Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Με επίμονες προσπάθειες του κυρίου Δημάρχου Γλυνού, η Άνδρος είναι ένα βήμα πριν να γίνει σκουπιδότοπος αιολικής απάτης

 

Το τι ζόρια κουβαλάει ο κάθε Δήμαρχος στο κεφάλι του, μόνο αυτός το ξέρει, και για τον κ. Γλυνό είχα ακούσει ότι ήταν σοβαρός, αλλά κάπου στην πορεία θέλησε να γίνει αειφόρος, πράσινος, αιολικός, με άλλα λόγια πλασιέ λαμογιάς και απάτης, που για κακή του τύχη όμως, έχει αποκαλυφθεί, τεκμηριωθεί, κατά κόρον, ακόμα και στις χώρες από όπου ξεκίνησε (δηλαδή στην ...Κεντρική Ευρώπη. Με άλλα λόγια, Δήμαρχε, πλασάρεις μπαγιάτικα παραμύθια (και δεν είναι προσωπική η κριτική, είμαι σίγουρος ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος -- λίγο ανενημέρωτος όμως στο θέμα...)

Η αιολική φούσκα έσκασε, η απάτη έχει αποκαλυφθεί, και είναι πρωτοσέλιδη σε Ευρωπαϊκές εφημερίδες:

1. Τα αιολικά είναι ασήμαντα στην ηλεκτροπαραγωγή, επειδή είναι ασύμβατα με την ηλεκτροπαραγωγή και την ζήτηση ενός δικτύου. Παράγουν τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα, που δεν αποθηκεύεται, και πληρώνονται με καπέλο, για να "εγχέουν" ρεύμα, χωρίς όμως να εξοικονομούν καύσιμα ή να υποκαθιστούν κάποια θερμική μονάδα.

2. Επειδή πληρώνονται, φουσκωμένη τιμή, χωρίς να εξοικονομούν κάτι, απλά ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους, χωρίς να λύνουν οποιοδήποτε ενεργειακό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα.  Η Γερμανία, τίγκα σε ΑΠΕ αύξησε τις εκπομπές CO2 (και σε καιρό ύφεσης παρακαλώ). Πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά, αλλά για ρεύμα (για να υποκαταστήσουν κάτι πυρηνικά που έκλεισαν) εισάγουν κάρβουνο από τις ΗΠΑ. Και είναι πολύ φθηνότερο από το αέριο, και οι Γερμανοί έχουν φθηνότερο αέριο από εμάς.

3. Αντίθετα απά τα παραμύθια των άλλων απολιθωμάτων "ΔΑΦΝΗΣ" (που παπαγαλίζουν προπαγάνδα από αιολικές μπροσούρες του 1990 και του 2000, (100% αποδεδειγμένα αρλούμπες) δεν υπάρχουν "πράσινες θέσεις εργασίας". Υπάρχουν καμουφλαρισμένες μίζες. Θα προσλάβω τον γιο σου για φύλακα. Την νύφη σου για τα συμβόλαια. Τον μπατζανάκη σου για χωματουργικά. Τον κουμπάρο σου για τοπογραφικά.   Αυτά, Δήμαρχε, θα κρατήσουν 1-2-3 μήνες, ενώ κάθε αιολικό που θα μπει στην Άνδρο θα μείνει εκεί να σαπίζει μέχρι την Γ' Παρουσία. 16.000 σαπίζουν στις ΗΠΑ αφού το κόστος αποξήλωσης είναι μεγάλο, και το σκραπ περίπου μηδενικής αξίας.

4. Θα έχουν τάξει στους Δήμους ποσοστά από τον τζίρο. Βρε χαϊβάνια, οι φωτοβολταϊκοί είναι απλήρωτοι, ο ΛΑΓΗΕ έχει μιά τρύπα νάαααα, ο κόσμος και η βιομηχανία δεν αντέχουν το ρεύμα ως έχει, και περιμένετε εσείς, οι κουτοπόνηροι, "έσοδα"; Φάσκελα θα εισπράξετε, και όχι "ποσοστά".

Τέλειωσε το παραμύθι, θα αλλάξει και ο Νόμος Μπιρμπίλη, αντιγραφή από τον Γερμανικό Νόμο EEG, που αλλάζει κι αυτός, και θα πάρετε τα φρύδια σας, μαδημένα, κι αν έχετε βάλει και καμιά υπογραφή για δάνειο, θα χαντακώσετε και τους φουκαράδες στο νησί σας.

Κόπηκαν οι αιολικές επιδοτήσεις στην Ισπανία. Κόβονται στην  Γερμανία. "Πράσινα σκατά" τα χαρακτηρίζουν Άγγλοι κυβερνητικοί. Δεν παράγουν ρεύμα, όχι για δίκτυο.  Δεν ηλεκτροδοτείται νοσοκομείο με αιολικά. Ούτε εξοχικό σπίτι. Ούτε περίπτερο. Όταν φυσάει, λειτουργούν οι συμβατικές μονάδες ούτως ή άλλως. Όταν δεν φυσάει, πάλι λειτουργούν οι συμβατικές μονάδες.   Μπαίνουν μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις, και οι επιδοτήσεις κόβονται. Τι στην ευχή δεν καταλαβαίνετε;

Την ζημιά στα τοπία, τον τουρισμό, την ορνιθοπανίδα κλπ, την αφήνω σε άλλους. Μην καταστρέψετε την Άνδρο, δεν θα πάρετε τίποτα σε αντάλλαγμα, και θα ζήσω να σας το τρίβω στην μούρη.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και την επιμονή σου στο ξεμπρόστιασμα των πράσινων απατεώνων !

".. Μην καταστρέψετε την Άνδρο, δεν θα πάρετε τίποτα σε αντάλλαγμα, και θα ζήσω να σας το τρίβω στην μούρη..."

Εγραψες !

Ανώνυμος είπε...

Της φυλακης τα σίδερα είναι για τους λεβέντες

Ανώνυμος είπε...

Ας τον να γίνει πράσινος, αειφορικός, οικολόγος και όλα τα υπόλοιπα New Age bullshit που του μπήξανε στο μυαλό.

Μόνο όταν πάθει θα καταλαβει. Με λογικά επιχειρήματα δεν ξορκίζεις τον πράσινο διάβολο.

Kaymakchalan

Professor Moriarty είπε...

"Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens."

archaeopteryx είπε...

Δεν είναι βλακεία (ή μόνο βλακεία) Professor Moriarty. Είναι tug of war ανάμεσα σε πονηρούς και κουτοπόνηρους με λίγη δόση δεσμεύσεων και αδιεξόδων που προκύπτουν. Οι πονηροί είναι οι αλήτες που δουλειά δεν είχαν και δουλειά βρήκαν, και μία από τις δουλειές είναι να έχουν από κοντά το κάθε αιρετό (που μπορεί και να χρηματοδότησαν ή να λάδωσαν, ή να εξέλεξαν οι ίδιοι -- βγαίνει κανείς χωρίς λεφτά;;;) και να μεθοδεύουν πουστιές. Πολύ απλό και πολύ σύνθετο ταυτόχρονα. Σταματάει ΜΟΝΟ όταν σταματήσει το εξωγενές λαδάκι, αλλά το άτιμο δεν σταματάει από τον καιρό του εφιάλτη ή του ...Τρωικού Πολέμου.

Professor Moriarty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Professor Moriarty είπε...

«...Δεν υπάρχει καμμία σημαντική σκέψη, την οποία η βλακεία δεν θα ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει: Είναι ευκίνητη προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορεί να φορέσει όλα τα φορέματα της αλήθειας. Η αλήθεια αντιθέτως έχει μόνον ένα φόρεμα και έναν δρόμο για κάθε περίπτωση και βρίσκεται πάντοτε σε μειονεκτική θέση... Αν η βλακεία δεν έμοιαζε σχεδόν απαράλλαχτα με την πρόοδο, το ταλέντο... κανείς δεν θα ήθελε να είναι βλάξ».

Ρόμπερτ Μούζιλ, Περί Βλακείας.

Professor Moriarty είπε...

Έτσι ακριβώς όπως τον περιγράφεις είναι ο μηχανισμός που βασίζεται επάνω στην βλακεία και προωθεί την βλακεία.

Ο βλάξ δεν είναι απλώς ο εντελώς διανοητικά καθυστερημένος. Ο Μούζιλ είχε γράψει και πραγματεία με τίτλο Περί Βλακείας. Και ο Ηράκλειτος ορίζει τον βλάκα ως τον άνθρωπο που καταρρέει μπροστά σε οποιοδήποτε σοβαρό λογικό επιχείρημα. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να εξηγήσουμε πώς η απάτη, και απα(ε)τεωνία, είναι το μέσο της κυριαρχίας της βλακείας. Και μάλιστα, ακόμη χειρότερα, η απάτη είναι και σκοπός και μέσον για την βλακεία. Όταν η βλακεία γίνει εξουσία (όπως λέγανε κάποτε η “φαντασία στην εξουσία”) τότε γίνονται αυτά που περιγράφεις. Και ειδικά όταν αυτοί οι άρχοντες της βλακείας (“αιρετοί” της Τ.Α), αφού έπαιξαν το παιχνίδι των δημοτικών επιχειρήσεων, πολιτιστικών εταιρειών, αγροτουριστικών (μετα)πρατηρίων, μπετατζίδικων, κλπ., τώρα ποντάρουν στην “πράσινη” ενεργειακή τσόχα, για να δρέψουν Δάφνες και τζάμπα χρήμα από τα κορόιδα. Όταν πρέπει όμως να εξαπατήσουν παρακάμπτοντας φυσικούς νόμους όπως της διατήρησης της ενέργειας, και να κρύψουν την μεταφορά και διανομή της ενέργειας κάτω από το χαλί, και να πείσουν ότι θα βγάλουν τζάμπα κέρδη από τον αέρα, τότε φτάνουμε στον ορισμό του “αεριτζή”. Μιλάμε για βλάκες και απατεώνες. Που επιβιώνουν όχι τόσο γιατί μοιράζονται λίγο από το πλιάτσικο με κάποιους συντοπίτες τους, αλλά διότι η βλακεία διδάσκεται πλέον σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η βλακεία πρυτανεύει στο Καποδιστριακό και αποκεντρώθηκε σε κάθε ανθυποπανεπιστήμιο της επαρχίας, σε κάθε λύκειο, γυμνάσιο, δημοτικό, νηπιαγωγείο, και αποτελεί και εμβρυική εμπειρία.