Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Οι Πολωνοί και οΙ Τσέχοι παρατάνε τις ΑΠΕ και γυρίζουν στο κάρβουνο -- Ακριβές οι επιδοτήσεις και αναξιόπιστα τα αιολικά


http://www.epaw.org/documents.php?lang=en&article=no12

Η είδηση είνα ήδη 2-3 μηνών. Αλλά είναι είδηση:  Οι Τσέχοι και οι Πολωνοί αγνούν τις ανοησίες της ΕΕ, και τις πληρωμένες υστερίες της Hedergaard και των Πράσινων απατεώνων που εξυπηρετεί, και καίνε κάρβουνο. Και οι Γερμανοί καίνε κάρβουνο (αύξησαν την χρήση του, με εισαγωγές και από τις ΗΠΑ, μπας και ρίξουν το κόστος του ρεύματος, και υποκαταστήσουν τα λίγα παλιά πυρηνικά που έκλεισαν, και κανένας συνδυασμός ΑΠΕ δεν υποκατέστησε (για τον ίδιο πάντα λόγο:  Οι ΑΠΕ, οι πολλές πάμπολλες ΑΠΕ, εξακολουθούν και είναι μεταβλητές και τυχαίες, κοινώς από άχρηστες έως βλαπτικές.  "Εγχέουν" χωρίς να υποκαθιστούν, και καθιστούν αντιοικονομική και αυτή την ηλεκτροπαραγωγή από αέριο (από την οπόια όμως εξαρτώνται...)

Και ποιοί αντέδρασαν στην απόφαση αυτή της Πολωνία και της Τσεχίας;  Μα οι ΑΠΕτζήδες, και οι"οκολόγοι" (κάτι τέτοιοι που μπλόκαραν τον λιθάνθρακα υπέρ συγκεκριμένων ΑΕΡΙΟτζήδων, εδώ το 2008).

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Όλο τέτοια και όλο περισσότερα θα βγαίνουν πλέον. Θαρρώ όμως ότι, η λογική των εισαγωγών κάρβουνου από τρίτους μακροπρόθεσμα θα τους στοιχίσει, όταν ο πωλητής θα συνειδητοποιήσει την πλεονεκτική του θέση έναντι των απαιτήσεών τους για φτηνή ηλεκτροπαραγωγή.
Είχα γράψει λίγες μέρες πριν ότι, είναι καιρός να ανασκουμπωθούμε σαν μηχανικοί και ερευνητές και να ψάξουμε για άλλες ποιοτικές και αδιάλειπτου μορφής ενέργεια για ηλεκτροπαραγωγή. (σαν την σύντηξη κ.α.)

archaeopteryx είπε...

Καλό το σχόλιο σου, θα το κάνω ανάρτηση. Όσο για το κάρβουνο, υπάρχει, είναι φτηνό, τα συμβόλαια μακροχρόνια, πιο πολύ εξαρτάσαι από τον μεταφορέα. Πριν 10-12 χρόνια, πολυεθνική κάρβουνου προσέφερε την μονάδα, εάν έκανες 20ετές συμβόλαιο... Βέβαια, ο "πόλεμος εναντίον του κάρβουνου" έχει πολλές πτυχές...