Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Επικήδειος για τα Ισπανικά αιολικά;



http://www.forbes.com/sites/lorensteffy/2013/07/15/requiem-for-spanish-wind/

Ο πόνος δεν είναι ...αειφόρος. Η Ισπανική Κυβέρνηση κόβει τις αιολικές επιδοτήσεις για να μειώσει τα ελλείμματα. Χωρίς επιδοτήσεις η αιολική "ενέργεια" απλά δεν είναι βιώσιμη.

Και, προσθέτω: 1) η αιολική "ενέργεια" δεν είναι καν ενέργεια, δεν είναι κατάλληλη για ηλεκτροδότηση δικτύων. Είναι αναγκαστικά ασήμαντη, πάντα, σαν ποσοστό, ποτέ δεν υποκαθιστά συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και δεν εξοικονομεί καν συμβατικά καύσιμα. 2) Τα αιολικά δημιουργούν και ενεργειακό και οικονομικό πρόβλημα. Και 3) οι Ισπανοί κατασκευάζουν και εξάγουν αιολικά, ενώ εμείς τα εισάγουμε.

24/1/2012  Όχι άλλα αιολικά, λόγω ασφυξίας των δημοσιονομικών (στην φτωχή Ισπανία -- ενώ εμείς...)

30/1/2012  Η Ισπανία σταματάει τις Πράσινες επιδοτήσεις -- "Αυτό που είναι σήμερα ενεργειακό πρόβλημα, θα μπορούσε να γίνει οικονομικό πρόβλημα.

2/10/12  Τρύπα 25 δις από το Ισπανικό ενεργειακό φιάσκο

1/4/11  Η Ισπανική αιολική υπερδύναμη (κοινώς, eat shit)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=522485

archaeopteryx είπε...

Η αντίδραση κατά των αιολικών είναι επειδή (α) ακριβαίνουν το ρεύμα και (β) καταστρέφουν το τοπίο και ενοχλούν. Σε καμία περίπτωση 60.000 αιολικά, ή 600.000 αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την πιο μικρή συμβατική μονάδα. Τα πυρηνικά μπορούν να υποκατασταθούν με ανθρακικά. Για αυτό αύξησε την χρήση και τις εισαγωγές κάρβουνου η Γερμανία. Τα αιολικά "εγχέουν" χωρίς να υποκαθιστούν ούτε καν να εξοικονομούν. Ειδικά στην Γερμανία, λόγω πολλών αιολικών, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ η κατανάλωση και οι εκπομπές από συμβατικά κάυσιμα λόγω πεσμένης αποδοτικότητας μονάδων που χρησιμοποιούνται για εφεδρεία στα αιολικά. Ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη.