Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το διοξείδιο του άνθρακα κάνει καλό στην φυτική βλάστηση και δεν έχει σημαντική σχέση με το κλίμα


Harrison H. Schmitt and William Happer: In Defense of Carbon Dioxide The demonized chemical compound is a boon to plant life and has little correlation with global temperature.

Την δήλωσή αυτή νομίζω ότι την έχετε ξαναδεί εδώ (και όχι μόνο). Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή την φορά την γράφει η Wall Street Journal και αποδίδεται στους Harrison H. Schmitt (καθηγητή Μηχανολογίας στο U.of Wiskonsin - Maddison, αστροναύτη στο Απόλλων 17, και τέως Γερουσιαστή του New Mexico) και William Happer (καθηγητή Φυσικής στο Princeton και τέως Διευθυντή ενεργειακής έρευνας στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ).

Το CO2 υπάρχει στην ατμόσφαιρα σε ποσοστό 0,035%, δέκα φορές λιγότερο από ότι σε άλλες εποχές, και, αντίθετα από ότι σας λένε από τότε που επανενώθηκαν οι Γερμανίες, είναι ένα άκακο αέριο. Σε πυκνότητα τρεις φορές μεγαλύτερη από την υπάρχουσα, βοηθάει την ανάπτυξη φυτών. Η φωτοσύνθεση είναι ο μετατροπέας ηλιακής ενέργειας που ταΐζει ό,τι ζει και κινείται στον πλανήτη.  Αν αυξηθεί το CO2 θα βοηθήσει να ταΐσει περισσότερο κόσμο. Μία από τις ευεργετικές συνέπειες του αυξημένου CO2 είναι η αποτελεσματικότερη φωτοσύνθεση σε πιο ξηρά περιβάλλοντα.

Το CO2 εμπλέκεται μόνο ελάχιστα με αλλαγές στο κλίμα και πολύ λιγότερο από άλλους παράγοντες όπως η ηλιακή ή η τεκτονική δραστηριότητα, ή οι ωκεανοί. Οι ιστορίες τρόμου σχετικά με τις συνέπειες του CO2 δεν βασίζονται σε πραγματικότητα, δεν είναι επιστήμη, είναι δοξασίες και προπαγάνδα.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Περισσότερο κακό κάνει η εξωφρενική υπερεκμετάλλευση γήινων πόρων, μεταλλευμάτων, αερίων και υγρών υδρογονανθράκων κλπ συναφών ανθρώπινων ενεργειών στην κατεύθυνση της κάλυψης τεχνητών αναγκών του καταναλωτισμού.

Θυμάσαι το ντοκιμαντέρ για τη συνωμοσία της λάμπας και τις πυραμίδες της σπατάλης; Θυμάσαι τη λογική των μηχανικών της (τότε) ανατολικογερμανικής Narvalicht; "Αν τελειώσει το βολφράμιο (κομματάκι σπάνιο μέταλλο) τότε θα χάσουμε τη δουλειά μας".

Ήρθε όμως η νέα γενιά μηχανικών-μανατζαρέων σε αγαστή συμπαιγνία με τους λολοστεφανήδες προπαγανδιστές.
Καλά λεφτά δεν λέω ...

Ανώνυμος είπε...

http://windfallthemovie.com/index_1.html

Ποιός μάγκας θα βρει ή θα δημιουργήσει υπότιτλους για το παραπάνω ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ ντοκυμαντέρ; Θα του χρωστάμε μεγάλη χάρη...

Windfall= ουρανοκατέβατο "Κελεπούρι"

Ανώνυμος είπε...

http://thepiratebay.sx/torrent/7503724/Windfall_Documentary_-_kralcx

Ανώνυμος είπε...

Ειχα δει παλαιοτερα σε ντοκυμαντερ στον SKY να λεει οτι οταν ο πλανητης μας ηταν παγωμενος το διοξειδιο του ανθρακα ηταν αυτο που δημιουργησε την ζωη ,λιωνοντας τους παγους.Σημερα μας βαζουν να πληρωνουμε ρυπους εμας τους κουτους για να οικονομανε οι πονηροι.Συγχαρητηρια Αρχαιοπτερυγα για τα αρθρα που αναρτας,σε διαβαζω ανελλιπως.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=511946

spiral architect είπε...

Αμα κάνω και γω μια αρχή, θα με πληρώνουν αραγε;