.

Οι «Ευρωπαίοι» ηγέτες θα συναντηθούν στις 22 Μαΐου να συζητήσουν το πράσινο φιάσκο. "Το κόστος της ενέργειας σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα" έχει διαρρεύσει (άσε που το έχει πει και ο ...Έττινγκερ). Εκατομμύρια οικογένειες είναι σε ενεργειακή φτώχεια, χωρίς λόγο και αιτία. Φαίνεται  ότι οι «Ευρωπαίοι» θα περιθωριοποιήσουν το πράσινο λόμπυ μπας και αποφύγουν την οικο-αυτοκαταστροφή.

Ο Πράσινος Κεντρικός Σχεδιασμός πρέπει να πεταχτεί αν είναι να επιστρέψουμε σε οικονομική ανάπτυξη και τεχνολογική αισιοδοξία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και σήμερα βγαίνει ο αληταράς ο Κεδίκογλου και μας λέει για το ξεπούλημα .... συγγνώμη αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Και τις αλλαγές μείγματος και αποεπένδυση από τον λιγνίτη (έγκλημα νο 1), την ίση πρόσβαση των ιδιωτών στα λιγνιτικά κοιτάσματα (έγκλημα 2).

Αυτό που δε μας λέει το σκουπίδι είναι ότι ρεύμα θα πάρει 30% όταν γίνει αυτό για να πληρώνουμε τα αέρια και τα πετρέλαια στις "πράσινες" ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και τα τέλη ΑΠΕ για τα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν φτιάξει τα λαμόγια με τους κολλητούς τους.


Τελικά νομίζω ότι μόνη λύση σε αυτή την μπανανία που ζούμε, είναι να χρηματοδοτήσουμε τεχνολογίες αυτονομίας ώστε να απεμπλακούμε όλοι από την εξάρτηση μας από τον μεγαλύτερο ληστή και δολοφόνο στην Ελλάδα, το ελληνικό δημόσιο, και τις "υπηρεσίες" του..

nestrom είπε...

Κάλυψη του δημοσιονομικού κενού με φωτοβολαταϊκά στις στέγες
h++p://www.protothema.gr/politics/article/?aid=278832

Ανώνυμος είπε...

"Κάλυψη του δημοσιονομικού κενού με φωτοβολαταϊκά στις στέγες"

Ο τύπος είναι αδίστακτος

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτές εδώ τις σελίδες, αν θυμάμαι καλά, σας είχα παροτρύνει "σταματήστε τους πριν αυτοί σταματήσουν εσάς" μια κάπως δύσκαμπτη μετάφραση του "stop them before they stop you".

Πόσο μυαλο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό ότι χωρίς φτηνή ενέργεια ανάκαμψη γιοκ! Και όμως, η Μπίρμπίλω κατάφερε να πείσει μια χώρα ολόκληρη για τον τζάμπα άνεμο και των δωρεάν ήλιο.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

τον όχι των!